Bob Dylan може да не получи премията за Нобеловата си награда

29 мар 2017, 08:48 ч. 880 / 8 9
пред./следв.

   В края на миналата година легендарният американски музикант Bob Dylan получи Нобелова награда за литература, която му бе връчена за "създаването на нов поетичен изказ в американската песенна традиция". Известно време не бе ясно дали Dylan ще вземе приза, но в крайна сметка това се случи, макар и задочно. Американецът не присъства лично на церемонията в Стокхолм, Швеция, а изпрати свой представител.

   Но сагата не е приключила. Сега не е сигурно дали Bob ще получи паричната премия към Нобеловата награда. Условието за това е той да изнесе Нобелова лекция до 10 юни. Отново Dylan не се е свързвал с Нобеловия комитет и не отговаря на запитванията. В случай, че не изнесе лекцията, ще бъде лишен от паричната премия. Размерът ѝ се променя през годините, като през 2009 г. достигна до 1,4 млн. долара. От 2012-а сумата е намалена и в момента възлиза на малко над 900 хил. долара.

 

още за:

Bob Dylan


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Име без псевдоним 29.03.2017 14:37:53 отговори + 1 0
Oткак на чичо Том(Б.О.) незнайно защо му дадоха награда за мир,тва Нобел не го броя за нищо.Явно и Боб е на същото мнение,по негови си причини.Поетите не ги оценяват по наградите,а по стиховете.Другото е суета човешка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Malloy 29.03.2017 10:56:46 отговори + 5 1
Тази карикатура Боб Дилън, ако заслужава Нобел за текстовете си,....не знам какво заслужават хора като Фиш и Питър Хамил за своите. Вероятно Пулицър.
Изобщо, обществото ни тъне в такива мощни заблуди и предразсъдъци, че просто не е истина.
На американците им напиши текст, в който представлява безсмислена поредица от думи, в която обаче изпъкват (може и по няколко пъти) думите "свобода", "скръб", "Т.С.Елиът", "Гражданска война", "памет", "Аламо", "вяра", "Гетсби", "права", "Исус", "робство", "Мартин Лутър Кинг" и "Ной"...и вече си цар на Поезията.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 29.03.2017 11:09:52 + 4 1
На Филип Дик трябва да му дадът нобел за идеи, бобката е описал времената, ама не е измислил нещо ново... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мъдрец 29.03.2017 11:39:48 + 1 6
Човек, който пише "дадЪт" не трябва да се изказва по никакви въпроси, свързани с Нобелови награди, литература и т.н. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бобди Лън 29.03.2017 10:01:32 отговори + 0 4
Боли го щепсела дядо Боб за парите на тия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мъдрец 29.03.2017 10:06:06 + 5 1
Така де. Ама ако не ги иска - може официално да каже, че се отказва. Може да ги дари за благотворителност. Не са никак малко пари това. А той кво прави - мълчи си и не отразява обажданията им. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име без псевдоним 29.03.2017 14:43:26 + 1 0
Ама ако не ги иска - може официално да каже, че се отказва.
______________________________________________________________
Може,ама не иска.Майната им.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 29.03.2017 09:43:29 отговори + 1 0
Бай Дилън: Бате, всички ше земат кинтитите? Как да влезна в историята 101: Еми нема се явявам, лекция нема да прааа, и ше пише по-различно за мен, шот съм хипстър. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мъдрец 29.03.2017 09:21:56 отговори + 4 1
Май има истина в лафа, че човек като остарее и се вдетинява. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".