ЕПИЗОД се разделят с китариста Драгомир Драганов

13 апр 2009, 22:48 ч. 1009 / 22 47
пред./следв.
От уебсайта на столичния клуб "Три уши", където ЕПИЗОД трябваше да имат концерт в събота, 11 април, който не се осъществи, днес се разпространи новината, че групата се е разделила с китариста Драгомир Драганов. Ето и какво може да бъде прочетено на официалната страница на бандата:

   На 11.04.2009г. ЕПИЗОД и дългогодишния китарист на групата се разделиха! Ние, Емил Чендов, Симеон Христов, Христо Гйошарков и Делян Георгиев пожелаваме на Драгомир Драганов още дълги години успешна творческа работа за българската култура.
   Някои от поетите ангажименти на групата за лятото ще отпаднат, за което изразяваме нашето съжаление.
   От този момент ЕПИЗОД очакват своя следващ китарист.
   Няма ограничения за възраст. Да обича рок музиката, България да има мечти за собствени песни.
   До края на месец май 2009 г. приемаме кандидатури за новия китарист на ЕПИЗОД.


   Неотдавна стана известно, че Драгомир Драганов ще издаде свой самостоятелен албум, като дори вече е насрочен и концерт за неговата промоция (София, клуб "Blue Box", 8 май). На тази дата в по-късен час на същото място ще се изявят и гостите от чужбина VITAL REMAINS, ORDER OF ENNEAD и TRIBULATION.


Коментари   (47)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анониме 18.04.2009 01:45:54 отговори + 0 0
Драганов бил гола вода - ДА БЕ ДА Тихо ако обичаш,необразован ****** Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bobby 18.04.2009 00:11:13 отговори + 0 0
Хвърлете едно ухо на долния профил да чуете как са звучали Епизод преди да станат Патриоти и преди Драго
http://www.myspace.com/epizod1989
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.04.2009 12:02:13 отговори + 0 0
Анониме, смешникът тук си ти и е хубаво малко и ти да се пообразоваш, като се пишеш на толкова вещ в музикалния бранш. Драганов е гола вода и неможе да се сравнява с извесни български имена като Иван Лечев, Петър Гюзелев, Митко Кърлев и още доста други известни и добре образовани булгарски китаристи, които са класи над него. Хайде аз спирам дотук, защото не ми се занимава повече с глупаци и злобари като теб. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анониме 17.04.2009 00:20:43 отговори + 0 0
"Анонимен" да мълчиш смешнико,обявява конкурс за да е по-близо до феновете си - Не ми се прави на разбирач! Прочети неговата книга за да видиш там колко текста има ! Образовай се малко и тогава пиши по форуми !
Не си достатъчно компетентен и разбиращ от музика за да си даваш глупавото мнение тук
И айде да видим кой китарист ще ми дадеш за пример като по-добър от него
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.04.2009 16:41:53 отговори + 0 0
"Анониме" хайде да не величаем Драго, той си знае какво и колко може, ще го видим и чуем всички. Има къде, къде по-добри китаристи от него в БГ. А като се бие в гърдите че е текстописец, що не си напише сам текста за новото си парче, ами обявява конкурс? Аре като ще се заяждамееее.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анониме 16.04.2009 11:38:36 отговори + 0 0
"Анони" , тук изобщо не говорим за пари Ти си смешен и завистлив,аз на Епизод нямам за какво да завиждам,при положение че те в случая са огромни губещи - Нека видим сега накъде ще тръгнат и кой ще свири като Драгомир,кой ще пише такава патриотична музика като него и ако искаш даже-кой ще изкарва беквокалите Защото аз бях голям фен на групата и се заслушвах във всеки детайл,направи го и ти като чуем новият им китарист и след това направи сравнение
Лек ден на всички
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 16.04.2009 10:35:57 отговори + 0 0
Определено Епизод не свирят никъде заради парите. Всеки от групата си има работа и много добре знаят, че няма да изкарат "големите пари" от концерти.
Изключително грешна е и представата на хората, че те са поддръжници на някоя политическа партия. Това, че те свирят патриотични песни и че активисти на въпросната партия ходят на концертите им не означава, че и те ги подкрепят. Да сте чули Драго, Емо или някой друг да е призовал за гласуване към някоя партия?
Отделно Драгомир Драганов е сред малкото музиканти в България, тук мога причисля и Звезди, които като ги срещнеш по улицата си личи, че се занимават с рок музика. Драго не е Сатриани, но е сред най-добрите български китаристи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анони 16.04.2009 10:20:21 отговори + 0 0
Анониме, като говориш за завистници и ти попадаш в това число плюейки по Епизод, нали така? Хубаво е да спрете да оплювате и Драго и Епизод. Всеки сам си решава какво и как да направи. Всеки си има и приятели и неприятели, както и публика. По-надолу някой каза че Епизод били интересчии и свирели за пари. Хайде пич, кажи мой го прави за без пари?? А входовете за техните концерти са по 5 лв. Покажи ми друг, който прави концерти с толко нисък вход, а?? Просто всички тук сте смешни и завистливи, може би защото сте си неудачници..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анониме 16.04.2009 00:16:21 отговори + 0 0
Според мен,приятели,Епизод,без Драгомир Драганов са нищо ! Това беше най-голямата грешка в историята им А който твърди,че солата му не стават за нищо или че не умее да свири е просто завистлив глупак Защото хората като Драго в България се броят на пръстите на едната ми ръка - той е много добър музикант,както и много добър човек-трябва да има повече хора като него ! Пожелавам му успех с новия му албум,а нека завистниците да не пълнят темата тук със спамове и да замълчат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.04.2009 22:06:54 отговори + 0 0
за мен епизод винаги са били "андрешковци" и интересчии..където дават кинти - там са.смешковци е по-точната дума. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Авитохол 15.04.2009 12:25:40 отговори + 0 0
В чисто музикално отношение раздялата на групата с Драганов може да е само положителна. Драгомир Драганов просто е слаб китарист. Някой беше писал по-долу, че правел ритмиката!!? Това нали не е много сериозно, а и защо да си говорим за ритмика, като все тая македонска (обърната) ръченица ни свиреха. Освен това за техника е много трудно да се говори при Драганов, за идейни сола също. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

