GOTTHARD и DORO запалиха небето във втория ден на фестивала "Midalidare"

11 юни 2017, 10:07 ч. 8106 / 5 27
пред./следв.

   Малкото селце Могилово едва ли някога е виждало такова преселение на народите, на каквото стана свидетел на първото издание на фестивала "Midalidare - Rock in the Wine Valley". Сутрините и следобедите са донякъде спокойни, но вечерите и нощите - разгулни. Не в онзи смисъл, който римляните са влагали, но купонът продължава и след като последните тонове от сцената затихнат в нощта. Всъщност, вторият ден от фестивала закриха победителите в "Piraeus Battle of the Bands" - групата от Ямбол SECONDAY. Макар и пред скоростно оредяващите редици на феновете, триото използва максимално шанса, които му беше предоставен от Битката и го оползотвори по най-добрия възможен начин - концентрирано изпълнение, по-дълъг и стегнат сет и, разбира се, благодарностите към публиката, която класира групата и които момчетата нямаше как да ѝ спестят. На учениците, защото SECONDAY е ученическа група, взела името си от песента на EUROPE "The Second Day" от албума "War of Kings", им предстои професионален запис. Те забиха последния пирон във втората фестивална вечер и това беше нейният край.

   А събитието започна още в петък. Фестивалът "в Долината на виното" е така организиран, че ще приключи в неделя вечерта за едни или в понеделник сутринта за други. Т.е. над 72 часа непрекъснат купон. Тук, както отбелязахме и вчера, няма море, но пък има планина и езеро, на някакви си два километра от зоната, най-плътно заета от фенове. Където красотата на Сърнена Средна гора може да се усети с всяка фибра на тялото и ума. Иначе, за тези, които предпочитат да си останат в палатковите лагери, защото те са два, или в зоната за кемперите, организаторите са се погрижили да няма скука. Предлагат се футболни мачове, винени обиколки, атракции за най-малките - преди концертите за тях има обособен кът, в който те могат да дивеят на воля. Това обаче се случва и навсякъде в двора на винарския комплекс, който е поле за действие на "Midalidare - Rock in the Wine Valley", и то без притеснения, че малчуганите може да се ударят, изгубят или наранят.

   Интересен е и начинът на плащане във фестивалната зона - с карти, без физическа обмяна на финикийски знаци. А тези карти можеш да заредиш колкото пъти поискаш. Вчера, освен другото, имаше и фойерверки. И дръм шоу. Факлите по оградата отново бяха запалени.

   Така и така този репортаж се движи отзад напред, продължаваме от средата. Между DORO и GOTTHARD небето избухна! Дори музикантите от групата на Doro и самата тя, забравиха да си почиват, когато фестивалът беше разтърсен от мощните пиротехнически ефекти. По това време в бекстейджа бяха и шотландците от THE BROKEN RAVENS, които не спряха да се учудват колко яка страна е България.

   В 18:30 ч., за да се върнем на последователността, която пренебрегнахме в началото, на сцената излязоха много добре познатите румънци SCARLET AURA. По признанията на тяхната фронтдама Aura Danciulescu, именно от България започва пътят на бандата към световните сцени. И то след спечелена Битка на един от фестивалите, които се провеждаха малко по на североизток, където морето гали скалите на нос Калиакра. За тези няколко години SCARLET AURA си изградиха много отзивчива и лоялна фен база, която ги подкрепя на всяка изява. Групата подгря публиката, изпълни парчета от албума "Falling Sky", имаше и кавър на "Zombie" на THE CRANBERRIES и на Ozzy Osbourne и Lita Ford - "Close My Eyes Forever", когато като гост се включи и Звезди. Който пък не се спря втора вечер да надъхва публиката между изпълненията.


