Грандиозен финал на историческия "Hills of Rock 2018" с IRON MAIDEN

23 юли 2018, 08:08 ч. 11370 / 10 82
пред./следв.

   Дойде и последният ден от фестивала "Hills of Rock 2018" в Пловдив - 22 юли - дългоочакваният четвърти концерт на IRON MAIDEN на българска земя. Още в първите два дни (репортаж от 20 юли, репортаж от 21 юли) огромна част от събиращите се пред главната сцена метъл фенове бяха с тениски на британските легенди и всеки път, когато някой изпълнител споменеше групата, отговаряха с радостни възгласи. За това, разбира се, си има причина, и тази причина за пореден път стана ясна в последната фестивална вечер - IRON MAIDEN са титанични изпълнители на живо и шоуто, което изнесоха, със сигурност ще се нареди между най-добрите в България за тази година - и не само.

   Започна се, всъщност, доста рано - и, трябва да признаем, доста изнервено. Доста преди обявения час за отваряне на вратите пред входа на Гребната база, под палещото слънце, вече се бяха събрали много хора, очакващи с нетърпение да видят любимците си. Чуваха се гневни викове "Отваряй! Отваряй!", изнервените коментари не бяха малко, няколко пъти някой нададе и "традиционния" възглас "SLAYER!"... За радост на феновете, вратите най-после бяха отворени в 17:00 ч.

   В 17:10 ч. на сцената излезе първата подгряваща група - PLANET OF ZEUS. В рамките на около тридесет минути гръцките музиканти с твърд, но мелодичен и, по думите на вокалиста Babis Papanikolaou, истински чист рокендрол, изпълнен с блус влияния, успяха да спечелят събралите се пред сцената хора на своя страна. Забиха стегнато, но емоционално, и публиката определено оцени това. В 17:40 PLANET OF ZEUS освободиха сцената за следващата банда.

   Малко след 18:00 ч. дойде време за THE RAVEN AGE. Английските мелодични метъли имаха четиридесет минути да покажат на какво са способни. Справиха се прекрасно. Вокалистът Matt James се представи впечатляващо и като певец, и като шоумен. Останалите музиканти в групата не му отстъпваха. Китаристите George Harris (син на басиста на "Девиците") и Tony Maue показаха технично и разчупено свирене и отлично настроение, а ритъмът, наложен от басиста Matt Cox и барабаниста Jai Patel, превръщаше всяка песен в доста енергично изживяване. В края на изявата на групата на сцената се появи и втори барабанист, облечен като кокошка, който се включи за кратко в изпълнението на последната песен. Скоро след това THE RAVEN AGE, изпратени с аплодисменти, напуснаха сцената, за да оставят все по-сгъстяващата се публика в ръцете на последната подгряваща група - TREMONTI.

   Малко преди TREMONTI да излязат на сцената се изля изненадващ кратък, но доста силен дъжд, който "охлади страстите" и отне доста от енергията на публиката. За щастие, водените от носителя на "Грами" вокалист и китарист Mark Tremonti (познат от ALTER BRIDGE и CREED) спийд метъл майстори знаят какво правят. Излязоха в 19:20 ч. и бързо успяха да накарат публиката да подивее отново. Mark се справи прекрасно както като певец, така и като инструменталист, а вторият шестструнник, Eric Friedman, не остана по-назад и също изсвири няколко доста приятни сола. Както може да се очаква, галопиращата ритъм секция на барабаниста Garrett Whitlock и басиста Tanner Keegan беше точно това, от което агресивната музика на групата има нужда. След около един час на сцената, под бурни аплодисменти, TREMONTI се разделиха с българската публика. А феновете вече нямаха търпение най-после да видят IRON MAIDEN...

Сетлист на TREMONTI:
01. Anothеr Heart
02. You Waste Your Time
03. My Last Mistake
04. So You'rе Afraid
05. Catching Fire
06. Flying Monkeys
07. Radical Chаnge
08. The Things I've Seen
09. Throw Them to the Lions
10. Dying Machine
11. Cauterizе
12. Wish You Well


   Малко след 21:00 ч. чакането най-после приключи - прозвуча откриващата мелодия, "Doctor Doctor" на UFO, последва живо изпълнение на класиката "Aces High" и вълна от енергия обхвана всички в публиката. IRON MAIDEN отново се срещнаха с българските си фенове и изнесоха меко казано впечатляващ концерт.

