Дебютният албум на NIGHTMARE излиза на 14 януари

14 яну 2010, 22:25 ч. 382 / 9 8
пред./следв.
Днес, 14 януари, е датата на която излиза дебютният албум на NIGHTMARE "The Riot". Ето неговите траклист и обложка, а по-долу ще намерите и историята на бандата, каквато ни я съобщава самата тя:
01. Cultivated Fools
02. Nothing to Me
03. Come with Me in Hell
04. Manufacture of Life
05. Fall from Bottom
06. Nightmare
07. Destruction in Us
08. On the Roof of the World
09. Slave Camp
10. Kill the Politicians
   Групата е създадена в края на 2000 г. Всичко започва като типична ученическа група с много ентусиазъм и без грам техническа и музикална осъзнатост. Единственият останал в групата от онова време (Цветан) се събира с двама свои съученици, без дори да има понятие от китари и пеене. Набързо сформираната група започва усилено да прави кавъри на свои любими групи и дори успява да намери възможност за няколко участия. Интересното е, че в началото започват с трима китаристи и басист. Единствената им позната друга банда в такъв състав е IRON MAIDEN. В последствие, разбира се, се отказват от тази тийнейджърска приумица, разбирайки колко трудно е да правиш музика в този вариант. Постепенно през следващите години съставът търпи непрекъснати промени. В началото на 2003 в групата влиза сегашният соло китарист Петър. С него съставът получава голям тласък в музикално отношение. По това време групата вече прави своите първи опити в създаването на своя авторска музика и новото попълнение в негово лице допринася за по-голямото разнообразие, както и за втърдяването на звука. През лятото на 2003 година NIGHTMARE печелят наградата за най-добра група на рок-фест сред други 15 групи с първите си 3 авторски парчета ("Come with Me in Hell", "Nightmare" и "Destruction in Us"). Следващата година в състава влиза сегашният басист Дидо. До момента той е свирил само на китара, но тъй като тези два поста вече са заети са налага да се преквалифицира. През следващите години NIGHTMARE продължават да се борят за участия и да създават своя авторска музика. Песните се трупат една след друга, но липсата на постоянен барабанист спъва работата им по отношение на участията на живо. Въпреки това успяват да направят няколко добри участия. Успяват да запишат и няколко демота в домашни условия, които не претендират за кой знае какво качество разбира се, понеже са записвани в абсолютно домашни условия. Имат период за две години в който съставът им включва и клавирист. В последствие се отказват от този пост и групата отново е в класическия си вид. Най-сетне през 2007-а година в NIGHTMARE влиза сегашният барабанист Петър. С него групата търпи най-голямо развитие и възстановява голяма част от материала трупан през годините. Това отваря нови възможности за прояви на живо. 2009 година е една от най-успешните за NIGHTMARE, тъй като се сбъдва една тяхна отдавнашна мечта и след толкова години намират продуцент, който да се заинтересува от творчеството им. На 14 януари 2010 г. излезе дебютния албум на групата, включващ 10 техни парчета. Датата на излизане съвпада с датата, на която преди една година полицейски части разпръснаха със сила протест срещу престъпленията на политиците в република България.

още за:

Nightmare


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


КаракуМ 15.01.2010 23:56:42 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-01-15 11:05:15
доколкото си спомням преди време имаше така група ... от Франция ... и сега ги има
http://metalstorm.ee/bands/band.php?band_id=254 - както се викаше едно врем "Ето го батко ,бе ! " За мен тия момчета са много големи
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.01.2010 15:58:04 отговори + 0 0
Абе групата има майспейс... www.myspace.com/nightmarebandbg
а от там може да се иде на страницата дето е качен целият албум в много яко качество. общо взето става.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.01.2010 14:00:48 отговори + 0 0
Добре де, групата си е направила труда да напише историята от самото начало (която засега едва ли интересува масовия фен), а не са дали информация какъв стил свирят, от къде са, имат ли май-спейс, и най-важното, къде може да се намери албума, или си го издават само за членовете на групата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.01.2010 11:05:15 отговори + 0 0
доколкото си спомням преди време имаше така група ... от Франция ... и сега ги има Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.01.2010 09:42:14 отговори + 0 0
Честито! Чакаме Цецо да почерпи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 15.01.2010 02:05:55 отговори + 0 0
Хубаво де, ама какъв е стилът ?! Иначе оставам с впечатлението ,че всяка втора група се казва Nightmare, все пак първите са едни французи, които даже още ги има Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pe6kars 14.01.2010 23:21:31 отговори + 0 0
Дууууу... Аре бе, момчета! Време беше, да го е*а! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

George The Maiden 14.01.2010 22:56:54 отговори + 0 0
Поздравления за албума Доколкото си спомням, преди години имаше такава група с това име и беше от гр.Враца. Стилът и определено тогава е Death Metal.Те също издадоха един албум който излезе само на касета.Подобна съдба последва и група Detonator от гр.Монтана. Като видях това заглавие на друпата и се изкефих,но уви нищо общо. Успех! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".