Danny Cavanagh от ANATHEMA със солов концерт в София на 14 април

2 фев 2018, 19:38 ч. 3026 / 6 8
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

“Мисля, че един ден можем да сме група с влиянето на Pink Floyd.”, казва с намигване, но и със самочувствие и с присъщата си увереност китаристът Daniel Cavanagh, когато говори за бандата си Anathema. Намираме причини да вярваме, че има известна доза истина в подобни думи, наблюдавайки развитието на формацията от Великобритания през последното десетилетие.

Българската публика и Danny имат особена връзка, която се е развила през годините с няколкото запомнящи се солови гостувания на музиканта у нас, извън тези с бандата му.

Когато е на сцената соло мултиинструменталистът Danny винаги предлага пълнокръвно шоу, като умело прескача между пианото и китарата. А начинът, по който преживява текста докато пее, прави всяко шоу дълбоко емоционално.

Сега Danny има нов албум, озаглавен Monochrome. Това е албум, който музикантът определя като много личен; като албум, който е отражение на вътрешния свят на артиста, инспириран от изконните човешки състояния на любов и загуба.

Не е чудно, че Danny, който е и основен композитор в Anathema, създава композиции така близки до тези в титулярната му формация. Когато в средата на миналата година излезе първият сингъл от Monochrome „The Exorcist“, Danny сподели, че останалите от Anathema толкова много харесали песента, че я виждали като евентуално водещо парче в албум на групата, но той го запазил за своя моно проект.

Това парче, както и останалите от изданието, ще чуем на шоуто на Daniel Cavanagh в София. То ще се състои на 14 април в клуб „Live & Loud“, където на приглушена светлина ще ни очаква пиано и един червенокос талантлив чаровник, който ще предложи час и половина с песни от соловата си кариера, класики на Anathema в различен прочит и няколко кавъра на емблематични композиции... Слагаме многоточие, защото с Danny никога не се знае - веднъж запалил фитила, той трудно слиза от сцената и винаги има да поднесе още една изненада.

Билети на предварителна продажба можете да закупите от ETicketsMall и онлайн на www.liveandloud.net на промоционална цена от 25 лв. до 20-ти февруари. След това цената им ще се вдигне, а в деня на събитието(ако има останали билети) ще се продават само на входа на клуба. Бройката им е ограничена и препоръчваме да се подсигурите навреме.

 



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


alexmitev 16.04.2018 11:37:57 отговори + 0 0
Хаха, не съм бил на въпросния концерт на Анатема, но бях на този на Daniel Cavanagh и мога да потвърдя, че продължава да се държи като гъз - с реплики към публиката като "shut up", липсата на бис и като цяло като ущипана мома, за което публиката му е виновна. На изпусналите мога да кажа - НИЩО не сте изпуснали!
По време на пърформънса (не бих могъл да го нарека концерт!), Daniel Cavanagh се оплака, че изгубил мощност на йониката си. За съжаление разбрахме още, че е изгубил мощност и на китарата и на вокалите си и още по-лошо, като цяло е изгубил мощност като изпълнител и композитор. А най-лошото е, че изглежда изобщо е изгубил Себе си (поне като музикант)
Yes, I am falling...
I'm coming to an end
...And sometimes I despair
At who I've become
...And far beyond my far gone pride,
Is knowing that I'll soon be gone...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Malloy 3.02.2018 11:30:25 отговори + 9 9
Прекрасно! Соловите концерти на Дани са в пъти по-силни и качествени от тези на Anathema. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Грибоедов 3.02.2018 09:46:16 отговори + 14 0
Само дано не се държи като на последния концерт на Анатема, когато беше пълен гъз. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

млад кокос 3.02.2018 11:50:11 + 12 0
На последния концерт на Анатема, той наистина беше пълен гъз. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 3.02.2018 11:59:08 + 7 0
Какво толкова е направил? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zyklon 3.02.2018 12:44:18 + 11 2
Гъз е малко да се нарече....Слушам ги от както се помня, но такова безразлично и грубо отношение към публика до сега не бях виждал. Многозначителните погледи на Винсент, които му "хвърляше" ми говореха само, че има проблем. Не зная дали е бил между групата и организаторите или само на Дани му беше криво, но през цялото време си личеше досадата и безразличието с което "свиреше" (ако може да се нарече свирене). Не желаеше да пее въобще в началото, поглед забит в земята, нацупена физиономия. По едно време просто седна в тъмното до барабаните....после нещо се ядоса на китарата и я мяташе насам-натам. Да не забравяме и средният пръст към публиката. Наистина беше пълен гъз! Явно проблемът усложливо беше скрит от организаторите и поведението на Дани не беше коментирано. Гледах записи от това турне и не видях подобно отношение на другите концерти. Винсент направи всичко по силите си да спаси концертът. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владе 4.02.2018 16:29:34 + 6 1
Така си беше и затова ще пропусна, за първи път
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мон дьо 5.02.2018 10:37:04 + 3 1
Мон дьо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".