   Още в самото начало, когато над сцената прелетя изтребител "Спитфайър", стана ясно, че ще се насладим на грандиозна продукция - непрекъснато сменящи се декори, пироефекти, реещи се над сцената създания... И Еди, гигантският Еди, който излезе по време на "The Trooper" за двубой със саби срещу Bruce Dickinson... "Сирената" смени доста сценични костюми, веднъж излезе и с огнехвъргачки в ръцете - по време на "Flight of the Icarus". Шоуто, в цялост, беше доста театрално и наистина зрелищно - но зрелището, всъщност, е само малка част от това, което прави IRON MAIDEN голяма група.

   Най-важното при такъв концерт винаги е изпълнението на музикантите, а групата сега се представи просто блестящо. Гласът на Bruce Dickinson беше в почти изненадващо добра форма, а сценичното му поведение зареждаше с енергия всички, и останалите музиканти на сцената, и публиката. Nicko McBrain все така е машина зад барабаните, а Steve Harris все така е един от най-добрите и най-харизматичните басисти в историята на тежката музика. Dave Murray, Adrian Smith и Janick Gers сякаш се надпреварваха демонстрират майсторство на китарата. Излишни приказки нямаше - само една кратка реч на Bruce, от която разбрахме, че музиката ще говори сама за себе си - което и се случи.

   Сетлистът беше очаквано силен. Решили да наблегнат на стари класики, IRON MAIDEN разходиха феновете из цялото творчество на групата от самото начало на съществуването ѝ до края на деветдесетте години. Началото беше ударно - "Aces High" е песен, която метъл феновете в България и по света винаги ще обичат. Всяко следващо изпълнение беше посрещнато с радостни викове и публиката не спря да приглася дори за миг. Разбира се, друго е просто невъзможно - това са песни, с които поколения почитатели на тежката музика са израснали. Няма как да не накарат хората да полудеят. "2 Minutes to Midnight", "The Trooper"... В края на редовната част на концерта дойде време и за "Fear of the Dark" - и нищо не може да се сравни с реакцията на публиката още след първите изсвирени тонове. Последва "The Number of the Beast" - и беше приета също толкова емоционално - а след това, с "Iron Maiden", дойде финалът... до задължителния бис. Само след няколко минути групата отново излезе на сцената, за да изсвири още три песни - "The Evil That Men Do", "Hallowed Be Thy Name" и "Run to the Hills". С експлозивния завършек на последната дойде и същинският финал на концерта. След като Bruce Dickinson благодари на публиката за топлия прием, под звуците на закриващата музика - и под фойерверките, изстреляни в небето - сценичните работници започнаха да разглобяват сцената. А феновете искаха още...

Сетлист на IRON MAIDEN:
Intro - Dоctor Doctor (UFO)/Churchill's Speech
01. Acеs High
02. Where Eagles Dare
03. 2 Minutes to Midnight
04. The Clansman
05. The Trooper
06. Revelations
07. Fоr the Greater Good of God
08. The Wicker Man
09. Sign of the Crоss
10. Flight of Icarus
11. Fear of the Dark
12. The Number of the Beast
13. Iron Maidеn
Бис:
14. The Evil That Men Dо
15. Hallowed Be Thy Namе
16. Run to the Hills
Outro - Always Look on the Bright Sidе of Life (Monty Python)


   Така приключи второто издание на фестивала "Hills of Rock". Надграждането спрямо изданието от 2017 г. бе видимо - и качествено, и количествено. Три дни, три сцени, над 50 групи, над 50 000 зрители и големи хедлайнъри JUDAS PRIEST и IRON MAIDEN - събитие без прецедент в българската концертна история. Домакините от Община Пловдив и промоутърите от "Sofia Music Enterprises" имат вече пребогат опит в подобна дейност и ако в организацията на "Hills of Rock 2018" да имаше някои пропуски, това, което ще остане в спомените на феновете, е безценно и завинаги. Накрая си пожелаваме само едно - "Hills of Rock 2019" да бъде толкова по-силен от тазгодишното издание, колкото бе то спрямо "Hills of Rock 2017". Дано!


