Dee Snider и Dirkschneider закриха със стил първото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley"

12 юни 2017, 10:32 ч. 7807 / 9 92
пред./следв.

   2017-а е преломна година за големите български рок фестивали. Тук трябва да направим уточнението, че под "фестивал" разбираме едно- или многодневно събитие на поредни дати на едно и също място и с участието на минимум няколко банди. За първи път от 11 години през това лято няма да се проведе фестивал във вече бившата Морска рок столица на България - Каварна. Аналогичните по-стари фестивали в други градове ("Sofia Rocks", "Lovech Rock Fest", вкл. и мултижанрови събития като "Spirit of Burgas", "Elevation" и т.н.) са вече в небитието. Съществуващите ("Summer Chaos", "Hills of Rock" и др.) се провеждат или от 2-3 години или за първи път през настоящата. Такъв е и "Midalidare - Rock in the Wine Valley". Разбира се, от гледна точка на организация, това е добре познатият ни "Kavarna Rock" в леко променен вид, на съвсем ново място с ново име. И с ново начало.

   И, ако приемем, че около 2007-а започна големият бум на рок и метъл концертите и фестивали в България, то 10 години по-късно е условното ново начало. Със съжаление не можем да не отбележим, че то е в чувствително по-малки мащаби, спрямо събитията преди една декада. Но както гласи една крилатата фраза, че всеки народ заслужава управниците си, така можем да кажем, че и феновете във всяка държава заслужават фестивалите си. Търсенето определя предлагането, а концертният бизнес (за промоутърите) е първо бизнес и след това - всичко останало. Спомняте ли си откога не е имало рок шоу, което да напълни националния стадион? Скоро ще станат четири години откакто Roger Waters написа "Оставка" на Стената на изпълнения догоре с фенове ст. "Васил Левски", преди да я събори... Но да се върнем в настоящето.

   И така - дебютното издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" е вече в историята. Тепърва ще проследяваме как ще се развива "Фестивалът в Долината на виното", а със сигурност случилото се между 9-11 юни в "Мидалидаре" остава едно от най-яките преживявания за присъствалите около 4000 души. Това число съобщи снощи от сцената Звезди. Като за първо издание - доста прилично представяне. Пак, разбира се, има коментари, че "това не е фестивал", "гледай в чужбина какво се казва фестивал" и всякакви от този род - тези коментари са от хора, които най-вероятно идея си нямат къде е село Могилово. Само ще припомним, че Вакен, който всички дават за пример, е започнал с публика от 800 души, шест банди и то само германски. Да не говорим, че следващите издания също не отговарят на съдържанието на думичката "фестивал" според коментарните експерти, преди "W.O.A." да се превърне в мастодонта, който е днес. Толкова.

   Последният, трети ден от "Midalidare - Rock in the Wine Valley" предложи две български банди и двама представители на Западния свят (които дори се римуват - Dee Snider и Dirkschneider).

   Първи бяха SEVI. Те са едни от най-работещите музиканти в България, които не спират да си прекопават градинката. Разбира се, че угодия за всички няма как да има, но SEVI се трудят и то здраво. Без клавиристка, сега групата звучи по-твърдо от преди. Бандата отново наблегна на последния си албум "The Battle Never Ends", който се приема много добре не само в границите на родината ни. SEVI са обичани. Защото преследват мечтите си. Клиширано звучи, но за група, която не мрънка, не спира да се движи, не спира да пътува, не спира да се опитва да бъде актуална, е точно на място.

   Хубаво е да бъде отбелязано, че графикът с качването и слизането от сцената се спазваше точно. Забавянията, ако ги имаше тук и там, бяха незначителни. Другото, което правеше впечатление, беше чистотата. Сигурно си спомняте кочината след концертите на един, доскоро любим, стадион? Е, това тук не се случи. Дори в началото посетителите избягваха да ходят по тревата, а ползваха за придвижване алеите. Което се промени с увеличаването на публиката, но мястото остана чисто до края. Така прогнозите за превръщането на китния комплекс "Мидалидаре" в "бойно поле" тотално не се сбъднаха.

   КОНКУРЕНТ още повече увлякоха феновете. Едни от ветераните на българския рок, те честват 30-годишнина през 2017-а и на 11 ноември им предстои юбилеен концерт. Разбира се, ако приемем, че тържествата обхващат цялата година, на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" бандата направи всичко най-добро от продължителната си кариера. Има нещо интересно в българската сцена - колкото и да я има или няма, липсва видима приемственост между стари и млади, образно казано. КОНКУРЕНТ преживяват втора младост - знаят как се прави и го правят. Както каза Dee Snider в интервю, публикувано в WeRock.bg, "дори разваленият часовник е точен два пъти на ден". Младите определено има какво да видят от старите. И КОНКУРЕНТ са един добър пример за поведение и отношение към феновете - диалог и свирене, стигна се дори до раздаването на подаръци за най-активните.

   Купонът беше пълен. И пред сцената имаше все повече хора. А когато прозвучаха първите акорди на класиката на ACCEPT "Starlight", стълпотворението нарасна в геометрична прогресия. Udo Dirkschneider продължава с успешното турне, на което изпълнява само песни на бившата си група. Оказва се, че точно това искат феновете. DIRKSCHNEIDER изсвириха, разбира се, най-доброто от осемдесеттарския период на "Тевтонците". Някои от композициите бяха съвсем леко променени откъм аранжименти. Музикантите се бяха постарали да представят и визуално поведението на ACCEPT на сцената. Dirkschneider не е първа младост, но не се предава. Хер Udo не се спря през цялото време. Имаше и "Princess of the Dawn", и "Metal Heart", и "Balls to the Wall", и недоволни, че няма песни на U.D.O. Което обаче скоро няма да се промени. Защото DIRKSCHNEIDER преди дни обявиха дати за турне в САЩ през 2018 г. Казахме ли, че търсенето определя предлагането?

