Ексклузивно: IRON MAIDEN говорят за последните три парчета от новия си албум

22 авг 2010, 13:25 ч. 356 / 11 38
пред./следв.
Българските представители на "EMI" - "Animato Music" бяха така любезни да предоставят ексклузивно на KATEHIZIS.COM част от интервю с членовете на IRON MAIDEN, в което те разкриват как са били създадени песните от новия им албум "The Final Frontier" (поръчай онлайн). Може да прочетете отговорите на Janick Gers, Steve Harris и Dave Murray за последните три парчета от актуалния им диск по-долу.
   Същевременно на сайта ни е вече достъпно изключителното и задълбочено ревю на "The Final Frontier", написано от нашия изтъкнат и изтънчен Maiden-познавач Адриан "Maldoror" Лазаровски (едновременно е качено и подобно ревю на новия албум на BLIND GUARDIAN). Така "Metal Katehizis" остава една една от малкото музикални медии в България, която пише съдържателни, качествени и професионални ревюта на новоизлизащите рок и метъл албуми, а не претупва материалите надве-натри за отбиване на номера.

   А ето какво казват IRON MAIDEN за песните "The Talisman", "The Man Who Would Be King" и "When the Wild Wind Blows".
   Трябва да обърнем внимание и че когато Maldoror ревюираше "The Final Frontier", той нямаше пред себе си въпросното интервю.


   Как бе създадена песента "The Talisman"
   Janick:
Изключителното при Maiden е, че песен може да дойде отвсякъде. Можеш да имаш хрумване, от което да произлезе нещо съвсем различно, но с друга идея, от която става песен, да създадеш цяла композиция, напълно завършена. Аз търся идеи за мелодии, към които или Bruce, или Steve ще добавят нещо, което пасва идеално, специално за "Talisman" - Steve имаше тази конкретна страхотна идея. За да бъда честен - аз мислех по други парчета и тази песен не ме впечатли особено, докато не добавихме брилянтна мелодия, и когато я чух след това, тя ме порази, беше велика.
   Steve: С нещо такова, което е някак зловещо, и има подобие на средновековни детски рими, чувството е почти свръхестествено. Но всъщност е по-добре, когато има повече пространство и по-малко действие. Така че - това бе наистина идеята, като се замисля, за тази песен.

   Как се появи "The Man Who Would Be King"?
   Dave:
Всъщност имах идея за две песни, която дадох на Steve - направих демотата, записах ги на CD и му го дадох. Двете части бяха около три-четири до пет минути дълги. Това бе общата структура на идеите, прослушахме ги и ги харесахме, но с напредването на материала решихме да ги съединим и така двете песни станаха едно голямо парче. Аз специално исках да запазим интрото и края - те бяха от първоначалния замисъл и така бях наистина доволен. В средата се получи епичен рок пасаж, в който по мое мнение Bruce пее великолепно, тъй като особено в бавните части има доста емоционално съдържание. В крайна сметка съм наистина щастлив заради резултата и той е около осем минути, така че това е едно от късите парчета, които направихме [смях].

   Кое ви вдъхнови за "When the Wild Wind Blows"?
   Steve: Ами, тя е базирана на анимационен филм, който гледах доста отдавна, имах го на VHS-касета - беше толкова отдавна [смее се] и бе просто анимация за Края на света и една обикновена възрастна британска двойка, която стои и си прави чай и си говори "Е, утре е Краят на света, какво трябва да направим? Трябва ли сега да изпием по чаша чай и да си направим сандвичи и да се подготвим?" - по техния си ежедневен начин. Някак си го запаметих и това ми навяваше много спомени. То ме вдъхнови да напиша песента. Вдъхновявал съм се от много неща през годините - книги, филми и какво ли още не. Нуждаеш се от нещо такова, което да те запали, да те накара да се вкопчиш в дадена идея, а тук специално имахме наистина различен подход - начинът, по който записахме парчето. Експериментирахме с различни похвати в студиото, каквито не бяхме използвали преди, размествахме последователността и т. н. Не записахме всичко по реда, по който трябваше да стане, просто продължихме, докато не започна да звучи добре. Тежките части записвахме отделно, а после и останалите, като накрая се получи наистина, наистина добре.


