COUNT RAVEN ще бъдат хедлайнъри на "Doom Over Sofia 2017"

4 юли 2017, 08:48 ч. 2612 / 9 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Doom Over Sofia 2017 ще се проведе на 23 септември (събота) в клуб Live & Loud, София.

С удоволствие ви съобщаваме, че култовата шведска дуум банда Count Raven идва за Doom Over Sofia 2017! Групата ще е хедлайнер на второто издание на фестивала, провел се за първи път миналата година и дал сцена на Mourning Beloveth (Ирландия), Novembre (Италия), Isole (Швеция), Ereb Altor (Швеция), Shores Of Null (Италия), Upyr (България).
След като няколко пъти членският състав на Count Raven е разпускан, после отново събиран – последното от които събирания е през 2009-а, а и след известна пауза, групата възроди дейността си миналата година. Сега България се оказа сред редицата страни, от които групата получи мигновено покана за концерт, която бе приета горещо от триото.
И така - ще пишем история в София през есента с една от най-значимите банди от дуум сцената на Швеция и в световен мащаб изобщо. Ценителите и познавачи редят винилите на Count Raven до тези на Black Sabbath, Saint Vitus и Candlemass. Световната история на дуум-а не се пише от вчера. Сформирани в края на 80-те, Count Raven преминаха напълно убедително и успешно теста на времето, което докато трупаше безмилостно години в календара, затвърди още повече позициите на бандата като култова; на легендарна за дуум сцената; на име, което ще остане завинаги.

Сетлистът на групата за шоуто в София ще е дълъг и ще включва много от класиките й.

Към днешна дата Count Raven са: Dan "Fodde" Fondelius - вокали (1992-1998, 2003-и в момента); китари и клавишни (1989-1998; 2003-в момента), Jens Bock - барабани (2006-2009; 2011- и в момента) и Samuel Cornelsen - бас (2016- и в момента).

Очаквайте скоро информация за другите банди, които ще участват, за партитата около събитието, за билетите и всичко останало.

Doom or be doomed!

 



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Хаманг 8.07.2017 21:37:24 отговори + 0 0
Повечко новини за Парпал трябват, народът е петимен~! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Beavis 6.07.2017 16:17:23 отговори + 2 2
Егати кефа! Само съм си мечтал за подобна новина! Една от доста любимите ми групи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име и псевдоним (задължите 6.07.2017 13:42:35 отговори + 2 2
И 0 коментара.Баахти племето... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".