Почина и басистът на GOODBYE TO GRAVITY, жертвите от пожара в Букурещ са вече над 50

12 ное 2015, 07:48 ч. 849 / 5 0
пред./следв.

   Басистът на GOODBYE TO GRAVITY Alex Pascu е починл вчера, 11 ноември, в болница в Париж, Франция, с което общият брой жертви от пожара в клуб "Colectiv" в Букурещ на 30 октомври е вече 51. Двамата китаристи на бандата загинаха в деня на трагедията, преди няколко дни си отиде и барабанистът Bogdan Lavinius. Така единственият оцелял член на групата остава вокалистът Andrei Galut. Той се лекува в Холандия, като най-сериозни са травмите му от задушаване с дим.

   Във вечерта преди Халоуийн, по време на промоцията на новия албум на GOODBYE TO GRAVITY, пироефектите на бандата запалиха облицовката на клуба. Разразилият се пожар предизвика паника сред около 400-те присъстващи, за които е имало отворен един единствен вход/изход. Инцидентът предизвика вълна от съчуствие не само в Румъния, но и в целия свят. В северната ни съседка то прерастна в недоволство и протести срещу масово ширещата се в страната корупция. Тримата собственици на клуба бяха арестувани и от тях и персонала им ще се търси отговорност за грубо неспазване на нормите за безопасност.

   На 4 ноември румънският премиер Виктор Понта подаде оставка в следствие на протестите. Все още мнозина от пострадалите са в тежко състояние и черният списък с имената на загиналите продължава да расте...

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".