   Смяна на оборудването и на сцената е вече "ентънтейнърът" Dee Snider. Това е човекът! И това беше не концерт с песни на TWISTED SISTER, а концерт на Dee Snider, който изпълняваше композиции на Dee Snider. Всичко започна със заглавната "We Are the Ones" и приключи малко преди 23 ч. Dee Snider освен опит, показа и отношение. Всяка песен беше представена с доста хумор, а в един момент музикантите почетоха и паметта на Chris Cornell. От дискографията на TWISTED SISTER феновете чуха санитарния минимум - най-големите песни на бандата, като получиха и добър микс между новата версия на "We're Not Gonna Take It" и класическия ѝ братовчед. Самият Dee е в невероятна форма. И както отбелязахме малко по-нагоре - не е просто музикант, а ентъртейнър - професионалист от класа. Всичко при него е без компромиси. Дори проблемите с микрофона на сцената не го накараха да спре да се раздава. След концерта всеки, който на място си беше взел новият албум на Snider, можеше да получи автограф лично от него.

   The first edition of Midalrdare - Rock in the Wine Valley ис оувър!

   Според огромна част от посетителите, фестивалът е бил повече от успешен. Остава да видим ще има ли надграждане или и тази инициатива ще я сполети съдбата на много други, които изгряваха, избухваха и изтляваха без време. В едно отношение се случи прецедент - за първи път в концертната история на България утвърден фестивал, който спира да се провежда на традиционното си място, намира свое директно продължение другаде. Дано то не е еднократно!

 

Снимки: Орлин Николов / rockthenight.eu

  Над 80 снимки от третия ден на фестивала "Midalidare - Rock In The Wine Valley" може да разгледате в нашите галерии.

 



Коментари   (92)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Дядо Поп (стария) 15.06.2017 22:24:36 отговори + 6 3
Не обръщайте внимание на хейта,цинизма е ефтин начин комплексаря да се почувства важен за миг!Не успях да присъствам на феста(недостатъците да работиш за себе си)и горчиво съжалявам!Мисля догодина да се поправя.Колкото до това ,колко голям трябва да е феста-толкова голям,че да може да се издържа!Ако харесвам свирнята,важно ли е клко освен мен се кефят,2000 или 200 000.Не бъдете кмплексари,не бъдете сноби,..бъдете рокаджии! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 15.06.2017 03:03:53 отговори + 4 9
Организатори, колкото и да си ”напомпвате” лайковете и коментарите няма да промените мнението на хората! А то е, че направихте добре организирано НИЩО!
Я вижте какво се задава в Бургас
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 28.07.2017 23:08:38 + 0 0
Това го е писал някой друг с моя псевдоним! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Явор 15.06.2017 02:31:36 отговори + 8 0
Феста беше на изключително високо ниво за стандартите, които са наложени в България. Бандите бяха чудесно подбрани за да отговарят на вкуса на определен пазарен сегмент, част от който съм и аз. Останах определено доволен. Имаше атмосфера. Имаше настроение. Имаше хора. Нямаше мизерия. Така се прави. Единствената ми забележка е по отношение на охранителните фирми, ангажирани за това прекрасно мероприятие. Аз не съм конфликтен човек, а още в петък с пристигането влязох в ожесточен спор /първи от четирите/ с един младеж с малодушно изражение и големи мускули. Просто организацията на движението беше един логически абсурд и се надявам при следващото издание, на което вероятно отново ще отида, нещата да са се подобрили в това отношение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хамбургска тиква 14.06.2017 13:23:08 отговори + 14 1
3 дни чета коментари и не мога да разбера защо има недоволни и толкова хейт по групите на феста. Който не слуша такава музика, просто да не ходи и да не си губи времето в писане. Какво означава стари и модерни? Има можещи и неможещи, класни и слаби банди. Има класици и слабаци. С логиката за модерни групи - дайте да зачеркнем Бетовен и Моцарт, защото са правили музика преди векове. Това е истината. Бандитите от 80-те са като кренвиршите и сиренето или доматите и краставиците по магазините тогава - тоест много висока топка (не искам да предизвиквам никакви политически дискусии, просто сравнение). Така наречените модерни банди са като кренвиршите и сиренето през 2017. Голямо разнообразие, лъскава опаковка, но много често не са качествени. Със здраве на всички. Нека всички да имат шанс да гледам на живо своите любими групи, без значение какви са - модерни, стари и тн. И за феста - аз лично нямам никакви забележки, освен една. Слънцето блестеше в очите ми при по-ранните като график групи). Дай боже, догодина да видим и банди от такива като Рънинг Уайлд до Батъл Бийст, примерно. Пзодрави и Метал Форевър, Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

IRON ONE 14.06.2017 00:22:36 отговори + 12 1
Чудесен фестивал,перфектна организация.За групите няма какво да се каже.На господин ДИРКШНАЙДЕР трябва да се ходи винаги и навсякъде!U.D.O. и ACCEPT са едни от "най-метъл"групите,ако мога да се изразя така.DORO е най-добрата сред дамите в бранша и също "най-метъл"! Бандата на Dee Snider е доста бутикова и макар да обожавам W.A.S.P. се радвам,че можахме да гледаме на живо mr. Snider и компания (особено басистката ) ! А що се отнася до думичката "модерен" ...еди кво си-футбол,метъл и т.н.....какво да кажа.Аз съм я забранил в моя речник.Просто я мразя!CLASSIC RULES m/
А и стига с тия организатори,кой какъв бил.Мен лично не ме интересува.Свири ли любима група аз съм на линия! Догодина пак ! А "модернистите" да си модернеят колкото си искат Аре със здраве
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анти-терлик 14.06.2017 01:08:31 + 14 4
След много години размишления съм стигнал до заключението, че "модерен", поне когато опира до метъл, никакъв метъл не е.

- "Модерни" ги наричат онези с потниците и зализаните косички, дето реват за това колко са нещастни.
- "Модерни" ги наричат КоРн, Слипнот, Линкин Парк и други - дори когато не са модерни от много отдавна.
- "Модерните" квичат за проблемите си с мама и тате и проблемите си в училище във всеки текст.
- "Модерните" и едно соло не могат да изсвирят.
- "Модерните" в 99.9% от случаите са подкрепяни по един или по друг начин от MTV (същата телевизия, която се опитва да убие метъла).

