Британските пънкари THE MEMBRANES ще свирят в София на 6 септември

29 авг 2016, 10:41 ч. 539 / 4 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

6 септември 2016 (вторник) – 21:00ч. – клуб "Mixtape 5", B-Side

Радио фестивалът „Аларма Пънк Джаз" на програма „Христо Ботев" навлезе в 16-ия си сезон (есен 2016) още преди лятото да е изтекло и на 6 септември от 21ч. в столичния клуб "Mixtape 5", B-Side ви готви среща с живите легенди от родината на пънка и пост-пънка The Membranes.

The Membranes от Блекпул са безспорно една от най-разпознаваемите и едновременно с това една от най-атипичните и отвъджанрови пост-пънк банди на британската сцена – от 77 година насам. Фронтменът им Джон Роб навярно ви е добре познат и от Goldblade и от удивителния музикален сайт Louder Than War, който е едно от редките доказателства, че адекватната музикална журналистика и критика is not dead.

Голямото завръщане на The Membranes (след 26- годишна пауза) беше с албума Dark Matter/Dark Energy (2015), песните от който в последствие са в процес на развитие във варианти с естонски хор, както и в ремикси от Manic Street Preachers, Einsturzende Neubauten, Bad Seeds, Therapy, Killing Joke, Phillip Boa, Reverend And The Makers, Keith Levene, The Pop Group, Godflesh, Clint Mansell, Cosey Fanni Tutti и много други. А ако „концептуален пънк албум" ви звучи като оксиморон, чуйте Dark Matter/Dark Energy – един от редките примери в звукозаписната индустрия за перфектна симбиоза между суров пънк и атмосферичност, със съответните разклонения към астрономията и философията, без това да го прави натруфен и да го отдалечава от всесилната енергия на трите акорда.

Първoто балканско турне на The Membranes започва именно от „Аларма Пънк Джаз". С тях пристигат и SIZ („Самоуправна Интересна Заедница"), една от знаковите македонски пост-пънк/гараж-рок банди от поколението непосредствено след Bernays Propaganda.

БИЛЕТИ в мрежата на Eventim и на входа на клуба преди концерта:

12 лв – до края на август

15 лв – до 6 септември

20 лв – на входа на клуба преди концерта

 

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".