   За Doro Pesch всичко е казано отдавна. Тя е Кралицата на метъла. Тази жена знае не само как се пее, композира, изпълнява, тя е наясно с всеки детайл от едно шоу на живо. Сетът - енергична комбинация от композиции на DORO и WARLOCK. И накрая след логичния финал "All We Are", специална песен за автора на интервюто с Метъл кралицата, което WeRock.bg публикува дни преди фестивала. От сцената Doro отдаде почит на Lemmy, разпя феновете на вечните метални химни и обеща, че това няма да е последната ѝ среща с българските фенове. И тъй като стана дума за Lemmy, Doro сподели, че никога няма да забрави първата си среща с него - на някакво парти, където е трябвало да пее, но е срещнала Lemmy в бекстейджа, пийнали са стабилно и тя не само, че е закъсняла за концерта, но е излязла стабилно почерпена на сцената - след седем уискита с кока-кола. И след като се е качила на сцената, не е могла да изпее нито ред, след този гаф останалите са обявили, че с кариерата ѝ е свършено, а тя е била в самото начало. Но Doro е била горда, че за първи път е срещнала, говорила и пийнала с Lemmy Kilmister. Останалото, както казват, е история.


   Връщаме се на сцената, където GOTTHARD довършваха започнатото в 22 ч. За класата на швейцарците няма какво да се коментира. И тук имаше кавър - на "Come Together" на THE BEATLES, изсвирен към края на сета, кратко дръм соло от Hena Habegger, който се оказа "най-щастливият човек на земята", защото преди пет месеца е станал татко. GOTTHARD бяха на сцената около час и половина, като подобаващо покриха двата периода на групата - с покойния Steve Lee и с Nic Maeder, който е достоен заместник, откъдето и да го погледнеш - вокални възможности, маниер на пеене, поведение на сцената. Бързите парчета бяха редувани в подходящия момент с балади, в които публиката беше незаменим помощник на Maeder.

   В 23:30 ч. дойде и краят на третото гостуване на GOTTHARD в България. А на сцената се качиха победителите от "Piraeus Battle of the Bands" от Ямбол - SECONDAY...

 

Снимки: Орлин Николов / rockthenight.eu


  Близо 70 снимки от втория ден на "Midalidare - Rock In The Wine Valley" може да разгледате в нашите галерии.

 



Коментари   (27)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Божо 16.06.2017 23:48:30 отговори + 1 0
Gotthard направиха кавър и на Hush Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чиче ви КоР 11.06.2017 22:40:46 отговори + 8 28
И тва минава за фестивал в Б-я. Траги-комедия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-off 12.06.2017 04:34:48 + 16 0
Чиче, пише се трагикомедия..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дядо ви Рок 11.06.2017 21:34:55 отговори + 13 7
Manowar-forever-2018.Дано се намерят спонсори и пари следващата година отново и отново.Поклон пред БАТЦОНКО.Абсолютно нормално е туризма във Каварна бавно да умира като приходи и хора.Като хотелите са вече със ниски цени -ама нема туристи и нема бизнес......... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 11.06.2017 21:18:02 отговори + 11 9
Нямаше как с такива групи да не се получи добре

И дано догодина поканят да има отново фест и да поканят MANOWAR, както някой по-долу предложи! Междувременно туризма в Каварна бавно умира, а Червенана вещица се пука от яд.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мусю Бриколаш 11.06.2017 20:55:31 отговори + 13 4
Доро е закъсняла не щот е препила с Леми. Просто е била млада и невръстна а оня я е натаралянкал до козирката и после я посветил в рицарско звание, както му се полага. Така е в шоубиза! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Дядо ви Рок 11.06.2017 18:19:46 отговори + 17 13
Евала на Цонко-Евала на спонсорите-Евала и шапки долу пред Доро Пеш.Като не ви харесва не гледайте фестивала и не слушайте тия банди.Догодина отново и пак Manowar за ужас на хейтърите.Manowar и пак Manowar през 2018.


