"EXIT Adventure" идва в България

29 май 2014, 13:50 ч. 324 / 1 4
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Един луд и незабравим петък 13-ти се очертава на хоризонта през юни! Под името EXIT Adventure Bulgaria, в рамките на 15 часа най-добрият европейски фестивал ще оживее в София на две сцени, като част от подготовката за предстоящото 15-о юбилейно издание в Сърбия и Черна гора през юли. Четирима EXIT-хедлайнера и осем горещи български групи и диджеи ще се включат в събитията.

Приключението ще започне в клуб „Маймунарника“ в Борисовата градина в 15.00 часа. В късния следобед публиката ще се потопи в лежерно реге настроение, доставено от Selector Lazy Face, което ще надградят българската етно-реге-хип-хоп група Мерудия. Градусът на настроението ще се покачи с една от най-популярните български сайкъделик етно-рок групи - Kottarashky & The Rain Dogs.
Разбира се, на сцената ще се качат и тазгодишните представители на България на EXIT – група Оратница, чиито мощен булгарбийт - автентична смесица от български фолклор и акустичен дъбстеп и дръм енд бейс ще подгрее публиката за сръбските хардкор-реге-пънкари Eyesburn. 20 години след създаването си, бандата не спира да увеличава популярността си не само на Балканите, а и по целия свят, с послания за свобода, социална справедливост и неподчинение. След първото си гостуване у нас през 2011-а година, те определено имат какво да си кажат с българските си фенове! Веднага след тях на сцената ще се качи един от настоящите хедлайнери в програмата X-Bass на основната сцена на EXIT Festival 2014 в Нови Сад – Koven Live. Горещото британско дъбстеп дуо са създателите на един от най-силните сингли на миналата година – More Than You. На EXIT Adventure Bulgaria ще видим специалното им шоу на живо, което представлява смесица от смазващи бас линии, заразителни мелодии и вокали на живо, които ги направиха любимци на звездите от жанра, като The Prototypes, Borgore и Hadouken. Големият хедлайнер, който ще закрие програмата на първата част на Exit Adventure Bulgaria е Kiril Djaikovski feat.TK Wonder – лудото шоу в пълен македонско-американски състав на бандата на световноизвестния композитор и продуцент. Психеделичен балкански дръм енд бейс, допълнен от виртуозни цигулки и брас секции на живо и взривяващите рими на грациозната TK Wonder от Ню Йорк – неслучайно миналата година публиката изпрати Кирил Джайковски от Fusion-сцената на EXIT с 15-минутни овации!

След шоуто му, EXIT Adventure Bulgaria ще продължи в клуб Blender, където в 22.30 програмата ще открие новият проект на световния бийтбокс шампион SkilleR и местния вокален екстремист Pavel Clave – Vox Box. След тях ще чуем още един нов състав на вече доказани имена на българската сцена – MAGntk събира DJ Ilko и Майкъл Флеминг в един проект, чиято цел е слънчевото настроение и безкомпромисните грууви танцувални ритми, с които допринесоха и в предишната си група - Tri-O-Five. Рамо до рамо ще се изявят и следващите артисти зад пулта на EXIT Adventure Bulgaria – Roboloco – проектът на Miss Lidiya и DJ Smurf от Metropolis. Те ще бъдат и последната подобаваща подгрявка преди основния EXIT-хедлайнер – обичаен гост на EXIT Dance Arena, както и в най-добрите клубове за електронна музика в света – James Zabiela! Скреч виртуоз, ветеран в оригиналното смесване на хаус и техно стиловете с брейкбийт, хип-хоп и луупове на живо, вече почти 15 години той е сред водещите имена на световната електронна сцена.

Още един чужестранен артист ще завърши програмата на EXIT Adventure Bulgaria в ранните часове на съботния ден. Lea Dobricic е сред най-популярните имена, произхождащи от съвременната сръбска електронна сцена – не само заради екстравагантния си външен вид, но и заради уникалния усет, с който съчетава тек-хаус, дийп-хаус, минимал и техно в свежи и изпълнени с артистични идеи лайв-сетове.

Важно! Входът за двете части на EXIT Adventure Bulgaria ще бъде само с покани! Откъде можете да ги получите, можете да разберете от www.facebook.com/ExitBG , както и от медийните партньори на EXIT у нас.

 



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Лудия шапкар 30.05.2014 16:42:25 отговори + 0 0
"Най-големия" - айде, нема нужда
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ там са QOTSA , ама те няма да са в София, много ясно
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bowie му майката 30.05.2014 11:33:26 отговори + 0 0
Че какъв им е проблема? Arctic Monkeys чувал ли си ги? Ами Gorillaz?
Или трябва по стара българска традиция групите ни да се казват Турбо, Фобос, Уран и прочее?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крокодил с ориз 30.05.2014 00:22:14 отговори + 0 0
*показва къде е проблемът
Изтървана дума, сори.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крокодил с ориз 30.05.2014 00:20:14 отговори + 0 0
Ако не друго, тая новина поне показва проблемът на българската музикална сцена - имената на групите. Мерудия? Котарашки? Дъждовните кучета?

Единственото, което ги бие тия, са Рошавите борчета.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".