батехаро 15.04.2009 09:25:46 отговори + 0 0
Ей,аман от хейтъри и завистници,тц,тц,тц...
Епизод беха една от малкото редовно концертиращи метъл групи,и то хем в малки клубове,хем на площади на открито,хем и в зали.
Те издадоха доста албуми и двд/та,използват в музиката си много елементи от бг фолклор и особено от прекрасните стихотворения на Вазов,наблегат на българщината,на тежкия саунд,имаха си свой разпознаваем музикален стил и свой имидж.
Макар,да не съм запален техен почитател,но не мога да не отбележа факта,че са една от най-популярните родни хеви банди,и че има хора и на 60 и на 6 годинки,които ги харсват!
Разбира се има и много дето мрънкат и не ги харесват-така е в живота.
Раздялата не е приятна,защото наистина Драго много помагаше за концертите и прочие...
Дано успеят да продължат напред и Епизод и Драго.
Пожелавам им успех!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.04.2009 02:27:13 отговори + 0 0
няма лошо човек да звучи добре, нали? а нещата сега могат да звучат значително по-качествено от нещата, които е имало преди 15-20 години, нали? еми от тази гледна точно погледнато, да съвсем друго си е хитовия фешън звук от звука от кашона Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.04.2009 22:27:49 отговори + 0 0
друго си е хитовият фешън звук Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.04.2009 20:51:48 отговори + 0 0
хахаха... до сега Епизод бяха най-смешната (и често буквално жалка) група в България... сега с като са се разделили с китариста си той ще е смешен сам, а те ще са смешни заедно... да видим кой ще спечели...

Иначе познавам поне 5-6 човека, които згазват Драго с парцалките, но хубавото за него е, че няма и да се занимават да му показват кой е добър и кой не е...