Досега нито веднъж не съм чул или видял някой да нарича нови и можещи групи като Сабатон, Батъл Бийст, Ейлсторм и сума ти нови симфонични групи, "модерен" метъл

Примери:
Bullet For My Valentine - "модерен метъл" (групата е основана през 1998, първия им албум излиза през 2002)
Sabaton - пауър метъл (групата е основана през 1999 и първия им албум също излиза през 2005... това не ги ли прави малко "по-модерни" от гореспоменатите?)
KoRn - "модерен метъл" (макар първия албум излиза 1994)
Battle Beast - пауър метъл (първия албум излиза през 2011)
Linkin Park - "модерен метъл" (макар първия албум излиза 2000)
Twilight Force - пауър метъл (първия албум излиза през 2014)

* "Модерен" метъл = еднодневна комерсиална поп музика с щипка емо и подкрепата на MTV, обречена на забрава.
* Истински метъл = музика от душата, създадена от боговете и слушана до ден днешен - без значение дали ще е на 5, 10, 20, 30, 40 или повече години


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 14.06.2017 01:25:05 + 7 0
анти-тарлик, както винаги неподготвен и с неговите си измишльотини. Що поне не прочетеш коментарите под тази новина. Я виж какво е написал Дядо ви ррррррок: "Новите групи колкото и да са скандинавски и да могат да пуснат кръв-все тая.Няма спонсори и рекламодатели за риска на празната или полупразна зала от типа на Фестивална.Публика която да плаща 50-100 лева и нагоре за модерен метъл или екстремен няма примерно във Армеец просто няма.За празни зали във България няма кой да рискува парите."

Малко по-долу го написах: "Четеш на какво казват "ново" - на скандинавската вълна, групи на 20-25 години, други пък другаде наричаха "ново" ню метъл вълната и тя на толкова години."

Много хора (у нас) казват ново на всичко след 1990-1991 г. и изобщо не го познават. Това е положението, а не твоите глупости за МТВ.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дядо ви ррррррок 13.06.2017 22:40:33 отговори + 2 3
Така е-бизнесът и тук и на вън се прави от старите групи.Големите пари са при старите групи.Без значение колко хейтъра са недоволни.Музикалният бизнес във България зависи от това правило.За това и Скорпиънс-Удо-Доро Пеш и още един куп старички легенди и всеки месец да свирят във България ще пълният фестивали и зали.Това е положението.Идват и ги канят защото има приходи и продажби.Пазарна икономика и капитализъм.Търсене и предлагане.


Новите групи колкото и да са скандинавски и да могат да пуснат кръв-все тая.Няма спонсори и рекламодатели за риска на празната или полупразна зала от типа на Фестивална.Публика която да плаща 50-100 лева и нагоре за модерен метъл или екстремен няма примерно във Армеец просто няма.За празни зали във България няма кой да рискува парите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Левиатан 13.06.2017 21:06:06 отговори + 7 1
Новите групи са преходни.
Старите, които са още живи и пълният зали и стадиони, са непреходни.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дядо ви ррррррок 13.06.2017 20:04:20 отговори + 4 2
Ами няма пазар за така наречените нови банди във България.Не предизвикват интерес и няма спонсори и финанси.Няма публика.Просто бизнес и пари.Поклон пред Цонко Цонев и за Каварна и за този фест. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дронзин 13.06.2017 19:58:30 отговори + 2 2
Някакви хора тук ми вменяват че се сърдя, понеже Subways не пълнят националния стадион. Нито се сърдя, нито плюя по line up-а на Мидалидаре. Просто изтъкнах един добре провеждан фестивал, който вече има що годе изградени традиции и кани интересни и по-нови имена, които може да срещнете по афишите на големите фестивали в чужбина. Туй то! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дронзин 13.06.2017 19:59:55 + 2 2
Пожелавам на Цонко догодина да докара "дедовците" Ролинг Стоунс и "чичаците" Guns N' Roses. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дядо ви ррррррок 13.06.2017 16:25:45 отговори + 4 2
Като има пазар и продажби може и по-три пъти на година да идват старички и златни банди.Кой точно организатор ще финансира някакъв ъндърграунд фестивал-който естествено струва пари като знае че дори по-малки зали като Христо Ботев-Универсиада-Фестивална ще са празни или полупразни.Удо-Сабатон-Аксепт-носят приходи и залите са претъпкани във София.Няма да коментирам търговският успех на Manowar.Идват тези които носят приходи и пари.Останалите във храсталаците на Борисовата градина.


Билетите във Германия за есенното турне на Сатирикон са между 30-50 евро.Тоест между 60-100 лева.Няма кой да финансира такъв концерт защото знае че дори зала Христо Ботев със такива цени е празна.Просто бизнес.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Дядо ви ррррррок 13.06.2017 12:22:43 отговори + 3 5
Gods of war.2-ри във Германия.2-ри-във Гърция.9-ти във Австрия.3 пъти мултиплатинен във Германия и 4 пъти златен във Австрия.Последвалото турне е разграбено.За двата концерта във Каварна.Митични и легендарни.Златни грънци и златна керамика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дядо ви ррррррок 13.06.2017 12:01:34 отговори + 8 4
Manowar-2018 във Могилово.Ето това Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дядо ви ррррррок 13.06.2017 11:46:16 отговори + 13 4
Поздравявам Цонко Цонев и за организацията на фестивала и групите.Нямаше помия-нямаше посрани и пияни.Нямаше псевдо-фенове на които целта е да се напият като прасета и да създават проблеми.Нормалните хора слушат музиката.Доро Пеш-Удо свирят във белият свят на продадени турнета и албуми.За Manowar няма какво да кажа.Комерсиалният успех на тая велика банда смая белият свят.Веднъж по-продажби изпревариха Бритни Спиърс.Втори път албума със оркестралните версии и многото говорене беше 3 мултиплатинен албум във Германия и окупира всички възможни класации във Европа.Това е 21 век-часовника на българският фен е във 21 век.


