DIMMU BORGIR се разделят с клавириста и басиста си

31 авг 2009, 01:44 ч. 732 / 7 44
пред./следв.
Преди няколко години ACCEPT осъществиха последното шоу от реюниън турнето си в Каварна. През февруари 2009-а в София бяхме последните, гледали GRAVE DIGGER с втория китарист Thilo Herrmann, а половин месец след като DIMMU BORGIR завършиха европейсктото си турне в Морската рок столица на родината ни, става ясно, че отново сме присъствали на уникално шоу. И клавиристът Mustis, и басистът ICS Vortex вече не са част от норвежката група. Това съобщение присъства в MySpace-профила на Mustis, чието истинско име е Oyvind Mustaparta. Четириструнникът, участващ още в BORKNAGAR, ARCTURUS, LAMENTED SOULS и др., се казва Simen Hestnaes. Като причина за раздялата се посочват вътрешни различия. Двамата музиканти се срещат с DIMMU BORGIR горе-долу по едно и също време, през 1999 година и също така се оттеглят заедно.
   Снимки от последния концерт на DIMMU BORGIR с Mustis и ICS Vortex може да видите тук, а на този адрес се намира и репортажът ни от "Thrah till Death Fest 2009".

   По-късно Mustis разпространи официално съобщение, касаещо ситуацията. В него се казва, че от години той е имал неразбирателства по отношение факта, че реално е композирал немалка част от албумите "Puritanical Euphoric Misanthropia" и "In Sorte Diaobli", но без това да бъде отбелязано при авторството на песните. Опитите му да търси правата си са удряли на камък и накрая той е получил текстово съобщение, в което се е казвало просто "Довиждане". Клавиристът очаква адвокатите му да се произнесат по казуса и за това засега няма да влиза в по-големи подробности. Той е изключително благодарен на феновете, които са го мотивирали за да реализира идеите си и Mustis обещава, че скоро ще се завърне със своя собствена музика.
   На този етап липсва друго потвърждение, че и басистът ICS Vortex се е разделил с DIMMU BORGIR.

   Ден по-късно DIMMU BORGIR потвърдиха официално напускането на двамата музиканти с изявление, което може да прочетете тук.

Oyvind Mustaparta - Mustis приветства публиката за последен път като част от DIMMU BORGIR
на 15 август в Каварна


Благодарности на: borknagar


Коментари   (44)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


puritanical_darkness 7.09.2009 09:47:17 отговори + 0 0
Уволниха около 75 процента от музиката си - до след максумум 5 години ще са се разпаднали всеки по странични проекти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 5.09.2009 14:54:47 отговори + 0 0
http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=10834495&blogId=508423412
Ето го тяхното обяснение по въпроса, на който му се чете дългото съобщение в блога им.

Някъде по средата сигурно е истината...

Смятам че ще са добре и без тях. Вортекс ми беше любимеца измежду шесттимата, няма да го отричам, обаче не е незамением. Мустис също не е незаменим. Принципно никой човек не е. Всичко зависи от изборът им на заместници. Трябва им някой който има нечовешки глас за да прави чистите вокали, щот ако си мислят че ще минат без great apocalypse по лайфове, жестоко се лъжат. И естествено трябва да изададат, в най лошия случай, перфектен албум.
Колкото до това дали е от алчност или не... не можем да кажем със сигурност, пък и те не биха казали "да" так или иначе. Факт е обаче, че те си знаят най - добре какво става в групата и защо точно Вортекс и Мустис са изритани.
Дано станалото ги посвали на земята малко. Всичките.
И дано да е за добро. Кво да пайм освен да чакаме...

Радвам се че ги видях заедно, на концерта тука и туи то...

Колкото до Cradle имам чевството че никой от тях не може да понася Дани и за това всички се изнасят
Пича си мени хората край него, като носни кърпички... и става тя една манджа с грозде....
Една от любимите ми групи ениуей...

Аре чакаме димчу буригята да се завърнат тука с достойни заместници на изпъдените. Щот ако не им намерят достойни заместници, сами ще си забият грамадното, черно дилдо отзаде.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Elderane 2.09.2009 11:09:21 отговори + 0 0
Наистина неприятна и неочаквана новина. Това събитие ще бъде роволюционно за групата, но дали ще е за добро или лошо само времето ще покаже. Mustis с гения си направи групата да е толкова уникална и неповторима. Vortex ще липсва с присъствието си и най-вече с чистите си вокали (на мен много ми допадат). Дано се намерят достойни заместници, но определено звученето на групата никога няма да бъде същото. Не знам какви са личните им отношения в групата, но подобни неща са крайно непрофесионални за хора работещи заедно толкова дълго време... Потресен съм и цял ден няма да ми стигне да изразя недоволството си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deville 1.09.2009 09:23:36 отговори + 0 0
Steinar Sverd Johnsen - ето един добър клавирист>

Напълно подкрепям!!!

