Dan Swano ще пее в дебюта на OBLITERHATE

1 мар 2008, 10:53 ч. 234 / 6 0
пред./следв.
Световноизвестният мултиинструменталист и продуцент Dan Swano (EDGE OF SANITY, NIGHTINGALE, екс-BLOODBATH) записа вокалните партии за дебютния албум на OBLITERHATE. Той е завършил вокалите в "Unisound Studio" (Швеция) за две седмици и това е първият дългосвирещ детметъл албум, за който Dan записва пълнокръвни вокални партии от 10 години насам.
   Китаристът Calvin Chiang коментира събитието така (той е и китарист и на сингапурската дет-траш метъл банда RASPATUL): "Dan е музикант от световна величина и за първи път работя с такъв класен професионалист. Той не губи време, записа всички партии и е отдаден изцяло на делото. Един ден му занесох текстовете, а той направи вокалите за няколко часа. Тогава си дадох сметка, че се получиха едни от най-забележителните детметъл партии. И всяко следващо парче той записваше все по-лесно и по-лесно. Не спря да ме изненадва как с неговия глас песните звучат страхотно. С нетърпение очаквам дебюта на OBLITERHATE".
   Коментарът на Dan Swano: "Доволен съм от това, как звучат ревовете ми. Само за няколко дни след началото на записите, работата потръгна без да чувствам болка в гърдите и в гърлото – много е яко".

   Дебютният диск на OBLITERHATE е с работно заглавие "Blessing in Disgust". В него ще влязат девет парчета. Творбата ще излезе през тази година от "Pulverised Records". В проекта, който ще звучи "брутално и сложно", участват и други големи музиканти:
Erik Sayenga (WARTHRONE, екс-DYING FETUS) - барабани
Derrick Ramirez (DRAGONLORD, екс-TESTAMENT) - бас
Mirai Kawashima (SIGH, екс-NECROPHAGIA) - клавишни
James Murphy (DISINCARNATE, екс-DEATH, TESTAMENT) - китарни сола (гост)
   Легендарният Jeff Becerra (POSSESSED) е написал няколко текста за OBLITERHATE и също ще се появи в албума. Текстове за бандата има и Rogg Johansson (PAGANIZER, THOSE WHO BRING THE TORTURE, RIBSPREADER и DEMIURG).

още за:

Dan SwanoObliterhate


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".