Коментари   (38)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Тигър 23.08.2010 11:05:34 отговори + 0 0
Заличителю, МЛЪКНИ! РАЗБРАХМЕ! СТИГА ВЕЧЕ!
maiden също по-добре да замлъкне, понеже е абсолютно същият, само че с обърнат знак.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.08.2010 10:54:49 отговори + 0 0
@Eraser Рано ми е още, а и днеска едва ли, just кавали..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MAIDEN 23.08.2010 10:53:47 отговори + 0 0
Eraser - 2010-08-23 10:47:03
Очаквах че тука има интелигентни и мислещи хора.Толерантни към чуждото мнение.Да ама не.

АМИ ТО ТУК ПРЕДИМНО ТИ ПИШЕШ ПРАВИ СИ ИЗВОДИТЕ! ))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Eraser 23.08.2010 10:47:03 отговори + 0 0
Очаквах че тука има интелигентни и мислещи хора.Толерантни към чуждото мнение.Да ама не.Изобщо не ми дреме за мненията на другите за албума на Мейдън,имате си ги,ваши са си,но не ги пробутвайте като си мислите че всеки трябва да се съобразява с тях.Hetfield ти какъв се явяваш,защитник на онеправданите или какво?.Още много хляб има да изядеш както се казва ,за да преценяваш кои групи и албуми са стойностни или не.И аз харесвам Мейдън и Металика ако става на въпрос,с тяхната музика съм израстнал ,още по Бай Тошово време се криехме да ги слушаме.Но когато издават слаби албуми е жалко.

