Броят на жертвите от пожара в клуб "Colectiv" в Букурещ нарастна до 45

8 ное 2015, 16:58 ч. 792 / 6 3
пред./следв.

   Още 9 души са починали от тежките изгаряния, получени при пожара в румънския клуб "Colectiv" на 30 октомври, съобщава "Асошейтед Прес". Така общият брой жертви достига 41. Десетки хора остават под болнични грижи, някои от които в тежко състояние.

   По-рано бяха арестувани тримата собственици на клуба, а на 4 ноември румънският премиер Виктор Понта и управляваният от него кабинет подадоха оставка след масови протести срещу корупцията в страната.

   Трагедията в Букурещ се разигра на промоцията на новия албум на местната банда GOODBYE TO GRAVITY. Пироефектите подпалиха вътрешната облицовка на помещението с присъстващи около 400 зрители. При само един отворен вход в последвалата паника загинаха 27, а около 200 души бяха ранени. Тепърва ще има разследване, което се очаква да доведе до съдебни обвинения срещу собствениците и персонала на заведението. Освен занижените мерки за безопасност, се твърди и че шоуто е било допуснато въпреки забрана за това от противопожарната служба.

 [Редакция към 20:20 ч.] Часове по-късно имената на още четирима от пострадалите са прибавени към черния списък и общият брой жертви е вече 45. По време на транспортиране до болница в Цюрих, Швейцария е починал и барабанистът на GOODBYE TO GRAVITY Bogdan Lavinius. Още в деня на трагедията загинаха и двамата китаристи на групата Vlad Telea и Mihai Alexandru.





Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


newsted 8.11.2015 22:35:13 отговори + 14 0
Дано тук вземат брутални мерки по нашите клубове , за да не стават такива трагедии. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dred 8.11.2015 19:49:15 отговори + 10 0
Ужасът продължава!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mengele/FBI 8.11.2015 19:02:45 отговори + 8 0
Много голяма трагедия... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".