Румънските дуум метъл пионери GRIMEGOD се включват в "Doom Over Sofia 2017"

22 авг 2017, 11:05 ч. 599 / 9 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Grimegod е третата банда на Doom Over Sofia 2017, който ще се проведе в София през есента.

Припознавани като първата дуум банда от Румъния, Grimegod вече 26 години пазят корените си и вървят по мрачния път на обречеността като сами избират точната за себе си посока.

Преди около две седмици групата свири на популярния фестивал в родината си Rockstadt Extreme Fest и показа, че е в добра форма и пази духа въпреки тежката загуба на приятел, а именно на Gabriel Mafa - Negru, с който някои от членовете на Grimegod свириха и в Negura Bunget, и, който ни напусна на 21 март тази година… Времето не лекува. Gabrial Mafa - Negru липсва на всички ни и няма как да не почетем паметта му като споменем името му тук…

Сега Grimegod се връщат в София след като представиха музиката си на живо пред българска публика за първи път през 2015 г., на предпоследния концерт на Negura Bunget у нас, когато двете банди пътуваха заедно на турне с над 50 дати в Европа. Именно през 2017-а Grimegod отбелязват 20 години от излизането на епичния албум “Dreamside of Me” (1997, Bestial Records). За да отпразнува юбилея групата подготвя серия от концерти, като този в България ще е един от специалните такива.

Tibor Kati – вокали и китари в Grimegod споделя по повод новината: „Много сме щастливи, че пак ще свирим в България и нямаме търпение да се върнем при вас“.

Билетите за събитието, което ще се състои на 23 септември в клуб Live & Loud се продават онлайн в системата на eTcketsmall https://www.eticketsmall.com/ и на касата на билетопродавача в магазин ЯКО (гр. София, ул. „Граф Игнатиев“ 43).

Doom or be doomed!

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".