DYNAZTY и IRON SAVIOR за първи път в България на фестивала "Midalidare Rock 2023"

6 апр 2023, 11:00 ч. 2126 / 7 9
пред./следв.

   Шведите DYNAZTY и германците IRON SAVIOR идват за първи път в България, за да открият фестивала "Midalidare - Rock in the Wine Valley 2023". Двете групи ще свирят на 30 юни (петък), когато хедлайнъри са легендите SCORPIONS.

   DYNAZTY са основани през 2007-а в Стокхолм, Швеция, като до момента групата има издадени осем студийни албума. Международният пробив идва с втория им запис "Knock You Down", който с излизането си през 2011 г. ги позиционира на световната рок сцена. Последвалият "Sultans of Sin" от 2012 г. затвърждава добрата посока на групата и тя отбелязва забележителни позиции в световните класации. С "Titanic Mass" от 2016-а шведите правят следващата логична стъпка в звука на DYNAZTY, който продължава да еволюира и до днес. Бандата залага на мелодични пауър метъл композиции, добавяйки към тях и симфоничен елемент. Гласовите възможности и сценично присъствие на техния вокалист Nils Molin са забелязани от сънародниците им AMARANTHE, които го правят официален член на групата през 2017 г.

   DYNAZTY са: Nils Molin - вокали, Love Magnusson - китари, Mikael Laver - китари, Jonathan Olsson - бас, Georg Harnsten Egg - барабани.

   IRON SAVIOR са създадени в Хамбург през 1996 г. като самостоятелен проект на мултиинструменталиста и продуцент Piet Sielck. Към него след това се присъединяват Kai Hansen от HELLOWEEN и тогавашният барабанист на BLIND GUARDIAN Thomen Stauch. Критиците веднага сравняват звученето на групата с банди като JUDAS PRIEST и IRON MAIDEN. От създаването си досега IRON SAVIOR имат 12 студийни албума, две EP-та и едно официално концертно издание. През годините групата е претърпявала множество промени, като с днешна дата Piet Sielck е единственият член от първоначалния състав. Най-популярната песен на немската пауър метъл формация е "Heavy Metal Never Dies" от 2011 г., която има над 14 милиона слушания онлайн.

   IRON SAVIOR днес са: Piet Sielck - вокали и китара, Joachim "Piesel" Kustner - китара и беквокали, Jan-Soren Eckert - бас и вокали, Patrick Klose - барабани.


   "Midalidare - Rock in the Wine Valley 2023" ще се проведе от 30 юни (петък) до 2 юли (неделя) 2023 г. Билетите са в продажба в мрежaта на "Eventim" в цялата страна (поръчай онлайн от тук), както и в "OMV", Билетен център на НДК, "Технополис" и "Български пощи". Деца до 12 години влизат без билет.

   Цените на билетите на този етап са:
   - 100 лв. - еднодневен билет за 30 юни с хедлайнър SCORPIONS
   - 100 лв. - еднодневен билет за 1 юли с хедлайнър EUROPE
   - 100 лв. - еднодневен билет за 2 юли с хедлайнър HELLOWEEN
   - 150 лв. - тридневен билет за целия фестивал

   Пълна информация за "Midalidare - Rock in the Wine Valley" ще намерите на midalidarerock.bg.

 

iron savior

dynazty

iron savior



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Moshe 7.04.2023 21:42:03 отговори + 2 3
Аз ли нещо не разбирам или наистина Europe са хедлайнър на 01.07., а не Blind Gua
rdian?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellraze 8.04.2023 15:54:09 + 4 1
E много ясно, че EUROPE. То е толкова логично и нормално, че не знам защо се чудиш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хамбургска тиква 8.04.2023 16:41:57 + 6 0
Най-логичното нещо е точно това. Тук не става въпрос за вкус или разбиране. Музикални реалности., Едните за цялата си кариера нямат продадени толкова албуми общо, колкото само един албум на другата.
На БГ гледанията в Тубата са в стотици пъти са по-малко от тези на само един хит на Юръп,
И да, Юръп се доказаха като адски добри музиканти на стари години, а не само с няколко готини концерни бозички от 80-те.

Очертава се чудесен лайнъп с ИС и Диназти. Ще има и още банди преди Хелоинчо. Да сме живи и здрави само.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 8.04.2023 19:34:25 + 3 0
Съгласен с колегите по-горе. Аз също харесваб Блайнд Гардиън повече, но фенството си е фенство, а реалностите са си реалности, освен това Юръп също са страшно добра група. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Иван 7.04.2023 11:32:15 отговори + 7 1
Браво за Dynazty, някоя малко по - млада група да дойде за разнообразие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellraze 6.04.2023 21:08:17 отговори + 12 1
Най-накрая и IRON SAVIOR в България. Дано и Кай Хансен се качи на сцената с тях за някоя от класиките с него от първите 3 албума. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ingeborg 6.04.2023 20:00:36 отговори + 10 1
Алилуя! Най-накрая Dynazty!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ESV ! 6.04.2023 11:41:20 отговори + 11 1
И,аз,и,аз ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Филипов 6.04.2023 11:09:06 отговори + 14 1
Аз доволен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".