До анонимния по-долу - а ти в какво си изпаднал? Май в делириум тременс.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maiden 23.08.2010 10:41:41 отговори + 0 0
МИР ВАМ!
UP THE IRONS!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 23.08.2010 10:36:14 отговори + 0 0
Ми да де. И аз това съм казал ДОБЪР албум за Мейдън! Нищо повече! Явно в стремежа си да хейтиш ловърски, не си ме разбрал... "ТОВА ЧЕ ИМАШ ГОЛЯМА КОЛЕКЦИЯ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТЕ ПРАВИ КАПАЦИТЕТ." Къде съм казал подобно нещо - означава само едно, че можеш да направиш сравнение с предишни техни албуми - примерно! Но разбира се и всеки, който чуе албума, без да е фен, може да каже “това ми харесва” или “това не ми харесва”. Проблем? Нека „капацитета” да си остане за хората, които се реят из облаците и пишат за всяко нещо КОЛКО е велико. Тяхна си работа... Аз не съм нито метъл "сектантче", ако ме разбираш, какво искам да кажа, нито конформистче... Толкоз.
И понеже си ми симпатичен, Мейдън за разлика от Металика, имат доста повече добри албуми след 88-ма, даже след 86-та! ХА–ХА Айде, със здраве, Hetfield.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hetfield 23.08.2010 09:30:21 отговори + 0 0
Хахаха Eraser, Дикинсън много добре го е казал. Изказал си си мнението веднъж. Стига толкова. Не виждам къде човека проявява нерви. И не виждам къде е казал да не пишеш по сайтове. Казва само да не повтаряш едно нещо няколко пъти. Аз като фен на група на друга титанична група бих казал, че когато една група се развива всичко е ОК. Така както го правят Металика, правят го и Мейдън. Макар вторите да се придържат много повече към стилът си. ТОВА ЧЕ ИМАШ ГОЛЯМА КОЛЕКЦИЯ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТЕ ПРАВИ КАПАЦИТЕТ. Аз имам над 1500 CD-та и не се имам за такъв. Искрено се позабавлявах с тези коментари тук. Ако аз трябва да изкажа мнението си, ще кажа че това е добър албум на Мейдън след повторното идване на Дикинсън. Най-добрия в това време за мен си остава Brave New World. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.08.2010 08:46:02 отговори + 0 0
Тук са се събрали всички девойки в цикъл обаче и се джавкат. А Eraser Направо си е в менопауза. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Progressive Metalcor 23.08.2010 08:36:34 отговори + 0 0
Като чета коментарчетата тук най-много се забавлявам как така наречените "ловъри" изписват цял тон с "оригинални" "пожелания" по адрес на така наречените "хейтъри"! xDD И после "ние сме ловъри" хехе xD Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Eraser 23.08.2010 02:58:51 отговори + 0 0
Ами аз също не искам да влизам в полемики,обаче като чета какви глупости се пишат съм доста учуден.По принцип рядко пиша коментари в този сайт,и до сега не бях оставал с впечатлението че е забранено да имаш по-различно мнение.Като не ти харесват моите мнения ,не ги чети ,толкова е просто.Дай сега да не пишем нищо щото ти се дразниш,прояви малко търпимост моля.70% ???? Моля те не ме карай да се смея.Защо си мислиш че водя диалог с теб или с когото и да било,само това не разбрах.Просто си изказах мнението.И без нерви,по-спокойно го раздавай.А за това дали съм капацитет,ми такъв съм колкото и да ти е неприятно.Колекцията ми е внушителна,и се увеличава с доста бързи темпове.
Спирам да пиша ,защото няма смисъл да се занимавам с този албум повече,отделих му доста.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Dickinson 23.08.2010 02:25:20 отговори + 0 0
До Eraser
Човече тук повечето коментари са твои като гледам. Нормално е да има и хора на които не им е харесал новия албум. Само едно не разбирам-защо натрапваш мнението си по няколко пъти. Изказал си си мнението ОК. Тъпо е обаче да гледам през 2,3 мнения какъв капацитет си? Моето мнение и това на още поне около 70% от феновете на групата не можеш да промениш. В полемики и продължаване на този диалог няма да влизам, така че по-добре не ми отговаряй.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Eraser 23.08.2010 01:43:57 отговори + 0 0
Не е нужно да го слушаш повече от няколко пъти за да осъзнаеш че не става за съжаление. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Влади 23.08.2010 01:35:18 отговори + 0 0
Тука говорите пълни глупости.Само един въпрос ще ви задам,някой слушал ли е албума повече от веднъж-два пъти??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Eraser 23.08.2010 01:17:33 отговори + 0 0
Чак пък хейтъри,айде моля нема нужда.Просто на велика група каквато са Iron Maiden някакси не приляга да издават такъв албум.Не е нужно да се излагат.Албума бил музикантски,ми аз един сносен риф не запомних за тия 76 минути.Ако искам прогресив да слушам ,ще си пусна Дрийм Тиътър или Паганс Майнд,те поне го правят както трябва.В края на краищата Iron Maiden хеви метъл група ли са?.Май им е време да приключват.Един пример за достоен край на кариера - Running Wild.Rock'n'Rolf Kasparek усети че вече не може да поддържа необходимото ниво и просто прекрати съществуването на групата.Жалко за което. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

666 23.08.2010 00:33:26 отговори + 0 0
Абе, да ви питам аз вас... Кои сте вие, че да пишете ревюта и подобие??? Големи разбирачи... Как сладко ви се наслаждавам на сейра Голяма забава сте по тия форуми "Има ли значение какво си, ако няма на кого да го покажеш,а той без всякакви въпроси "На теб държа!" да каже?"
Ха ха, всеки гледа да изкаже оригиналното си мнение Я, пийте по бира и слушайте "The Final Frontier", докато не ви гръмнат бушоните. Затваряйте си плювалниците и слушайте внимателно
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Dickinson 23.08.2010 00:22:19 отговори + 0 0
Няма да изброявам никовете на хейтърчетата тук. Албума е страхотен. Аз самия бях с много смесени чувства като го изтеглих за да го чуя. Е, вече го имам на CD при това пристигнало директно от Англия. Много музикантски албум за мен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DirtyDream 23.08.2010 00:22:13 отговори + 0 0
И АЗ!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.08.2010 23:37:17 отговори + 0 0
'Сите сте друсани бе... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

