Брой 12 на списание "Rolling Stone" е на пазара от днес

28 сеп 2010, 14:36 ч. 160 / 1 3
пред./следв.
"Metal Katehizis" получи следното съобщение:

    Легендарният лидер на Pink Floyd Роджър Уотърс възражда шедьовъра The Wall. В октомврийския си брой, на пазара от 28 септември, Rolling Stone разказва детайлно за работата на музиканта по първото му истинско турне за албума, изиграл определяща роля в кариерата му. Първите четири концерта сега изглеждат като затихнал спомен от 80-те, докато тази година шоуто се възползва от напредъка и възможностите на съвременната технология, като набляга и на остри политически позиции.
   В октомврийския ни брой се откроява и историята за човешкото лице на бизнеса с марихуана. Макар и да процъфтява в условията на законодателен абсурд, тази добре разработена индустрия дава прехрана на голям процент безработни, изпаднали от изнемогващите икономики на 14-те американски щата, в които е разрешено отглеждането на канабис с медицинска цел. Разказът отвежда в затънтените северни части на Калифорния, в мини плантацията на обикновен производител, който се сблъсква със същите проблеми като всеки дребен предприемач – несигурност, усложнения в пласмента на продукцията, нелоялна конкуренция, а и постоянен страх от полицейски акции. В крайна сметка обаче във време на световна финансова криза едва ли у някого остава съмнение, че легалната продажба на трева, при това обложена с данък, е по-разумен ход, отколкото хабенето на милиарди долари за криминализирането на безброй субекти по хранителната верига.
   Порно актрисата Саша Грей има мисия – да освободи женската сексуалност от потисническите граници, наложени от мъжкия свят. Как? Една садо-мазо оргия след друга. Ванеса Григориадис те въвежда в света на най-голямата порно звезда на нашето време, която успява да изпъкне дори в епохата на интернет сред тоновете леснодостъпно аматьорско порно.
   Какво е най-интересното, което се задава на музикалния пазар до края на годината? Rolling Stone те запознава с предстоящите албуми на Kings of Leon, Елтън Джон, Кид Рок, Риана, Тейлър Суифт и много други. Още? Невероятни преиздания с редки записи на Брус Спрингстийн, Боб Дилън и Джон Ленън. Виж за какво трябва да спестяваш пари от сега.
   Хакерът Джейкъб Апълбаум е публичното лице на Wikileaks – уебсайта, който влезе в новинарските емисии, публикувайки секретни доклади на Пентагона за войната в Афганистан. След като години наред обикаля света и снабдява различни политически отцепници и опозиционери на репресивни режими със софтуер, който би им позволил да комуникират анонимно в интернет, днес Апълбаум е преследван от собственото си правителство заради Wikileaks. Разбери повече за опасностите на онлайн комуникацията и се замисли колко добра идея е да публикуваш лична информация в мрежата.
   Представяме любопитен материал за технологичен гений, който пророкува, че до 2045 г. човекът и машината ще се слеят и понятието “човешко” ще добие съвсем нов смисъл. Рей Кърцуайл е един от най-значимите изобретатели на нашето време. Освен, че е създател на изумителен синтезатор, който звучи досущ като акустични оркестрови инструменти, той вярва, че съвсем скоро ще бъде възможно роботчета с размерите на клетка да прочистват кръвта ни от болести в зародиш, както и свръх интелигентна нанотехнология ще обира всякаква мръсотия в атмосферата. Но което е още по-стресиращо, лудият гений пие по 150 най-разнообразни хапчета на ден, като така се надява да постигне безсмъртие. Съвсем буквално.
   И още: Arcade Fire, Лий Пери–Скреч , Кание Уест.

още за:

Rolling Stone


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 29.09.2010 11:29:40 отговори + 0 0
това списание за мен е слабо
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Обичам Ларс 28.09.2010 20:33:03 отговори + 0 0
Корицата е много красива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.09.2010 14:38:26 отговори + 0 0
Списание ДифПърпъл е по-яко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".