Колкото до простотиите в Cradle, вярно е, че Stuart Anstis е основен композитор във всички албуми, от времето, когато е в групата. Това го знам от ПЪРВО-източник. За съжаление там трагедията е пълна и човешката злоба и алчност са намерили уникално проявление в тази група, затова и го разкарват от нея, принуждавайки го да подпише унизителен договор, което той и прави, само и само, за да се отърве с минимални щети от простотията.
При Dimmu може пак да става дума за "пари и власт" - човещина е, но има една много съществена разлика между двете групи. Dimmu са пионери, а Cradle са имитатори. Така че, аз определено съм оптимист. Вярно е, че 60% от красотата на музиката на Dimmu е в клавирите, така че е много важно с кого ще продължат, но добри клавиристи се намират. Нека да видим...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ДУпе ДуПЕ 31.08.2009 20:49:09 отговори + 0 0
Аз пък си мисля,че ще направят риюниън и подобно на фейт но мор ще пеят Reunited,само че в супер мега мощен норвежки блек метъл вариант!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Да Еба!!! 31.08.2009 19:55:12 отговори + 0 0
Какво пък му е дървеното на Paul не разбрах. Мен лично Gian най - много ме радваше, а и James е страшен. В Midian има убийствени рифове, а "комерсите" Damnation... и Nymphetamine са страхотно музицирани, включително и откъм китари. Thornography не беше кой знае колко силен, но имаше много повече добри идеи от Godspeed (според мен), макар и прикрити под неимоверно олекотения и дори индустриализиран звук. Това, че има кой да свири партиите на Mustis е ясно, но едва ли ще намерят подобен композитор. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wargasm 31.08.2009 18:41:16 отговори + 0 0
Колкото до по-долните твърдения и обвинения в алчност и не знам си какво, които целят да обяснят напускането на Mustis и Vortex - еми не, надали. Логично е, когато в групата има разминаване на идеи, насока, т.е. неразбирателство и/или каквото и да е останало, някой да напусне. Shagrath и Silenoz са шефовете Borgir-ски, както и Dani е шефът Cradle-ски, така, че те са хората, които избират накъде и как ще върви групата и от чии услуги да се възползват ( за момента ). Това се знае от наетите музиканти, тъй, че никой никъде никога не е застрахован от уволнение, бил той добър пианист, бил той добър вокалист. И не е нужно Vortex да бъде прехвалян. Пеенето му е добро и толкова, не е нещо уникално или невероятно. Просто разнообразяваше звуковата картина на моменти и това е. То и Sarah Jezebel Deva от доста време не е с Cradle, ама се появява тук там из албумите, нали? Нищо чудно и това да се случи с Borgir и Vortex. Тепърва предстои да видим... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wargasm 31.08.2009 18:20:40 отговори + 0 0
,,...Paul Alender винаги е бил дърво от към свирене,единствения добър китарист свирил в кредъл(а и общо взето направил ги големи)е Stuart Anstis и за моя изненада после почти нищо не направи,а е изключителен музикант(все пак от V Empire до From the cradle,той си е основен китарист,нищо че го водят ритъм)..."
Stuart Anstis и Gian Pyres бяха най-добрата комбинация китаристи за Cradle. Не знам доколко единия или другия точно е композирал, но двамата се допълваха идеално. С промяната на състава се промени и звука на Cradle, но това никак не го направи лош, а просто малко по-различен. Както borknagar каза по-долу, всичко е относително съобразно вкусовете всякакви. Borgir лош албум няма да издадат ( макар за мен In Sorte Diaboli да е най-слабия им албум със странен привкус на късни Mayhem на много места ), просто ще чуем нещо малко по-различно и това е.
А за Godspeed, че е най-слабия Cradle-ски не съм съгласен. По-скоро е Thornography, въпреки, че албума не е лош сам по себе си. Просто е някак под тяхното ниво, можеха да го обогатят много повече.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dupe 31.08.2009 17:29:22 отговори + 0 0
Тука има конспирация...Ебаси колко групи станаха дето дойдоха тука в БГ и след това се разпаднаха!!!Има някакво древно проклятие! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 31.08.2009 17:27:29 отговори + 0 0
Einar Solberg-също добър клавирист,което притежава специфичен глас,а и свирел с Emperor при реюниъна им,а титулярната му група е Leprous(прогресив метъл),където можете да се убедите в качествата му
Paul Alender винаги е бил дърво от към свирене,единствения добър китарист свирил в кредъл(а и общо взето направил ги големи)е Stuart Anstis и за моя изненада после почти нищо не направи,а е изключителен музикант(все пак от V Empire до From the cradle,той си е основен китарист,нищо че го водят ритъм),така Mustis като нищо може и да последва,вярно е че боргир дължат много за звученето си на него(сега човека си е класически музикант),а шаграт и преди е свирил на клавири,не особени зле,е не е добър колкото мустис естествено,но като излезе новия албум тогава ще съдим,ако са се осрали,аз един от първите,които ще кажа,че са сгрешили,но издадат ли добър албум(което е много относително,защото вкусове всякакви)тогава ще съм прав,пък и да вземат идейки,ако са уредени правово,проблеми няма
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Izrod 31.08.2009 16:53:32 отговори + 0 0
Steinar Sverd Johnsen - ето един добър клавирист Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 31.08.2009 16:16:54 отговори + 0 0
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Да еба!!! 31.08.2009 15:47:32 отговори + 0 0
Когато напуснаха тримата олдскъл пичове, Borgir бяха банда с голям потенциал, показаха, че ще направят нещо голямо, но все още не го бяха постигнали. Харесвам много класиката Enthrone, но все пак тя далеч няма такъв размах като следващите. Това, че китарите на Astenu са супер яки, не значи, че свири в повече от един албум. Идеята ми е, че не е нещо, което се е утвърдило като основен белег на бандата. За "партиите на Баркър" не съм казал, че не са страхотни, просто не са от сорта на тия в последния Nile, има достатъчно барабанисти, които могат да ги изтропат без проблеми. Самите партии не са някакви супер авангардни и разчупени от композиционна гледна точка, защото не би пасвало на стила на Borgir. Неслучайно Hellhammer не стана постоянен член, просто в Borgir не може да свири някакви извратени неща като в Arcturus или последните албуми на Mayhem. А пък за Cralde, Paul Alender ужким от много време е главният отговорник за музиката, не е само Dani да си взима произволни музиканти, те да му правят по един албум и после да ги гони. Ама ето го резултата - Godpeed... е албум с две яки песни, за които от първото слушане се досещаш, че ще са парчетата с клиповете. Направен е професионално, умно, но е най - слабият албум на групата. Просто няма почти никакви идеи.
След по - китарния In Sorte..., който безспорно е по - слаб от предишните два, можете да се досетите какво ще стане без Mustis и Vortex. Най - силните моменти в албума са тези с чистите вокали, а Mustis все пак е взел много голямо участие в аранжиментите на песните, просто тук китарите са скелетът на албума, а не клавирите. Но като махнеш страшните аранжименти и чистите вокали, албумът остава една монолитна компилация от нелоши рифове и нищо повече. Марката Dimmu Borgir се характеризира с епични и продължителни композиции, с много Чайковски (да и Вагнер и Бетовен, но и яко Чайковски, батенце), с парчета, които са като малки симфонии. Нека видим страшният Shagrath какви клавиши ще си изсмуче от и чрез пръстите за идния албум. А няма да се учудя и истината да излезе в по следващия. Сега 100% ще вземат няколко идейки от Mustis, е така като за последно. Той и ...And Justice for all го е написал почти целия Cliff.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

