Германската дуум метъл банда OPHIS свири в София през януари

31 юли 2017, 13:34 ч. 468 / 8 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

След като на ФБ страницата на германската дуум група OPHIS се появи дата за концерт в България вече има и официално потвърждение от български промоутър. Те ще гостуват в София на 21 януари 2018 г. по покана на Autumn Souls Of Sofia и ще бъдат хедлайнери на януарското издание на мини-фестивала November's Doom Days, чието първо издание беше през есента на миналата година.

В рамките на фестивала една сцена с тях ще разделят още пет групи, които ще бъдат обявени по-късно през годината.

OPHIS са основани в германския пристанищен град Хамбург в края на 2001-ва година. Отправна точка на членовете на групата е тяхната тъмна страна. Бездънно потапяне в бавен монолитен Doom Metal и суров, нихилистичен old school Death Metal.

Групата бавно, но сигурно се превръща в институция сред феновете на Doom Metal-а по целия свят, привличайки лоялни последователи, като постоянно дава концерти из цяла Европа. След издаването на дебютния си албум “Stream of Misery” през 2007-ма, OPHIS правят турне с Pantheist и Skepticism.

Албумът им “Withered Shades” от 2010-та е високо оценен от специализираната преса и определен като "най-добрия екстремен Doom метъл албум" и е последван от турне с Ahab и Esoteric.

Наскоро Cyclone Empire преиздадоха компилация на дебютния албум с първото ЕР на групата под заглавие “Effigies of Desolation”, която беше подкрепена от още едно Европейско турне, този път с Evoken.

Музиката на OPHIS е с корени в ранните 90-ет, но те не са ретро банда. тъй като демонстрират музикален напредък с всяко издание. Тази трескавост дава на OPHIS своя собствена ниша на сцена доминирана от тенденции, които групата постоянно отказва да следва.

Лириките на OPHIS са необичайни за Doom група. Наблюдатели на обществото, понякога дори с политически отенък. Но също и лични послания, предаващи вътрешните борби на членовете на групата.

Новият албум на групата "The Dismal Circle" се очаква да излезе на 20 октомври чрез F.D.A. Records.

С билети за фестивала можете да се снабдита от eTicketsMall. Първите 25 билета ще са в категория "ранно пиле" и ще са на цена 35 лева. След изчерпването им цената до деня на събитието ще е 40 лева. В деня на събитие при останали налични цената ще е 45 лева.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".