EAGLES, ROLLING STONES и FOO FIGHTERS сред най-печелившите рок изпълнители за 2015-а

10 дек 2015, 11:25 ч. 867 / 1 0
пред./следв.

   Списание "Форбс" публикува годишната си класация за най-печелившите изпълнители от музикалния бизнес за изминаващите 365 дни. На първите три места са поп звездата Кати Пери със 135 млн. долара, бой бандата ONE DIRECTION със 130 млн. и кънтри певецът Garth Brooks с 90 млн. А ето и първата петица на рок групите и изпълнители:

01. EAGLES: $73,5 млн.
02. FLEETWOOD MAC: $59,5 млн.
03. THE ROLLING STONES: $57,5 млн.
04. Paul McCartney: $51,15 млн.
05. FOO FIGHTERS: $38 млн.


   Интересно е, че EAGLES нямат нов хит сингъл от 10 години насам, като през 2015 г. са направили 57 концерта, от които са посочените приходи. Числото е по-голямо от печалбите на млади звезди като Justin Timberlake и Lady Gaga. FLEETWOOD MAC отдавна не са на гребена на вълната, но държат рекорда за тази година за най-скъпи билети - с цена 300 долара. THE ROLLING STONES традиционно присъстват в класацията, като кариерата им е вече над половинвековна. Техните приходи са генерирани от ни повече, ни по-малко от 22 концерта. Те са преди Ed Sheeran, например, който е спечелил по-малко, изнасяйки седем пъти повече концерти.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".