UnholyUnion 31.08.2009 15:09:57 отговори + 0 0
borknagar - 2009-08-31 11:39:00
.... има друга възможност,Borknagar да изгонят оня смотаняк винтерсорг и отново да го върнат,но това май само аз си го мечтая

.. не само ти
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

куку 31.08.2009 15:04:14 отговори + 0 0
Бориско е пендел!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Izrod 31.08.2009 15:02:37 отговори + 0 0
"барабаните никога не са били нещо невероятно"

Глупости,партиите на Баркър в 2001 са страхотни!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 31.08.2009 14:16:25 отговори + 0 0
Да еба!!! не съм съгласен с теб, нагаш е един от основните композитори, когато беше в групата, има доста негови текстове,астену направи най-хубавите изсвирени китари някога в боргир,то и затова много-много групата не свири от spiritual,защото стила на galder си е много различен,а тьодалв е един от основателите и също има голям принос в композирането,така че ситуацията си е баш подобна
за разлика от кредъл,където дани няма почти никакъв пръст в композирането(или поне много малка част и то последно време),силеноз и шаграт са си музиканти и със сигурност мога сами да си изкарат на плещите един цял албум+галдер,ситуацията не е чак толкова зле,е ще изгубят голяма част от сегашното звучене,но могат да се променят(но не коренно) и пак да са на върха(не че не са там)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

potresena 31.08.2009 13:54:19 отговори + 0 0
Няма кво да те оплюваме...те направо си го вкараха отзад Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

