Румънският министър-председател подаде оставка заради жертвите при пожара в клуб "Colectiv"

4 ное 2015, 14:17 ч. 1149 / 1 13
пред./следв.

   Пожарът в клуб "Colectiv" в Букурещ, Румъния, 32 жертви (до този момент) и още десетки хора в критично състояние доведоха до масови протести в северната ни съседка, чието искане се фокусира върху оставката на премиера Виктор Понта. Обвиненията срещу него бяха за масово ширеща се корупция и липса на контрол върху безопасността на публични мероприятия. 

   Трагедията се случи на 30 октомври, по време на промоцията на новия албум на румънската метъл банда GOODBYE TO GRAVITY. Пироефектите на групата предизвикаха запалване на облицовката на клуба, като в този момент е имало отворен един единствен изход. Последвалата паника доведе до смъртта на 27 души, която бройка продължава да расте и раняването на над 200. В момента 130 от тях са още в болница, около половината от които в тежко състояние.

   Вчера бяха арестувани тримата собственици на клуб "Colectiv".

  Самият Виктор Понта е обвиняем в дело за корупция. Опозицията в Румъния инициира и няколко вота на недоверие към правителството, които обаче бяха преодолени с лекота с гласовете на управляващата партия. Обвиненията срещу Понта са за измама, укриване на данъци и пране на пари в периода 2007 – 2008 г., когато е работил като адвокат и е бил депутат.

 



Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Феята на Смъртта. 5.11.2015 21:46:17 отговори + 5 0
До Феникс на грил.
Премиерът на една държава подава оставка след инцидент в частен клуб, защото държавата не е България! И защото, хората които живеят извън България и не са българи, в голям процент имат далече по-голямо чувство за отговорност, честност и морал. Неща, които у нас не само че липсват, но и никога не са били нито на почит, нито поставяни на челни места при възпитанието. Ето това е.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 4.11.2015 22:33:39 отговори + 2 7
Абе... Такова...
Аз ли съм тъп, че не разбирам защо премиерът на една държава ще подава оставка след инцидент в частен клуб?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хич 5.11.2015 01:35:43 + 10 1
Да речем щото държавата е разрешила клуба да работи с всички тези нарушения. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 5.11.2015 08:29:43 + 6 0
И поради щото повечето от нас не разбират защо подават оставка, такива хора след такива случки в други държави............... сме си на тоя хал Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 5.11.2015 09:15:55 + 3 5
@Хич
Няма държава от този калибър, в която да няма клубове в подобно състояние. Фактът, че няма повече инциденти, е просто щастливо стечение на обстоятелствата.

В случая единствените виновни са собствениците на клуба и музикантите, които не са се съобразили с мястото, където свирят, и са използвали пироефекти. Евентуално виновен е и там който е приел подкупа, за да даде лиценза на заведението.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хич 5.11.2015 09:24:16 + 6 0
Ако колата ти мине технически преглед при мен и я пусна в движение неизправна след което убиеш някой с нея заради това не съм ли виновен?
Ако съм го направил заради подкуп, не са ли виновни и моите и техните началници, че допускат служителите им да са корумпирани? И т.н. докато се стигне до премиера?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 6.11.2015 12:33:20 + 1 0
Ами не.
По тази логика премиерът е виновен за абсолютно всяко корумпирано ченге на улицата. Наистина, не мога да го държа отговорен за гафовете на хора, които нито са назначени от него, нито се отчитат пред него.

Далеч по-вероятно, според мен, е този човек да си подава оставката заради обвиненията в корупция, споменати в новината, и да използва клуба като параван.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 4.11.2015 20:45:04 отговори + 2 15
Тая новина, не е за тпя сайт. Не сме в новинарски сайт, не търсете популярност от масите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

filmiran 4.11.2015 22:40:50 + 11 1
Не се излагай, пич. Става въпрос за метъл концерт и метъл банда с качества да бъде една от най-добрите в стила си на балканите. Това е сайт за новини свързани с рок и метъл музиката, а новината е точно такава. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 4.11.2015 18:23:45 отговори + 12 0
За Индиго - 1 осъден при това условно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 4.11.2015 16:40:24 отговори + 16 0
Тук ако стана нещо подобно я някой клуб, реакциите веднага ще са "Ууу, метъли, заслужавали са си го" и вероятно нито протести, нито нищо ще стане, да не говорим за оставки. Румъния ни размина с много Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Разбирач 4.11.2015 16:18:03 отговори + 18 0
Тук министър-председателят подаде ли оставка след случая "Индиго"? А след горящия влак, в който загинаха десетина човека? Че нещо не си спомням... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

нърд 4.11.2015 15:55:20 отговори + 13 0
тъкмо да кажа, че Румъния ни дава урок по политическо поведение и видях, че го разследват за корупция пък той за това не е подал оставка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".