"Младежката Аполония - Жреци на Музите" - за пети път в Царево

22 авг 2010, 15:28 ч. 271 / 5 5
пред./следв.
"Metal Katehizis" получи следното съобщение:

   От 20 до 30 август Международният младежки фестивал на изкуствата "Жреци на музите" отново ще превърне община Царево в център на младежката култура. Тази година фестивалът гордо отбелязва своето пето, юбилейно издание и ще предложи на публиката по Южното Черноморие незабравими мигове с младите таланти на България и гостите от Русия и Франция.
   За първи път миналата година на фестивала се състоя голям рок-концерт, който е на път да се превърне в традиция. Тази година, на 28 август от 19 ч. на сцената на площада в с. Лозенец, където ще се се лее много метъл от алтернатив бандите EGODRAFT от София, GABANA от Пловдив, ню метъл бандата MAZE от София, която в последно време се превърна в една от най-популярните имена на българската метъл сцена, и хардкор резачките от D.S.O.L. от Севлиево. MAZE и EGODRAFT обещаха да представят на публиката парчета от предстоящите да излязат техни дебютни албуми, GABANA вече са известни на "Жреците", защото те забиха на сцената на фестивала миналата година, а D.S.O.L. тъкмо взеха една седмица въздух след "Spirit of Burgas" и отново ще се върнат на морето. Атмосферата ще се нажежи особено силно, защото бандите обещаха тотално да отнесат главите на публиката. И тази година фестивалът запазва своята "пътуваща" форма – той няма да се ограничи върху една, а ще се проведе на цели 7 сцени – Царево, Китен, Лозенец, Приморско, Ахтопол, Синеморец, Варвара. Така жителите и гостите на всяко от тези прекрасни кътчета от Черноморието ще имат възможността да видят и чуят изпълненията на участниците, защото фестивалът идва при тях в буквалния смисъл на израза. В рамките на арт-събитието всяка вечер под открито небе ще се проведат концерти, спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги, фото и арт изложби.

   Фестивалът се организира под личния патронаж на Посланика на Руската федерация в България Н. Пр. г-н Юрий Николаевич Исаков. Своята подкрепа за арт-форума изразиха и Руският културно-информационен център в България, Българската асоциация на аматьорските театри, както и много творчески сдружения и организации.


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Диана 31.08.2010 01:28:43 отговори + 0 0
Съжалявам, че чак сега виждам коментарите, иначе щях да отговоря по-рано, особено за датите на участията в различните места по Черноморието. Но все пак това е сайт за праведна музика, а не за естрада, фолклор, модерен и класически балет, затова съобщението беше насочено повече към рок-концерта, а не върху останалата част от фестивала.
И да, сайтът наистина в момента не се поддържа. Честно казано, не знам причината за това. Във facebook има група на фестивала, в която има актуална информация.
А името "Аполония" не го използваме в никакъв случай, защото ей така ни е скимнало, а защото самото име вече е символ за събитие, на което се събират хора на изкуството, за да творят заедно. Целта на фестивала е да се превърне в "Аполония" за аматьори.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 23.08.2010 20:51:01 отговори + 0 0
От къде на къде използват името Аполония, при положение, че този фестивал няма нищо общо със Созопол?!!?!?? Явно някои персони хал хабер си нямат от историята на това име... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

anonimenn 23.08.2010 11:59:17 отговори + 0 0
е те тука търсих- http://www.muzite.com/index.php?action=fest

няма ъпдейт
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sepuktura@kid 23.08.2010 11:57:39 отговори + 0 0
Нещо и аз не намерих програма за това събитие...10 дена какво ще става май само те си знаят
Иначе евала за бандите-много са яки, особено последните две верно отнасят глави!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.08.2010 19:29:20 отговори + 0 0
Тези *********** не можаха ли да споделят конкретни дати за конкретни селища?Не само нежни туристи ще им посетят събитието!Но ще трябва пътищата ни да се пресекат свише... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".