__BloodRose__ 31.08.2009 13:24:21 отговори + 0 0
За съжаление станах свидетел на уникално шоу - последното с истинските Borgir, такива, каквито ги познавам от детството си. Оплюйте ме, но в музюиката им никога повече няма да присъства същата атмосфера. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Да еба!!! 31.08.2009 13:01:13 отговори + 0 0
"...почти същата ситуация(напуснаха си nagash,astenu и tjodalv)". Nagash не имал кой знае какъв дял нито в композирането, нито в оформянето на звука. Astenu свири само в един албум. Tjodalv е барабанист, а при Borgir барабаните никога не са били нещо невероятно, неповторимо и уникално. В смисъл, че винаги ще има кой да им ги изтропа и кой да им напише, не по - лоши за новите албуми. Докато глас като на Vortex и невероятен поглед върху музикалната картина, какъвто притежава Mustis, се намират трудно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sonnenwende 31.08.2009 12:28:58 отговори + 0 0
Ехх,дееба не е честно за какво трябваше така да стане. (( Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.08.2009 12:16:06 отговори + 0 0
Мустис за мен си беше най-пълноценният член на групата и аз лично мога да кажа само "чао, Дими". Искрено се надявам да успее в следващите си начинания. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

potresena 31.08.2009 12:13:15 отговори + 0 0
Това е абсолютна трагедия!Просто не осъзнават каква грешка правят! Не може да изгониш от групата човек, който е хвърлил толкова труд за нея с един смс..просто не можеш.Трябва да си съвършен идиот, за да го направиш.Каквито и да са причините за това, цялата ситуация е абсолютно кретенска и единственото, което ни остава е да се молим да им дойде акъла в главата!
Let us pray...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pusciferian 31.08.2009 12:12:00 отговори + 0 0
или да издадът злобен блек - от дъното на душата - без клавири и глупости Ама Вортекс ;(... Ще си пусна Арктурус за утеха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blacky 31.08.2009 11:57:28 отговори + 0 0
==============================
boodoom children - 2009-08-31 10:14:24
Сега само барабаниста да не се разкара че, тъпо ще бъде.Този човек е машина.
==============================
Dimmu Borgir нямат официален барабанист от напусането на Баркър.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


borknagar 31.08.2009 11:39:00 отговори + 0 0
реално погледнато те си знаят най-добре каква е ситуацията,преди 10 групата изпадна в почти същата ситуация(напуснаха си nagash,astenu и tjodalv)и се върнаха още по-силни,така и сега не се знае,а дали са лакомници или не,също е спорен въпрос,хората вече не са малки и групата е тяхната работа и от там се изхранват
за вортекс нищо не се знае,при него може да няма чак такива проблеми,все пак по план,той до края на годината трябва да издаде(по-скоро запише) самостоятелен албум,може би иска да се концертира над него и в бъдеще да бъде гост вокал в групата,ествствено и има друга възможност,Borknagar да изгонят оня смотаняк винтерсорг и отново да го върнат,но това май само аз си го мечтая
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 31.08.2009 11:15:12 отговори + 0 0
Трагедия!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Я! 31.08.2009 11:04:54 отговори + 0 0
Поредните лакоми малоумници...Пак не можаха да разделят парите. Ама нека им е на Шаграт и Силеноз. Да видим сега каква лебедова песен ще ни изпеят... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 31.08.2009 11:02:15 отговори + 0 0
Ааааааа!!!Мамка му! Ще се разрева....Тия луди ли са ? Направо ме гръмнаха с тази новина,не искам да вярвам че е вярно !!! Не,наистина "що за малоумие е това сега?!"
Mustis и Vortex са единствени ! Mustis е най-добрия клавирист,където и да търсят по-добър няма,а и въпреки,че не навсякъде с писали,аз си знам че той е писал почти всичката музика,а не само Silenoz....А Vortex ??? Тези красиви, атмосферични вокали съвсем никъде ги няма пък.... Какво остава от музиката им ? Точно тези две личности ги отличаваха от останалите групи,айде и Shagrath ,ама да останат само с него....Глупаци!Наистина страшно много обичам тази група,а сега трябва да я гледам как се съсипва бавно...Просто фенове няма да им останат,музиката им няма да е същата никога... Как може да унищожат нещо толкова красиво по дяволите ? Що за алчни прасета са ? Не ми пука какви хора са,но в името на музиката трябва да пренебрегнат всичко останало...А Silenoz се закани, че новия албум ще е супер силен....Да бе! Кой знае какъв провал ще е ....
Бясна съм,супер ми е криво,направо деня ми замина...
Все пак няма да ги отписвам напълно,но съм сигурна че вече нищо хубаво няма да излезе от тях....А така им се радвах че от 99та са с горе долу постоянен състав и така добре се допълват...Е,всичко си има край...Сигурно след година групата ще се разпадне, лъха на провал...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Да еба!!! 31.08.2009 10:39:38 отговори + 0 0
Добре, що за малоумие е това сега?! Сами се закопават. След като последните им четири албума са на такова невероятно ниво и то основно заради уникалния композиторски гений на Mustis, а и страхотните вокали на Vortex, сега какво?! Освен да разчитат на Galder да им пише песните, дейба и алчните пикльовци. Тва за Cradle съм напълно съгласен. Точно същата работа, само дето Borgir едва ли ще олекотят толкова, ама знае ли човек. Някъв готик с две каси. Да им еба и скапаната майка!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Pusciferian 31.08.2009 10:17:08 отговори + 0 0
Vortex Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 31.08.2009 10:14:24 отговори + 0 0
Много кофти работа.Е да му се не знае.Какво да се прави.Това е.поне се радвам че, ги видях в Каварна в този класически състав.Сега само барабаниста да не се разкара че, тъпо ще бъде.Този човек е машина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