Няма спонсор и бизнес който да финансира уж модерни групи със 200-300 фена които свирят във некви дупки а със претенции на универсаност.Няма кой да финансира фестивали във некви храсти.Това е за нормалните хора.Останалите да си намерят пари като искат ъндърграунд във храсталака на Борисовата градина и фалшив алкохол.Manowar-forever.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пепеляшка 13.06.2017 11:49:17 + 5 2
Каква общо имат Manowar с феста в Могилово? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 13.06.2017 12:08:46 + 5 2
Хмм, продажби, позиции по класации, платинени... грънци:
https://en.wikipedia.org/wiki/Manowar_discography
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Традиционно 13.06.2017 10:40:21 отговори + 7 11
WeRock, сериозно ли сравнявате Wacken Open Air с тази рекламна измама? Да обяснявам ли колко е жалко сравнението, в предвид фактите и подбудите, което правите?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пенчо бре чети 13.06.2017 11:18:30 + 14 1
Сравнението е с ПЪРВОТО издание на Wacken Open Air. Бил ли си на първото издание във Вакен? Бил ли си в Могилово? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Традиционно 13.06.2017 12:36:27 + 2 11
Пенчо, Вакен са си измислили всичко и са тръгнали със собствени средства. Тук всичко е изкопирано, от Wacken, и с източени пари от разни фирми. Капиш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пенчо бре чети 13.06.2017 14:02:02 + 8 1
Уау! Докъде стигнахме...
"собствени средства" - "източени пари от разни фирми"...
Като няма с какво друго да плюеш какви работи си измисляш.
Сега да не кажеш, че и данъците не са си платили и осигуряват екипа си на минимална заплата и че не са си ваксинирали кучатата пазачи? Или пък че търгуват с антики с Ислямска държава и перат парите на Ал Кайда?
И че не е вярно, че феновете са били културни - смачкали са 3 стръкчета трева?
А на баба Пенка от Могилово и се вдигнало кръвното от цялата тази дандания.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Традиционно 13.06.2017 10:34:10 отговори + 8 17
Организаторчета, взехте парите на винарната и ни пробутахте евтини банди на скъпи билети, нали?! Излъгахте за куп неща, а програмата и конкурса ви бяха под всякаква критика!
Време е да спрете да си пишете коментарите сами и спрете да обиждате недоволните, които излъгахте!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


F-off 16.06.2017 04:08:42 + 0 2
Ама ти ходи там ли бре? Тц, тц.....я не се халосвай!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хахах 13.06.2017 10:25:43 отговори + 13 3
Айде бе госпожици - пак го избихте на селска чест.
Не съм чул някой фен на пенсионерските банди да хейти така по любимите ви гаражни групичета. На вас толкова ли МНОГО ви пречат старите групи? Явно да. И каква е разликата? Че на тях ходят хиляди фенове, а на вашите - по няколкостотин и по-малко.
Това е положението. Ходете си вие там, но не се бутайте в А група.
И хейтете по-малко. В смисъл не да не хейтите изобщо (явно няма начин за това), а само по-малко. Че дни наред след някой ГОЛЯМ фест с пенсионерски групи не може да си намерите покой.

"Популярни групи като Subways, Truckfighters, Juno Reactor"

ХАХАХАХАХАХА
Ако дойде на самостоятелен концерт всяка от тези "популярни" групи директно отива в малката зала на Микстейп. Наистина е сравнимо с Могилово
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 13.06.2017 10:58:31 + 4 8
Това е проблемът. Тук не е белият свят, а часовникът изостава с близо 2 десетилетия. И е нормално хора да се дразнят, когато им се предлага претопляна манджа за фестивал. Не винаги и не по всяко време може да се ходи на концерти в чужбина. А за великите банди на Мидалидаре спокойно можеш да разгледаш на коя позиция са по афишите на фестивалите в белия свят. Отделих 20-ина минути за това вчера, струва си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хахах 13.06.2017 11:15:52 + 7 2
Стигна вече дотам, че да говориш пълни глупости и да лъжеш. Чете ли новината, че Туистед са били хедлайнери на голям фестивал в Щатите с 200 хил. долара хонорар?
Потърси и прочети и после говори измислици за белия свят.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 13.06.2017 12:00:48 + 2 6
В Мидалидаре TS ли свириха, бе?
Eто афишите, на няколко фестивала, на които Dee Snider участва. Няма го на постерите, защото идва като заместител. На W.A.S.P. Които можеш да видиш под колко и кои банди са сложени:
https://www.musicfestivalwizard.com/wp-content/uploads/2016/10/Graspop-Metal-Meeting-2017-Lineup-Poster.jpg
http://www.hellfest.fr/wp-content/uploads/2016/11/poster-full-line-up.jpg
http://www.allmetalfest.com/wp-content/uploads/2017/02/Rock-Fest-Barcelona-2017-1-605x852.jpg
http://www.montebellorockfest.com/en/img2017/poster_rockfest2017_en.jpg
http://www.plzenskavstupenka.cz/images/akce_crk/masters_of_rock_2017/2017_masters_plakat.jpg
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хахах 13.06.2017 15:02:11 + 7 2
Ставаш все по-смешен И сам показваш постери, на които почти винаги най-отгоре са все "пенсионери". А и WASP съвсем не са отдолу. А къде са на тези постери "твоите" групи, ако изобщо ги има?

Не били свирили Туистед а свирил Дий. Това по какъв начин променя и моите и твоите постове бе смешко? Ако бяха Туистед все едно нямаше да ръсиш абсолютно същите глупости.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 13.06.2017 15:30:56 + 4 4
Бълваш само за заяждането явно. Имам предвид с тия постери, че хедлайнерите в БГ свирят ПРЕДИ хедлайнерите, западно от Калотина. Със сигурност хонорарът на Дий със солова банда е в пъти по-нисък от ПОСЛЕДНИЯ концерт на Twisted Sister:
http://assets.blabbermouth.net.s3.amazonaws.com/media/rockcarnival2016poster_638.jpg
А тук не става въпрос за "моите" групи, а за неадекватния "фестивал" с 3 (три) банди, отдавна прехвърлили зенита на кариерата си.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хахах 13.06.2017 15:49:27 + 3 1
А ти изобщо не се заяждаш и изобщо не бълваш 3-ти ден поред за фест с групи, които уж изобщо не те интересуват.
Явно феста някъде ти е бръкнал.
Колко дълбоко и с колко пръста ти бръкна? А?

