Екстремна кървава неделна мантра с DECAPITATED и HATE на 24 април

25 апр 2016, 16:03 ч. 1617 / 6 17
пред./следв.

   Неделя - Цветница, непрестанен дъжд се изливаше над столицата, който на моменти прерастваше в порой, а София очакваше екстремния концерт на DECAPITATED и HATE от "Blood Мantra Balkan Tour 2016", коeто включваше и съпорт бандите AKTAION, KRYSTHLA и THY DISEASE. Събитието на петте разнородни екстремни банди се явяваше като продължение на отличния "Sofia Metal Fest", организиран от "BGTSC". Събитието беше за екстремни ценители, които точно в 19:00 ч. бяха пред портите на клуб "Mixtape 5". Въпреки че групите пристигнаха в България със закъснение от четири часа, събитието започна навреме за радост на събралите се ентусиазирани около 250 метъл маниаци.

   Първа на сцената се появи шведската мелодик дет/метълкор банда AKTAION, която нажежи атмосферата в клуба със страхотни насечени рифове, налагайки екстремно темпо за радост на събралите се фенове. Вокалистът на групата от Халмстад - Jonas "Snackan" Snackmark спечели българските зрители с дълбоките си вокали и закачки с публиката, като непрестанно приканваше хората да застанат пред сцената, а и той беше един от тях, а по късно и сред тях. Групата представи актуалния си албум "Throne" от 2015 г. , което се хареса на по-младите фенове, особено песните "For All The Things That We Are" и "Prison Walls". Последва кратка пауза и втори на сцената забиха петимата англичани от KRYSTHLA, които с кратките си ударни парчета доподгряха все повече затягащите се редици от фенове, а песните се редяха една след друга, за да завършат сета си с парчето "Luminosity", след което фронтменът Adi Mayes и компания се сляха с публиката. Екстремната вечер тепърва започваше и на сцената излязоха първите поляци от Краков - индъстриъл дет метъл машините - THY DESEASE, които въпреки отсъствието на басиста им поради паспортно-митнически неуредици на границата, разтърсиха безкомпромисно клуба със своя предводител Syros. Парчето "Slave State" призоваваше публиката към революция и бунт срещу установената прогнила корумпирана политическа система.

   След малка подготовка и лек саундчек четвърти на сцената се появиха с мъртвешки грим полските злодеи от HATE, които въпреки богатата си дискография за първи път посещаваха страната ни. Впечатляващия и магнетичен вокал Adam "ATF Sinner" Buszko с бруталните си вокали спечели сърцата и душите на полудялата публика, сеейки своята омраза. Заредиха се парчета от актуалния миналогодишен албум на групата от Варшава - "Crusade: Zero", чукове като "Valley of Darkness" нажежиха до краен предел публиката. Песните "Omega", "Erebos", "Alchemy Ov Blood" докараха мощен мошпит пред сцената, като по този начин феновете наградиха бандата за великолепната си екстремна изява. Дори с краткия си ударен и стегнат сет групата наказваше безпощадно самоизяждащото се човечество, разрушавайки установения пагубен обществен ред. Бандата беше възхитена от българските фенове и след шоуто техния фронтмен сподели, че ще се завърнат в България по-брутални от всякога с нови мрачни парчета, сеещи омраза и разруха.

   След кратка пауза и подредба на сцената най-сетне излязоха очакваните с огромен интерес хедлайнъри от Полша - DECAPITATED. След тригодишно прекъсване те отново посетиха страната ни, завладявайки публиката със своя техничен и брутален дет метъл. Откриващото парче "Exiled In Flesh" взриви клуба със своя плътен и мачкащ саунд, докарващ публиката до възторг. Бандата безкомпромисно редуваше бруталните си композиции като "Blood Mantra" и "Post Organic". Rafal Piotrowski с мощните си вокали убиваше всичко земно, оставяйки куп уморени тела пред сцената. Mlody на ударните поддържаше нечовешка звукова стена от сила и мощ, която се сливаше с режещата китара на Vogg. С парчетата "404" и "Day 69", "Carnival Is Forever" се заформи мощен мошпит пред сцената, който не утихна до края. Кулминацията настъпи с последните две парчета "Spheres Of Madness" и "Homo Sum", които смазаха всичко живо наоколо, оставяйки феновете да скандират името на бандата, искайки още брутална порция дет метъл и накрая снимайки се с поляците с общата снимка пред сцената Един прекрасен завършек на екстремната софийска и дъждовна вечер, а някой каза, че било Цветница, но вместо цветя останаха само пепел и стружки.