C-N 22.08.2010 22:50:32 отговори + 0 0
Моята версия на диска е от 13лв от SMF. Радвам се, че притежавам и този албум, само за да знам, че имам всички студийни албуми на любимата банда. В този албум има точно 2 хубави песни - The Alchemist и When the Wild Wind Blows Добре че миналия уикенд трябваше само една изпълнена песен да търпим от него Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.08.2010 22:33:58 отговори + 0 0
Понеже ме мързи да се обеснявам - на кратко:
Имам голяма колекция от неща свързани с мейдън.
Не съм от новите метълчета - хамърфоли, сабатони и новия аксепт не ми харесват.....
Като дорасна, ще видим...
@Кики в твоя случай, уверявам те, е по-добре да не си пишеш името...тук не става въпрос само за вкус, а по принцип. Но в края на сметка, всеки си решава и има право да се излага...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Eraser 22.08.2010 22:30:47 отговори + 0 0
Тука имало един изключителен музикален капацитет,пред който всички останали трябва да се прекланят безпрекословно и да се съобразяват с неговото величайше мнение.Имам чувството че Мейдън ако издадат албум в стил реге примерно,експерта maiden от сто кладенеца вода ще докара само и само да ни убеди че това е велик албум и ние не сме достатъчно узрели за да го разберем.maiden вземи се стегни и иди ако трябва да ти прегледат ушите.Имам чувството че и самата група леко се срамува от крайния плачевен резултат.Ма няма да си го признаят естествено.И няма нужда да обиждаш - сигурен съм че достатъчен брой хора са си купили диска,който е много евтин(защо ли?).А ти купи ли си го или си го изтегли,а? Кажи коя версия имаш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maiden 22.08.2010 21:56:45 отговори + 0 0
Аксепт са готини,ама да ми ги сравнявате с Мейдън??!!!!Проява на ниска музикална култура.А да кажеш,че да харесваш новия Мейдън е проява на лош вкус...хехе...пусни си новия Аксепт и стой тихичко и мирно.А като дораснеш(евентуално)за Мейдън....пусни си точно този албум! Но може би ще си вече на около 80 и ще ти е все тая.Жалко за теб,че няма да усетиш тази магия,наречена АЙРЪН МЕЙДЪН.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кико 22.08.2010 21:50:52 отговори + 0 0
Аз поне си пиша името.А това дали аз имам лош вкус си е твое мнение.
Да коментираме ли твоя вкус?Албумът е страхотен.
Щом не го харесваш,значи ти имаш лош вкус или по-скоро си останал Somewhere Back In Time ,както някой преди мен спомена много на място.
А логиката в нещата,които пиша е нормално да не бива схвашана от хора,мислещи,че щом някой не е съгласен с тях,то той обезателно има лош вкус.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.08.2010 21:08:37 отговори + 0 0
@Кико За другите не знам...а и не съм адвокат на никой, но ТИ редовно пишеш куп претенциозни и лишени от всякаква логика глупости...
Албумът на Мейдън е средняшки, сравненен с техни предишни - наистина силни албуми, а това, че за тебе е страхотен, е твой проблем - очевидно лош вкус, и ни казва само едно нещо: "аз съм посредствен, хвърча из космоса... но съм с претенции..."
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Maiden forever!!! 22.08.2010 21:07:33 отговори + 0 0
"Кико - 2010-08-22 20:35:39
Слава богу Стифф не обръща внимание и продължава да пише страхотни ревюта и статии."