За почти всяка група може да се намери постер, на който е под тамошните хедлайнери. 5-6 са идвалите в БГ групи, които са винаги хедлайнери - Металика, Мейдън, Рамщайн и подобни. Всички останали са ту отгоре ту по-надолу.

И пак говориш за "отдавна прехвърлили зенита на кариерата си". Също такива са и най-отгоре на повечето ти постери. С това сам си бъркаш на същото място с цяла ръка
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 13.06.2017 16:01:39 + 7 5
Бърка ме неприятният факт, че няма интересни фестивали в България. А това, което се пробутва не е просто следствие на търсенето на родния пазар, а фактор за неговото състояние. Сори, но цикленето на едни и същи 20 имена над 20 години говори само и единствено за крайно ограничен музикален вкус и доста тесен кръгозор. И нека сравним:
Aerosmith, които са начело на повечето афиши, са група с над 45-годишна история и без промени в състава, като са на нещо като финално турне (окей, после казаха, че май няма да е, но пак).
Metallica издадоха един от най-силните си албуми преди няколко месеца и след 1988 не им се е налагало да свирят в зали за по 2000 души.
Alice Cooper не спира да издава албуми от почти 50 години. Сега готви нов.
И т.н., и т.н...
Нека подчертая - не лая против хората, които са си изкарали добре в Мидалидаре - напротив, супер е, че са се забавлявали. Тъпото е, че явно достатъчно хора имат прекомерно ниски критерии за понятието "фестивал" и рок музика. Ей това ме вбесява.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хахах 13.06.2017 16:38:01 + 5 1
Трябваше значи да се дърлиме толкова време, за да напишеш нещо нормално.

И защо не го написа по-рано и да спреш до там? Носиш от 9 кладенеца вода, за да докажеш нещо си.

А какво прави твоите критерии по-меродавни? По каква причина смяташ, че твоят вкус е по-добър от този на масата, че чак се вбесяваш? Вбесяването прочее е признак на безсилие
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 13.06.2017 17:20:58 + 3 4
Ами, безсилие е явно, след като 26 години след първия метъл концерт явно не се е променило много тук. С изключение на честотата на събитията, разбира се. А не смятам собствения си вкус за изключителен, изтънчен или подобни глупости. Просто слушам адски много и различна музика, следя отблизо зинове, сайтове и нишови фестивали в чужбина, често посещавам и такива събития там и знам колко много по-различно (и интересно) може да бъде. И ме е яд, че се налага няколко пъти годишно да кихам стотици левове за нещата, които са ми интересни извън България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хахах 13.06.2017 17:57:29 + 1 2
Добре. Кажи ми сега няколко неща:
Гласуваш ли редовно? Кога за последен път беше на протест? (Какъвто и да е) Кога за послено си пускал някакъв вид сигнал /
жалба / оплакване до държавна институция за някакво нарушение?
И дали не си от хората, които "не ги интересува и не гласуват", ядосват се на нарушенията около нас "ама то няма смисъл да се оплаквам" и т.н.
И да мислиш, че може всичко останало да е сбъркано, но фестивалите ни трябва да са като в Германия?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 13.06.2017 18:09:47 + 1 1
Гласувам, откакто имам това право, като никога не съм изпускал. Последно участвах на протест срещу презастрояването на Младост. И срещу рушене на сгради-паметници на културата. Жалба пуснах, когато автобус 213 мина с 4 минути преди обявеното във Виртуалните табла време и ми коства 12 лева такси до вкъщи. Подадох и сигнал (писмен) до полицията за неправилно паркирал джигит на тротоар срещу кино Арена. Работя като журналист и често пускам коментарни статии срещу свинщините и нередностите в града ни. Още нещо? Плащам си данъците и не пия хапчета. Проблеми с кръвното нямам, извънбрачни деца също. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хахах 13.06.2017 18:28:23 + 1 0
Добре. Много добре!
И за да завършим - ето ти един съвет от мен:
Вместо да се занимаваш с коментарни войни агитирай колкото можеш повече хора да бъдат и те като теб. Възпитавай законните си деца в същото. Не спирай да показваш активна гражданска позиция. И т.н.
И след има няма 50 години ще имаме фестивали като в Германия
Еми не! Не може! Не може да щракнеш с пръсти и да ги имаме от утре. Така както не можеш да щракнеш с пръсти и от утре да имаме нормална държава
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 13.06.2017 19:04:36 + 1 3
Ами че аз досега с всички коментари това правя - агитирам за отпушваме ма ушите и нетолериране на посредствени бизнес начинания. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 13.06.2017 19:23:04 + 6 1
Фестивалът в Мидалидаре не е посредствен като бизнес начинание. Има си концепция, таргет група фенове, събра прилично (като за начинанието) количество хора и сигурно "отговорните лица" са си постигнали целите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хахах 13.06.2017 19:45:31 + 3 2
Пак ме караш да ти отговоря...
Около нас - Крисковци-Мрисковци, Азисовци-Мазисовци, Преслави-Мреслави и всякаква друга истинска пошлотия.
А ти - няколко дни нон стоп агитираш да не се слушал един вид рок музика, а друг. И да не се случвал един рок фестивал при положение, че други почти няма.
