Гледайте новия видеоклип на LEK CITY CASE "Докога"

31 мар 2023, 10:57 ч. 292 / 5 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Lek City Case с първа песен на български език

С Докога рок бандата влиза в колаборация с хип-хоп изпълнителя Bobo

Докога е името на новата песен на Lek City Case и първата песен на бандата на български език със силно социален текст. Парчето е седмият сингъл от дебютния им албум Seven и е оригинална и неочаквана колаборация с хип-хоп изпълнителя Bobo. Премиерата на Докога е днес, 31/03 в 11:00, два дни преди поредните политически избори у нас.

В средата на промоционалното турне за албума си, Леките не спират да изненадват публиката с нова музика и този път пускат абсолютно неочакван сингъл на български с участието на Bobo. Той e не само популярен и обичан R&B и хип-хоп изпълнител, DJ, автор на текстове и музика, но и приятел на бандата от Бургас. Фрийстайл включването му в Докога дава заразителен хип-хоп елемент, който допълва характерния тежък груув в музиката на Lek City Case и гарантира, че тази песен ще стане любима на феновете.

Докога е за несправедливостите и неравенствата, които ни заобикалят в ежедневието. Песен - крясък срещу това, което се случва през последните повече от 20 години на българския преход. Иван Петков, фронтмен на групата, разказва: „Това е песен - въпрос, който си задаваха нашите родители, а сега, за съжаление, продължаваме да си задаваме и ние - докога ще копаем дъното и кога ще видим светлината на едно по-добро общество, в което моралът, възпитанието и доброто ще бъдат неговите ценности.“ Текстът на Докога е негов, провокиран от нелепа лична случка и на самия Bobo.

Видеото, снимано през един студен ноемврийски ден, е по идея и режисура на барабаниста на бандата Иван Янков, който не за първи път влиза в тази креативна роля. Зад камерата застава и още един Иван – Даскалов, а в мини филма-клип, освен близки приятели на групата, участие взимат и спец служби, и алпинисти!

Групата е на концертна обиколка из страната за албума SEVEN със седем дати, предстоят: 7 април – The Stage, Благоевград, 8 април – Thin Red Line, София, 14 април – Клуб Модерен Театър, Бургас и 29 април – Bee Bop Cafe, Пловдив. На всеки лайв, първите 20 посетителя ще получат като подарък и диск с албума, разписан лично от Lek City Case.

Lek City Case са:
Иван Петков - вокал
Иван Енев – китара
Георги Кискинов - китара
Александър Георгиев - бас
Иван Янков – барабани
Aнгел Иванов - клавишни

 

lek city case

още за:

Lek City CaseBobo


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".