Сетлист на DECAPITATED:
01. Exiled in Flesh
02. The Blasphеmous Psalm to the Dummy God Creation
03. Blood Mantra
04. Post Organic
05. 404
06. Dаy 69
07. Carnival is Forever
08. Nest
09. Veins
10. Sphеres of Madness
11. Homo Sum

Текст: Цветелин Замфиров - Morean, Михаил Бекяров - Син език
Снимки: Герасим Трифонов

 

   В галериите ни можете да разгледате и над 60 снимки от концерта на DECAPITATED и HATE в София.

 



Коментари   (17)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Въпросче 28.04.2016 23:02:59 отговори + 3 1
Прощавайте за късната намеса в новината. Като фен (единствено) на първите два албума на Decapitated, искам да попитам вас, останалите фенове, дали се справяте с новото творчество на групата, и как бихте оценили факта, че точно една песен от early decapitated се изпълнява по концерти? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

АзАз 26.04.2016 15:19:47 отговори + 1 9
Говоря за тези критици,който НЕ ПРОПУСКАХА концерт,който да омажат,без значение кой е организатора-даже собствените си концерти са омазвали
Други видни персони,които са уж ОГРОМНИТЕ фенове на всичко-айде и тях ги нямаше
Обаче аз се кефя-концерта мина ПЕРФЕКТНО,хората от групите бяха много земни и всичко беше СУПЕР
Да им пожелая да не дойдат и на Marduk,че на никой няма да липсват
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ТиТи 26.04.2016 15:28:18 + 10 0
Научи български първо!
"тези критици,който НЕ ПРОПУСКАХА" - "коИто"
"без значение кой е организатора" - "организаторЪТ"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hate me 26.04.2016 09:19:29 отговори + 6 5
"радост на събралите се ентусиазирани около 250 метъл маниаци"
Явно "футболния коментатор" не е присъствал на концерта!!! На първата група нямаше и 50!!! На Хейт се посъбраха повечко
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 4.05.2016 21:22:15 + 2 0
Футболния коментатор присъстваше на концерта . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

деба 25.04.2016 21:21:29 отговори + 5 6
Жал ме беше много за групите!!!Айде накрая Decapitated,като излезнаха имаше малко "повече" хора,ама като цяло имаше не повече от 30-40 човека.Защо винаги този тип концерти трябва да са в Mixtape??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

АзАз 25.04.2016 18:02:26 отговори + 8 9
Брутален концерт,язък обаче за бандите заради МЕГА СЛАБАТА ПОСЕЩАЕМОСТ!!!
200 човека да са се събрали за Hate/Decapitated,за останалите банди силно казано да сме били около 100
Отделно разни ключови критикарски фигурки липсваха,което за мен беше изненада,при лоложение че са на всяка манджа мерудия по принцип.Липсваха и отявлено изявените фенове на Decapitated например,пък за Hate........забравихме-тях критикарите не ги слушат
Тук е момента да благодаря на пасмината че не дойде-концерта изкърти и без вас,пък тезу,които бяхме /макар и малко/ си изкарахме супер гот!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Fan 25.04.2016 20:04:47 + 11 12
Прав/а си, че този концерт заслужаваше да се пука залата! А ако говориш за критикарите, които бойкотират и хейтат концертите на bgtsc беше естествено да ги няма. Друг е въпроса те самите колко са фенове и разбират от тези групи. Обаче забелязах, че и Odd Crew бяха в публиката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ДетИсДет 25.04.2016 22:21:16 + 8 9
Говорите за тези критици, които работят за Live&Loud и някои пишат за Werock?
Сигурно няма да ги видите и на Marduk.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Луд 25.04.2016 22:50:44 + 9 9
Тея критици трябва да са 200 човека че залата беша бая празна! Като фестивала! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пенка 27.04.2016 08:27:13 + 3 6
Луд, кофти ли е? Нямаше достатъчно хора и на двете, а всички които не ви послушахме и бяхме там сме доволни. Какво е чувството да си завистлив лъжец?

Питам за една колежка...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боян Магесник 25.04.2016 17:31:13 отговори + 10 1
Жесток концерт, въпреки че слабо посетен. Все пак месец април може би беше предизвикателство за джоба на българския метъл фен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пенчо 25.04.2016 16:33:26 отговори + 6 9
На концерта имаше не повече от 100-120 човека. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пенка 25.04.2016 16:45:21 + 2 12
Посмали малко, бяхме около 50. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пенчев 25.04.2016 17:09:56 + 1 10
Даже 25 заедно с бандите и персонала. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Калин 25.04.2016 17:21:55 + 5 8
Бяхме под 200. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 4.05.2016 21:19:36 + 2 0
Около 250 фенове общо ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".