И категоризираш запазването на 11 годишна традиция като посредствено бизнес начинание.
Ако го нямаше Каварна Рок Фест? Нямаше го и сега този? В по-хубава и най-вече музикално по-добра държава ли щяхме да живеем или в по-лоша?
Колкото и да си европеец в другите отношения май точно в това тук не си
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 14.06.2017 00:27:36 + 2 3
Точно това пък - фест с три банди от 80-те е толкова соц, че е минало покрай Европа и епоха. И не апелирам да НЕ се слуша нещо, а да се чуят и видят стотици други неща. Криско пее без пари за мобилни оператори, не го мисли него. Заеби, няма смисъл.щ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 14.06.2017 01:00:17 + 4 0
Знайко, с апелиране не става, насила още по-малко, на крушата й трябва време да узрее. Четеш на какво казват "ново" - на скандинавската вълна, групи на 20-25 години, други пък другаде наричаха "ново" ню метъл вълната и тя на толкова години. Няма обаче защо да наричаш фестивала в Мидалидаре такъв и онакъв - не ти харесва - не ходиш.
На мен не ми беше интересен - не отидох.
Миналата година през април имаше София Метъл Фест в Универсиада, там ми бяха интересни няколко групи и отидох, изкефих се, но се видя какво става, едва се напълни залата.
Така че, каквото се търси - това се кани.
От друга страна пък вече има и у нас разнообразни концерти, не си съвсем прав да се оплакваш.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-off 16.06.2017 04:16:22 + 1 2
Не харесваш-не ходиш- Елементарно Уотъсън, който и където да си, ама някой умират да се напъват да вадят вода от 101 кладенеца и да убеждават ходилите някъде, колко гадно им е било..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Байдмитър 13.06.2017 09:22:18 отговори + 9 2
Хареса ми. Традиционно добра организация, добри изпълнители макар че сме ги гледали няколко пъти имаше и посещаемост. Харесваше ми и в Каварна, ама типично по български е да унищожиш нещо, което са хвърлени доста усилия да създадеш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Традиционно 13.06.2017 10:27:09 + 5 6
Казваш традиционно за най—калпавия организатор, който сам си пише хвалебствията и традиционно ни продава балони за футболни топки? След Каварна Рок фест и Ловеч Рок фест очаквам традиционно да закрият и тази винарна! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 14.06.2017 11:46:50 + 2 1
Традиционно, изключая групите /лично мнение/ това беше най-добре организирания фест в БГ. Нямаше за какво да хейтя, а аз обичам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дронзин 12.06.2017 22:36:21 отговори + 6 8
Една забележка към автора на статията - в увода е пропуснат Wrong Fest, който е приятно събитие на което гостуват интересни и немалко известни наши и чужди имена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хахах 13.06.2017 05:52:46 + 7 2
Хората са казали големи рок фестивали. Wrong е толкова голям, че тази година го правят в Маймунарника Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 13.06.2017 08:29:19 + 2 12
@хахах - и дори там, е в пъти по-смислен от рок клуб Пенсионер в Мидалидаре. Пробвай Orange Goblin на живо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cornhusker 13.06.2017 09:24:18 + 3 8
@хахах - караш на старо инфо обявиха вече и двудневния фест във войнеговци (9-10 септември), като добавка към "city edition"-a в маймунарникa. Ама какво да ви разправяме на вас за готините групи, които редовно идват на wrong fest - дай ви на вас Удо и Доро - ако ще и за 18ти път да идват с бастуните вече Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дронзин 13.06.2017 10:05:01 + 1 7
И какво от това че тази година е по-свит? Нима в програмата му не са били популярни банди като Subways, Truckfighters, Juno Reactor...? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blake 13.06.2017 10:11:18 + 3 1
Войнеговци ми е съвсем близко, жалко, че няма нито една група в списъка, която да ме кефи... тъпо е да се сравняват двата феста, поради факта, че аудиторията е съвсем различна... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 13.06.2017 10:13:16 + 9 0
Пак някой не чете. В репортажа става дума за фестивали аналогични на този в Каварна, вкл. мултижанрови, т.е. по-големи събития. Wrong Fest е ъндърграунд фестивал, т.е. не влиза в посочената категория. Той е по-скоро аналогичен на Autumn Souls.
Много ми са странни феновете на ъндърграунда, като започнат да се сърдят защо любимите им групи са ... ъндърграунд и защо не стават по-популярни.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 12.06.2017 19:04:39 отговори + 22 0
Трябва да се добави и,че мястото е доста удобно за всички от България!Точно в центъра,слизаш от магистралата и си там.Ако се развие още,наистина може да достигне и групите и публиката от силните години на Каварна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallo 12.06.2017 18:50:14 отговори + 7 7
Лошото е, че няма сили за по скъпи групи вече,и почва един кръговрат от застаряващи пенсионери гледани за пореден път,а има толкова яки млади скандинавски банди готови да пролеят истинска кръв.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