Особено добър пример за това е ревюто му на същия този албум... По идиотско нещо не бяп чел мноооооого отдавна. Ама така е, когато си никой и си си повярвал
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Варна 22.08.2010 21:06:11 отговори + 0 0
Албумът е уникално зле! Да си пуснат новия Аксепт, за да чуят как се прави нов албум от стара група!
Нищо против Мейдън де-имат и много хубави парчета!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кико 22.08.2010 20:35:39 отговори + 0 0
Албумът е страхотен,изпипан и наистина различен.Трябва му слушане обаче.
Псевдо-фенчетата,които са наясно с 4 до 5 песни на групата и за тях метълът е мода и начин да прикрият какви отрепки са всъшност,нека ни спестят коментарите си.
Колкото до "Съвестта на Стифф" ,ако него го хващаше яд от коментари като твоя,отдавна да си е теглил ножа.Слава богу Стифф не обръща внимание и продължава да пише страхотни ревюта и статии.
Лошото на интернет пространството е,че в него,всяко безполово създание става хардкор еб*ч.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 22.08.2010 20:34:51 отговори + 0 0
Ха!
Това към долния коментар.
Иначе албума още не съм го чул. "El Dorado" беше тъпа песен, "The Final Frontier" беше прилична...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maiden 22.08.2010 19:51:56 отговори + 0 0
Убеден съм,че всеки един от разбирачите тук е откраднал албума,теглейки го от някъде.Така,че замълчете крадливи маймуни!!! От вас групите и музиката нямат нужда,мизерни паразити .Стойте си пред компютрите и продължавайте да не правите нищо друго освен да се изказвате и да показвате колко сте ограничени! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нил Пръд 22.08.2010 19:26:49 отговори + 0 0
Ми то ревюто по-убу от албума уа, баба... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 22.08.2010 19:19:02 отговори + 0 0
Ревюто на Адриан е много повече литературно усилие, отколкото дава информация за музиката.Даже мисля, че ще подведе някои хора.Албумът е плосък, еднообразен и с непокрити претенции.Много се говори заради рекламата, но истината е че е доста лековат откъм смисленост и музикален изказ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Съвестта на Стифф 22.08.2010 19:10:17 отговори + 0 0
"Стифф - 2010-08-22 16:23:59
съдържателни, качествени и професионални РОМАНИ"

Стифф-чо, слънчице мило... Ти ли, съкровище, говориш, дето си автора на най-******** ревюта, които съществуват на земята? Яд ли те хвана, прелестни, че въприки, че си мислиш, че си най-големия разбирач на овой бЕли свЕт на тема Мейдън, Адриан ти го ******** и показва на теб и такива като теб, че освен да пишете ****** ревюта за нищо друго не ставате? М? Кажи, пиленце драго, с десетте си ******* изречения, дето си ги написал в най-******** сайт/радио на земята, дек си тръгнал? Направи, мили, една добронамерена и уважителна фр. любов на Адриан, че като ви сравни човек двамата ясно вижда, че за нищо не ставаш, пудро.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.08.2010 18:32:41 отговори + 0 0
Брилянтен албум,който извисява Мейдън в пространство,недостъпно за осъзнаване от слушатели,останали SOMEWHERE BACK IN TIME.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нил Пръд 22.08.2010 18:20:19 отговори + 0 0
Всъщност, албумът е доста разпилян и безвусен, с няколко наистина добри момента удавени (за съжаление) в куха претенциозност. В този смисъл - нищо по-различно от последните им 3 албума. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haho 22.08.2010 18:12:25 отговори + 0 0
Удоволствието от слушането на новия диск се зазисла с всяко следващо прослушване. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


wrath 22.08.2010 16:49:35 отговори + 0 0
@Авитохол, стига бе, хората са просто скромни и не си правят авто-реклама Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стифф 22.08.2010 16:23:59 отговори + 0 0
съдържателни, качествени и професионални РОМАНИ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Авитохол 22.08.2010 15:58:35 отговори + 0 0
Ревюто на Адриан Лазаровски е ВЕЛИКОЛЕПНО!!! Истинско удоволствие бе да го прочета.
Извън ревюто обаче личното ми мнение е, че изречения като "Така "Metal Katehizis" остава една една от малкото музикални медии в България, която пише съдържателни, качествени и професионални ревюта на новоизлизащите рок и метъл албуми, а не претупва материалите надве-натри за отбиване на номера." не се вписват особено с медийността или поне с наблягащата на журналистиката такава. (
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".