А тъпите "родолюбиви" извинения за текстове на Епизод пък няма и смисъл да се коментират... аз лично на тази група обръщам внимание само за комедийни цели защото за мен поне винаги са били пародия...

ако не сте съгласни с мен, просто си ги слушайте със скапания старомоден звук, както правилно каза някой по-долу...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


boodoom children 14.04.2009 20:42:02 отговори + 0 0
Не съм хейтър , жалко за групата и дано се разпаднат че, направо не знам без Драго кво ще правят олелеееееееееее Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Panzergrenadier 14.04.2009 20:30:53 отговори + 0 0
R.I.P. за Епизод, защото Драго беше Епизод. Просто не виждам кой китарист в България може да влезе в обувките му, и то не защото свири сложно, а просто защото целият този фийлинг на бандата създаден от китарния звук на Драго и имиджа му няма как да се повтори от друг. Могат да си намерят някой як техничар, но това вече няма да е Епизод. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Queeny 14.04.2009 17:21:07 отговори + 0 0
Ммммм, изключително ме забавляват коментарите обаче.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 14.04.2009 16:44:09 отговори + 0 0
Какво е ЧЕЛГА? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.04.2009 15:33:31 отговори + 0 0
"евтин национализъм" - а какво е скъп, луксозен назионализъм? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Драго Чая 14.04.2009 15:13:15 отговори + 0 0
Никога не съм бил в тази непозната за мен група. Моля ви се, та аз съм звезда! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.04.2009 14:08:45 отговори + 0 0
Алелуя! Да се самозакрият направо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Макси 14.04.2009 14:06:59 отговори + 0 0
Всички който не са разбрали това не е Драго-Чая,а е друг Драго просто съвпадения на иманата.Първо разберете кой е и тогава изказвайте мнения. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.04.2009 13:06:37 отговори + 0 0
хаха епизод и преди и сега са били музикални инвалиди. така че един съкат китарист повече или по-малко.... какво значение има... ЕПИЗОД СА ЧЕЛГА! защото какво е чалгата - гадно, кръчмарско свирене и евтин национализъм... точно епизод! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пенчо 14.04.2009 12:05:00 отговори + 0 0
Сега остана да се разпадне и цялата група, тогава радостта ми ще е пълна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Споко 14.04.2009 10:57:00 отговори + 0 0
Абе като си вземат един китарист, дето може да свири и да си прави саунда, ще стане много по-добре. Този изобщо не умее да свири, всеки китарист ще го потвърди, а звукът му е отвратителен, демоде и е като записан в кашон. Поне да имаше друга китара да замаже, а то няма. Така че, Епизод само могат да спечелят от това. Не че нещо против Драго,но техниката му е на доста незадоволително ниво (no offence) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.04.2009 10:48:57 отговори + 0 0
Харесвам Епизод като група и нямам намерение да казвам нищо лошо срещу нея. Факт е, че повече няма да им стъпя на концертите обаче.Ако изобщо успеят да си организират концерт, защото се знае ,че Драго беше човекът ,който движи нещата в тази група. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lassie Hoile 14.04.2009 10:22:44 отговори + 0 0
Ама не бе, той понеже Драго Чая се бута навсякъде, та за това си помислих че и в Епизод може да е бил. Те педерасите са така, искат да са известни и да ги дават по телевизията. Страшна болест е това педерастията! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 14.04.2009 10:21:05 отговори + 0 0
Грешна постъпка от страна на останалите членове. Драго беше човекът, който движеше бандата и все пак не може сам да прави всичко. Затова и групата замря.