F-off 16.06.2017 04:21:49 + 0 0
Четейки те стигаме до извода:
- няма сили за по-скъпи групи вече
- а има толкова яки МЛАДИ скандинавски банди....
т.е. яките млади скандинавски банди са БЕЗУМНО СКЪПИ за докарване тук....
Тушееее.....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallo 12.06.2017 18:37:23 отговори + 12 3
Жалко за WASP,а морето си е море,купона винаги е по колоритен там! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 12.06.2017 17:44:05 отговори + 20 1
За да опиша очарованието си от фестивала ще ми трябват няколко страници. Затова накратко- перфектна организация. Могилово може да е малкото българско фестивално градче. Дай Боже! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 12.06.2017 17:48:51 + 9 17
Това, че организацията е перфектна, е супер. Сега остава организаторите да си извадят ушната кал и да си мръднат часовниците към 21 век. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 12.06.2017 17:52:34 + 10 1
Ако имаш предвид това, което си мисля, че имаш предвид, прочети предпоследният коментар. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

любопитен 12.06.2017 15:18:10 отговори + 15 0
Някой ще каже ли името на красивата басистка на Ди Снайдер ??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Judas Priest 12.06.2017 17:00:06 + 16 0
ето ти името на красивата басистка - Tanya O’Callaghan Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Матрицата 12.06.2017 14:02:15 отговори + 12 34
Да, беше чисто и подредено, но ужасно скучно! Нямаше дух и настроение, а прекопираните "традиции" на Wacken Open Air изглеждаха смешни и жалки на фона на гръмките обещания и слабата програма на тази сбирка. Цонко, Каварна фест умря с отеглянето на истинските промоутъри, а тези копи-пейст печалбари ги видяхме и в Ловеч и тук! Те традиции няма да създадат, но ти и спонсорите ще продължавате да ставате за смях! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tyr 12.06.2017 15:40:54 + 32 4
Мойта работа започва да става като мерудията и гърнето, но не мога да се стърпя.
Кое му е било скучното и какво трябва да има, за да ти е интересно, Нео? Ти за какво си там? Имаше футболен турнир, стена за катерене, един надуваем матрак дето се скача отвисоко на него, има винарна за разглеждане, имаше бира, кебапи и кво ли не. Само дето нямаше официален публичен дом и клуб "Планета Пайнер".
МИЛИ, РОДНИ ФЕНОВЕ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА МРЪНКАТЕ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО! "ДЕМОКРАЦИЯТА", АКО НЕ ДРУГО, ДАДЕ ПРАВО НА НЯКАКЪВ ИЗБОР!
Европа е пълна с фестивали със забавления, но не за 55 лв. на калпак. На хубавото бързо се свиква. Забравихме бързо гладните години, когато само Щурците и Сигнал обикаляха България. Само един прост пример с концерта на Sodom (15000 души по официални данни) в зората на демокрацията. Ако сега, след пренасищането с концерти, дойдат пак дали ще съберат и 1500? Никой не ви е сложил вилата на врата да идвате у тъпото село дето е "ужасно скучно и няма дух и настроение". АМАН!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blake 12.06.2017 16:17:16 + 6 15
Ъъъъ, Tyr, моите съболезнования, но в Европа има МНОГО по-добри фестивали за МАЛКО повече пари. Не съм присъствал на Мидалидаре, и не мога да дам мнение относно качествата на самия фестивал, но честно казано 10-тина групи за посочените от тебе пари са далеч по-малко от да речем Brutal Assault в Чехия (4 дни, 100 банди, около 150 лева билет). Нещо, което не се е случвало и няма как да се случи скоро у нас. Разбира се, като много добър пример бих посочил и Sea of Black фестивала в Бургас, където ЗА БЕЗ ПАРИ (да, 0 лева), феновете получават 10-тина банди в един ден. Така че не всичко в тоя "бранш" е Wacken, Rock am Ring и т.н. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

24/7 12.06.2017 17:07:45 + 18 1
На мен ми хареса . Условия , ред и забавления каквито не съм очаквал , а и не съм получавал на фестивал в България досега. Сцена и звук - без забележки. Единствено подредбата на групите не беше по моя вкус,но.....
Имаше фестивален дух и добро настроение . Факлите по оградата , змея и щитовете не знам дали са "традиции" от Вакен ,но според уредника на музея и двама дядовци от селото са част от местния фолклор на село Могилово / до 1916 г. - Конопово / .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 12.06.2017 17:42:27 + 8 6
Blake: ходи си в Европа тоагава Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blake 12.06.2017 17:48:25 + 5 3
Ще, не се притеснявай
Не че нещо, ама много мразя някой да ми излиза с високопарни изявления на тема "за толкова пари - толкова"... може и повече, ама трябва повече работа и по-малко лакомия...
Вярно, че българския фен (генерализирано) не обича да дава пари, даже и аз се дразня как няма хора по концертите (дори и евтините), но пък и организаторите някой път удрят г**а в тавана (не визирам конкретно Цонко, от него нямам оплаквания)...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 12.06.2017 12:13:49 отговори + 14 11
Чудесно! Хайде другият път обаче да е в населено място. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Tyr 12.06.2017 12:50:32 + 28 2
Че то си е населено. И що да е у някой град? Да ревнат три квартала на кмета и да си остане само с едно издание. И аз съм фен, но хората си искат спокойствието и тишината и са прави! Местните баби едва ли ще се оплакват от многото шум 3 дни в годината. Прекрасно си е мястото! Така се прави-надалеч, за да не пречим. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Реалист 12.06.2017 13:22:14 + 37 1
Loud Fest и Sofia Metal Fest бяха в София! Скъсахте се от ходене Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kon 12.06.2017 17:39:11 + 10 1
Хаха, да, добро попадение. Скоро няма да видим такива лайнъпи отново именно заради такива дребни душици, които вместо да слушат музиката само търсят причина да са недоволни. Недоволни сте, защото толкова ви е капацитета! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Doc 13.06.2017 10:22:16 + 3 0
Иване, и във Вакен живеят в тотална скука 1500 човека през годината, и там е забито в пампата село. И никой не се оплаква, че пътува 200, 1000 или 20000 км.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Донка 14.06.2017 20:21:08 + 2 2
Съгласна съм. Кола не карам, на палатака не спя; логистиката ми се видя твърде сложна, за да се вдигна, предвид и немалките разходи в този случай. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-off 16.06.2017 04:25:54 + 0 0
Иване, абе направо да вземат да го направят под терасата ти тоя бъдещ фест бе, що се излагат така тези хора.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kveben 12.06.2017 12:03:25 отговори + 33 1
Добре се получи, особено като за първи път. Организацията като цяло беше много добра, хигиената наистина си я спазихме, имаше достатъчно тоалетни, в които не се умираше. Следващия път може да се сложи някаква настилка да пази тревата. За музиката - колкото хора, толкова и мнения, на мен ми хареса. Респект за мистър Снайдер, който показа, че има акъл да напише нов материал и топки, за да го представи. Догодина пак (дано). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 12.06.2017 11:57:07 отговори + 17 21
Моите поздравления към Цонко Цонев и организаторите! По всичко личи, че се е получил велик (и Истински откъм метъл) фестивал

Жалко за Каварна с цялата й история. Дойдоха комунистите и веднага започнаха да рушат изграденото. Веднага си спретнаха дни на руската култура. Веднага си направиха някакъв младежки "фест", за който на никой не му дреме. И все пак Цонко и компания успяха да им го на*укат! Колкото и хубави неща да унищожат червените човечета, рока никога няма да го унищожат!

Надявам се това да е началото на една нова традиция и догодина - още по-голям фестивал и МЕНОУОР

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ха, 12.06.2017 12:47:27 + 16 3
сякаш Цонко не прави руски концерти, даже фестивал имаше преди 10 години. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 12.06.2017 15:25:54 + 8 0
Цонко направи и това

https://www.residentadvisor.net/images/events/flyer/2011/bg-0722-264441-front.jpg
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 12.06.2017 16:45:06 + 2 9
Господин Никой, така както си тръгнал да защитаваш кметицата на Каварна във всеки пост, някой ще рече, че я подкрепяш.