potresena 31.08.2009 10:00:23 отговори + 0 0
Стиига бе!Е тва не мога да го повярвам Дори и да не са били оригинални членове, тия хора са допринесли толкова много за групата.Shit happens... пфф и ся кво...бааси тъпото, просто нямам думи Сдууух Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamsih 31.08.2009 09:49:50 отговори + 0 0
Чудесно! Най-накрая Vortex може да се концентрира над по-интересна музика. Току виж издали и втория албум на Lamented Souls. Аз - доволен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 31.08.2009 09:49:21 отговори + 0 0
еми ядрото на групата винаги са били silenoz и shagrath,но с идването на mustis звученето доста се обогати и групата стигна до абсолютния си връх,а и като се добавиха вокалите на vortex,нещата станаха абсолютно....няма просто такъв термин за съвършенство
иначе нещата много заприличаха на ситуацията с cradle от 1999,което вече не ми харесва хич,но ще видим какво ще стане,дано намерят добри и качествни заместници(за което не се и съмнявам и естествено и на мен ми е любопитно кои ще бъдат),също ще ми интересно дали ще продължат с чистите вокали
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Kanwulf 31.08.2009 09:45:05 отговори + 0 0
:| е тва не го очаквах Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.08.2009 09:37:53 отговори + 0 0
Vortex е Mustis бяха важни членове от Dimmu Borgir.И двамата допринасяха много за цялостното звучене.Вортекс с чистите си вокали и Мъстис с невероятните клавирни мелодии. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wargasm 31.08.2009 09:17:49 отговори + 0 0
Стига бе, т'ва да не е някаква извратена шега да го еба?! Mustis е велик на пианото и докара много добри идеи в Borgir. Spiritual Black Dimensions, Puritanical Euphoric Misanthropia, Death Cult Armageddon - това са все свидетелства за немалката проява на гения му. Но пък знам, че не е от най-големите фенове на метъл музиката, така, че явно му се е насъбрало достатъчно и оттук и оттам. За отношенията му с групата не знам...
Без Vortex пък ще изгубим частицата чисти вокали в цялата работа. За баса - Borgir не ми е направило впечатление да отделят много внимание на басовите партии, така, че явно им е все едно кой ще опъва струните, стига ядрото да се запази Shagrath и Silenoz ( и може би Galder като бонус
Сега поне ще е интересно да видим кои ще са заместниците им.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zealotry 31.08.2009 08:01:42 отговори + 0 0
Все едно пък в Dimmu Borgir за първи път се менят членовете... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Deathcrush 31.08.2009 03:57:58 отговори + 0 0
Лошо... много лошо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Evil14 31.08.2009 02:47:27 отговори + 0 0
aaaaaaaaaa направо съм шокиран!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.08.2009 02:34:51 отговори + 0 0
Oo damn, no Vortex?!/ What the shit?!?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3x 31.08.2009 02:01:15 отговори + 0 0
КРАЙ, ДОКАРАХТЕ МИ ИНФАРКТ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.08.2009 01:46:08 отговори + 0 0
hahahaha Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".