"Голата истина за група "Жигули" с 2-ро място в боксофиса и онлайн премиера

29 сеп 2021, 11:59 ч. 1480 / 8 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

„Голата истина за група “Жигули“ атакува върха на боксофиса за последните 30 години

Само за шест месеца филмът на Виктор Божинов отчете близо 1 400 000 лева приходи и събра над 150 000 зрители в кината. Предстои му онлайн премиера.

Кинохитът „Голата истина за група “Жигули“ атакува върха в класацията на най-гледаните български продукции за последните 30 години. Само след шест месеца на големия екран, филмът на Виктор Божинов успя да се изкачи до №2 в боксофиса за три десетилетия назад. Пред него, засега, стои единствено „Мисия Лондон“.

След 24 седмици в кината и над 12 000 прожекции в цялата страна, вълнуващата история на група бивши музиканти, които се опитват да се съберат след 30-годишна раздяла, беше гледана от 151 344 зрители и отчете 1 383 307 лева приходи. Въпреки че беше разпространен през пролетта, по време на пандемията, „Голата истина за група “Жигули“ генерира огромен интерес и успя да върне публиката в салоните със силния си сюжет, перфектния си каст, страхотната музика и професионалната работа на екипа. Динамичният диалог, комичните обрати и безкомпромисната актьорска игра дадоха шанс на зрителите да преоткрият потенциала на българския филм такъв, какъвто го помним от златните му години.
„Благодаря и на зрителите, и на кината, че приеха толкова топло „Голата истина за група Жигули“. Поехме огромен риск, като заснехме и пуснахме по екраните филма в тези сложни времена, но си струваше. Мисля, че с тази история успяхме да отговорим на най-важното желание на зрителите - да гледат добри български филми“, каза режисьорът Виктор Божинов.
Пътят на филма до публиката обаче не свършва дотук. От този петък, 1 октомври, историята за „Група Жигули“ тръгва ексклузивно онлайн в Neterra TV+ за целия свят.

„Благодарение на тази платформа и българите в чужбина ще могат да преживеят историята също толкова емоционално и интензивно, колкото приятелите и близките им в България“, заяви продуцентът на „Голата истина за група „Жигули“ Кръстьо Ламбев.

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Феникс на грил 29.09.2021 12:25:07 отговори + 19 0
Ами, честно казано, заслужава си ги успехите. Не е най-реалистичният филм на света, обаче е доста приятен. Забавлявах се съвсем искрено в киното. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dc cooper 30.09.2021 14:59:38 + 2 0
.....накрая ме просълзи , даже.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".