Нека не забравяме кой направи това:
https://bg.wikipedia.org/wiki/Каварна_рок_фест#2006

И кой го погреба.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 12.06.2017 17:09:28 + 13 2
анти-терлик, не знам на колко си години, ама по акъл си на не повече от 15 (даже ти е много).
Цонко си направи, Цонко си погреба фестивала. Май само на теб не е ясно.

Също не знам как от това, че никой е дал линк към не-метъл фестивал организиран от Цонко, се прави извод, че подкрепя кметицата. Много странна логика!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 12.06.2017 17:15:31 + 12 4
Всеки ден, всеки час показваш колко си зле и колко си глупав. Хубав линк си дал. Я си отвори хубаво слепите очи и разшири на максимум 1-та мозъчна клетка, която имаш. И виж какво пише там:

"по идея на известния с любовта си към тежката музика кмет Цонко Цонев и моторът на Жокер Медиа, впоследствие създател и собственик на Лауд Консертс – Мартин Стоянов, който реализира идеята."

"ПО ИДЕЯ на ЦЦ.... и Мартин Стоянов, който РЕАЛИЗИРА идеята."

И пак казвам - зад фестивалите в Каварна стоят три промоутъра - Жокер, Лауд и БЛМ. Цонко е дал идея, домакин е, но по никакъв начин не е организатор. Чисто и просто е дребно селско кметче, намерило още един начин да усвоява пари от бюджетчето и съпътстващи дейности.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 12.06.2017 19:50:14 + 2 7
Не съм омаловажил никого. Щеше да знаеш това, ако беше прочел поста ми. Казвам, че без Цонко Цонев нямаше да има фестивали в Каварна - и то най-вероятно никога. А без фестивалите в Каварна, концертния живот в България далеч нямаше да бъде това, което е днес. Дойдоха едни от най-големите имена в нашата държава именно заради Кметъла. Но стига съм го изтънчвал във всеки коментар около феста, ставам банален. Всички знаем какво е постигнал този човек.

И стига съм я плюл тая Червена вещица. Всички знаем как унищожи и продължава да унищожава Каварна за една година, както само една истинска комунистка може.

Зад фестивалите има и промоутъри, които реализират всичко. Само че като няма инициатор, и още повече като няма кой да одобри такива мероприятия, фестивалите спират. И точно това стана. Звучи логично, нали?

Цонко Цонев е дребно селско кметче, добре. Като ти не си толкова прост, господин Никой, да те видим теб как ще поканиш поне една СВЕТОВНА група да свири в твоето селце. И не, оркестър "Козарите" и дует "Ритон" не се броят за световни групи.

За пореден път се доказваш като едно тролче, което вместо да коментира темата, се заяжда с останалите и/или пише нещо извън нея. Изобщо не съм си представял, че ще споря с Бай Ганьо в сайт за рок/метъл! Такива бекове като теб обикновено обитават чалгарските сайтове, чалготеките, селските кръчми и мазетата.

Спирам да ти отговарям на тролщините. И те чакам да ме поканиш на твоя фест!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 12.06.2017 20:42:43 + 7 0
Понеже не вярваш на мен - ето ти само от днес 2 други мнения за теб от 2-ма други хора:

"Пич ти си баш скъсн шошон! Чета ти коментарите и се чудя на дечковският ти/явно/ акъл. "

"анти-терлик, не знам на колко си години, ама по акъл си на не повече от 15 (даже ти е много). "

Да прибавим и моето мнение. Да прибавим и това, че предвид минусите, които получават коментарите ти и много други хора мислят така, но просто не им се занимава с детски работи. Какъв е извода?

А къде пък някой друг освен теб е казал, че аз съм трол? А?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 12.06.2017 21:17:20 + 7 1
П.П. А на моя фестивал ще те поканя след като ти ме поканиш на твоя.
Или вече се отъждествяваш с Цоньо? Още един признак на психоза
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xenon 12.06.2017 11:36:38 отговори + 11 6
На Уотърс имаше 30-35 000, далеч от пълен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Удриии 12.06.2017 11:26:10 отговори + 17 36
Автора да беше добавил в заглавието - "Платено съобщение". Тогава щях да съм по-съгласен с написаното. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr.Gore 12.06.2017 11:21:08 отговори + 19 6
Дано стане традиция. Може да добавят и групи от региона. Лошото е, че го правят хеви / рок и то в пълен смисъл. Така другите няма да ги спечелят. Тоест, набляга се на стари групи за чичковци с пари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Некъф 12.06.2017 17:50:21 + 7 0
Скъпи ми приятелю. А понеже си толкова отворен, кажи колко групи получават покана от Цонко за фестивал в България на година? А колко от тях потвърждават? И от групите ли зависи или от техните мениджъри? А мениджърите пари ли искат да печелят или да удовлетворяват желания? А как се печелят пари на концерт? Ще ти кажа- с посещаемост! Когато няма такава в БГ ще гледаме Ди и удо по 10-15 пъти. Не че се оплаквам, страхотни са. Ама айде почнете да ходите по концертите и да спрете да мрънкате. То бива бива ама като безочието на българския фен "по Европата" както се изрази един капацитет по- горе не съм виждал. Абе а си.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr.Gore 12.06.2017 19:30:45 + 2 1
Повярвай, ходя на толкова концерти, колкото половината тук няма да имате за цял живот. Не придъствах поради здравословни причини на този фест. И лошо не съм казал, а давам предложение кое би било хубаво за да има повече хора Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tyr 12.06.2017 11:03:38 отговори + 32 4
Напълно съм съгласен с автора на материала. Имах поглед "отзад" по време на фестивала. Пред сцената бях само на Удо. Възхитен съм от културата на феновете! Един "чичко" пред мен ходеше всеки фас да го поставя в сандъчето с пясък. Това е прекрасно-фена се е култивирал. Един друг "чичко", обаче изсипа пясъка от другото сандъче и го донесе до варела, на който бяха наредени бирите, за да го ползва за столче. Сандъка така и не влезе в употреба-човека седеше на тревата, но нищо-нека да има столче за всеки случай.
Като цяло заговори европейското у феновете и пазихме чистота на това прекрасно място. Помогнаха и чашите за многократна употреба. Повръщано не видях. Браво на организаторите! Дано и догодина!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".