С Драго или не - пожелавам успех на Епизод. Но тази постъпка, беше поредният пирон в ковчега на българската рок музика. Епизод бяха една от малкото все още концертиращи групи, които се осмеляваха да правят концерти на сцена, а не в малки клубове.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xaxa 14.04.2009 10:07:22 отговори + 0 0
леле толко ретардирали коментари отдавна не бех виждал Сатире моля те накрая на месеца прави класация на умните коментари Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Макси 14.04.2009 09:56:15 отговори + 0 0
Предполагам,че всички които ме познават знаят че аз много обичам Епизод.Така,че след тази постъпка на тези хора искам да знаят че аз от този момент нататък не сам тяхна фенка и вярна приятелка.Знам,че на тях много много няма да им пука,но ще си тарсят такива хора като мен.АЗ НЕ ГИ ПОЗНАВАМ ВЕЧЕ!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ultra varna 14.04.2009 09:53:10 отговори + 0 0
...лоша работа,но дано се справят без Драго.Мисля си ,че нивото ще падне,но дано бъркам,мамка му. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hellbels 14.04.2009 09:36:27 отговори + 0 0
абе,може и да е за добро-явно са се появили и некви творчески различия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

МОРГГ 14.04.2009 09:09:52 отговори + 0 0
Абе, Мразекчо, и преди ти го казаха-като не ти изнася-ходи си там ,откъдето си!!!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.04.2009 02:07:12 отговори + 0 0
До Д. Драганоув да не превръщаме музиката в спорт, аз също съм китарист (при това се занимавам и с джаз) и твърдя, че не арпежите правят музиката. Арпежите са за леваци които друго не могат и са решили по тоя начин да се доказват, смешно е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 14.04.2009 02:01:30 отговори + 0 0
Солата.. въпрос на вкус за едни са интересни за други не, съгласен съм до известна степен, че са еднообразни и то най-вече в ритмично отношение но това си е въпрос на ТЕХЕН (а не както виждам, че някои смятат на Драгомир Драганов) избор. Групата не я прави само китариста, всъшност ритмиката на една група се определя от баса и барабаните и пак казвам въпрос на вкус и светоусещане е това дали са интересни или не. За Lassie Hoile не знам какво да ти кажа... Или е въпрос на крайно ниска обща култура или на крайна проява на неуважение към групата и към българската рок сцена изобщо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

lordi 14.04.2009 01:53:00 отговори + 0 0
Жалко, Драго си беше точно за епизод. Но мен ме притеснява друго - ако изберат някой левак за китара, после къкво ще стане с групата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.04.2009 01:51:33 отговори + 0 0
Eто това е то... ...Булгаристан... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mrazek 14.04.2009 00:49:47 отговори + 0 0
Не са се разбрал за коя партия да агитират ли?.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bobby 14.04.2009 00:27:20 отговори + 0 0
Ай на бас че съм слушал цялата дискография на Епизод, включително и ранните албуми и то сравнително задълбочено. Ставаше въпрос че солата на Драгомир Драганов са скучни и в повечето случаи са отбиване на номера. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 14.04.2009 00:13:38 отговори + 0 0
много свежи, дълбокомислени и най-вече ,компетентни мнения))))),изрзени с най -сериозна физиономия ...))Към нечулия интересни сола ...значи не си слушал Епизод ))), щото интерсните сола на китара , едва ли ги е изпълнявал барабаниста .колкото до другите "компетентници" Драго чая отдавна не е в Епизод , най вече по причина на това че никога не е бил в групата ...и е доста смешно да се коментират неща , от хора които си нмат и понятие кой кой е ))).ма тя простотията , почивен ден няма Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Д. Драганоув 14.04.2009 00:06:59 отговори + 0 0
Герганчо, като ми изкараш арпежите, ела се обади Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Герган 14.04.2009 00:04:29 отговори + 0 0
Чаках този миг цял живот! Епизод, идвам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lassie Hoile 13.04.2009 23:52:33 отговори + 0 0
Ако е Драго Чая - с вазелин. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.04.2009 23:26:40 отговори + 0 0
Само не разбрах как се кандидатства 0о Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Lassie Hoile 13.04.2009 23:23:22 отговори + 0 0
Ама това Драго Чая ли е, бе? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bobby 13.04.2009 23:08:17 отговори + 0 0
Това е новина. С цялото ми уважение към Драгомир Драганов, но така и не съм чул негово интересно соло в песен на Епизод, надявам се сега поне да се разнообразят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".