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 11.06.2017 21:12:03 + 8 6
Амин! Кралете няма да забравят една от страните, където писаха история Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xenon 11.06.2017 17:31:41 отговори + 9 1
Колко публика е имало вчера ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

стикс 12.06.2017 00:43:21 + 9 1
над 3000 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 11.06.2017 13:45:55 отговори + 26 3
Гледах клипчета,доста публика е имало,браво!Щом минава успешно събитието,значи догодина ще се проведе пак и може да има още по-добри групи и още повече публика! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bgrocker 11.06.2017 12:37:36 отговори + 24 5
Ей, аман от негативно мислещи, не стига, че ви правят рок фестивал, па и недоволни.... Ама после да не мрънкате, като спрат да правят рок фестивали, а започнат да викат Азис, Миле Китич или някой друг разбойник... Аман вече, нямам думи ! Мълчиш и се наслаждаваш на групите, защото може да не дойдат повече, достатъчно са възрастни ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 11.06.2017 21:10:43 + 2 10
За жалост и без рок фестивали Азис и Миле Китич си пълнят залите у Цървуландия... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

INNES 11.06.2017 11:39:23 отговори + 14 7
Тук да не се е включила Нина Ставрева с негативни коментари? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Че Гевара 11.06.2017 11:54:06 + 20 15
Нина Ставрева може да е всякаква, но не се заяжда като Цоньо в стил трети клас голямото междучасие.

ТИ! ЗНАЕШ ЛИ КОЙ Е ВОКАЛА НА DORO?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pii44 11.06.2017 13:22:00 + 12 9
Че говнара се изходи по въпроса... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Че Гевара 11.06.2017 13:35:31 + 11 10
Истината боли нали? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pii44 11.06.2017 21:15:10 + 5 8
Че ГОВНАРА ти знаеш ли кой е вокала Йосиф Кобзон защото леля ти Нина и това не знае? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 12.06.2017 08:57:42 + 7 4
Абсолютно не подобава на човек с положението на Цонко - юрист, бивш кмет, сега общински съветник да се държи като малко момченце, на което са взели количката Мачбокс. Дето даже не е била негова.
Но това е характерно за малките деца - мислят си, че всяка играчка, с която си играят е тяхна и ако някой си я вземе обратно се скъсват от плач.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-off 21.06.2017 01:41:20 + 0 0
Че Гевара при положение, че другарката затри феста, между другото с официално оправдание- "не успях да се свържа с фирма, която да го организира...... "Бре, бре, една година явно е малко....я да ми подскажеш дали изобщо на тази планета има някаква причина да се интересуваме от някаква "другарка кметица" на някакво вече върнало се към първоначалният си статус- а именно- "градче на гъза на морската география с гаден плаж и автобусна линия- "центъра-плажа"....?!? Или с думи прости- дреме ни на дедовия и за другарката и за "забийклечково", пък било то и по стечение на обстоятелствата на морския бряг!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Катастрофа 11.06.2017 10:49:06 отговори + 14 36
Всеки опит за ”оригиналност” превръща тази сбирка в бледо копие на всеки фестивал в Европа!
Много е жалко как беше вдигнат толкова много шум за толкова голямо нищо! Дори Gothard и Doro изглеждаха жалки!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

стикс 11.06.2017 11:23:48 + 22 4
Пълни глупости. Явно не си бил там. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трите топки 11.06.2017 11:55:37 + 20 6
Катастрофа и недоразумение си ти.Много искам днес на фестивала да се изправиш срещу мен и да ми кажеш колко е жалка Доро. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr.Gore 11.06.2017 16:28:36 + 4 6
Местенцето и организацията изглеждат добре. Но при толкова спонсори, обема от групи е нищожен. Погледнете в долния край на страницата им (http://midalidarerock.bg) за колко спонсор иде реч. Големите фестивали нямат толкова. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Че Гевара 11.06.2017 17:58:57 + 11 2
^ Няма как да знаеш точно кои са спонсори и кои само партньори. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-off 12.06.2017 04:38:02 + 7 2
Единственото жалко нещо са напъните ти да тракаш с пръсти по клавиатурата.... Следващият път като решиш да пишеш отзиви от разстояние, чоплейки си носа преди това, премисли повторно, потрети ако трябва и се удръж навреме! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".