Текст: TigerMaster

 

 Коментари   (82)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ъъъъъъъъъъъъ 27.07.2018 23:21:31 отговори + 1 6
ъъъъъъъъъъъ коментирайте хайде бърборете. самият ГРИБАЛДИ ще прочете тези коментари един ден. ясно ли ви е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kveben 24.07.2018 11:08:32 отговори + 21 1
Изключително приятен сетлист! Не съм и мислел, че ще успея да чуя The clansman, The sign of the cross, The wicker man или For the greater good of god на живо. Дано само не се налага да чакаме години за следващ концерт (ще ми се). И дано да има повечко нови неща. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ментефен 24.07.2018 01:46:30 отговори + 2 13
П.П. и тези две песни бяха поздрав за хората
от долината на дълбоките гащи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Машалла 24.07.2018 06:53:01 + 3 8
Благодаря, от името на хората от долината на дълбоките гащи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ами 24.07.2018 01:41:04 отговори + 18 15
И Джудас Прийст, и Айрън Мейдън ги гледах за пореден път на родна земя. Първите ме разочароваха (най-слабият им концерт досега), а вторите ме накараха да се чувствам така, както Металика в Пловдив за първи път в България! Най-силният им концерт досега! Браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ментефен 24.07.2018 01:56:47 + 28 2
Истинския фен , ходи на всеки концерт , както се казва от уважение.
Джудас без китарното дуо не е същия, а дядо Халфорд си е вече много възрастен, просто Мейдън са малко по-младички. Аз като гледам концерта на Халфорд на Академик със Слеър и като се сетя каво беше , мали мали а сега публиката като на концерт на барбара стрейзънд , така че времето не тече в наша полза
https://www.youtube.com/watch?v=IsD4wWTQXe8
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

съби 26.07.2018 14:54:55 + 6 1
Истината е, че вече се пренситихме с концерти на големи групи. Ако този рок фест беше преди 20 години друго щеше да пишеш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ами 26.07.2018 15:38:56 + 6 1
Джудас просто вече не са същите, не е в пренасищането проблемът. Уж слушаш същата музика, но не ти въздейства по същия начин, изсвирена от заместници. Жалко, защото Халфорд, макар и в пенсионна възраст, все още държи гласа си на висота... Но качен на мотор вече изглежда по съвсем друг начин, непредизвикващ еуфория. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ментефен 24.07.2018 01:39:30 отговори + 20 0
Идеята тук е да сравним събитието с други такива в близкото и не чак толкова минало. Мейдън бяха супер, какво повече да коментираме. Само дето нещо с надграждането не го разбрах, а и не чух пет шест парчета от последният им албум , беше си яко класика. Не, че нещо, ама точно от към саунд няма никакво надграждане, за добро или за лошо хубавия саун беше в албумите с Блейз, след това нищо особено, за справка най-добре звучаха the sign of the cross и the clansman. Надграждане е от саунда на турболовъра да минеш на пейнкилъра - пример. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


IRON ONE 24.07.2018 11:41:14 + 15 2
Турнето е съвсем различно и затова няма парчета от последния албум.Който следи Maiden му е ясно.Всяко турне си е тематично и само за себе си.А всичките им албуми от новия век са както типично Мейдънски,така и в крак с времето,вкарва се прогресив,но без да се прекалява.Така мисля аз,без да съм музикален спец,а просто die-hard fan и класически headbanger.Както и да е...HEAVY METAL RULES m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Халфорд 24.07.2018 01:31:14 отговори + 13 23
Гатанка: Коя е любимата храна на феновете на Мейдън?
Отговор: Айрян с меденки.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

f-off 25.07.2018 23:08:37 + 10 3
Еб@ти протритата тъпотия! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ъъъъъъъъъъъъ 27.07.2018 23:23:27 + 4 1
Така ли бе. Ааааааааааааааааааааа. Ахаааааааааааааааааааааааааааааа. АААА-ХАААААААААААААААА. ясно. добре. сега зацепих. ммм-хм. отлично. супер. страхотно. възбуждащо. истинско. мъжката. приказка. муцкавал. ердоган. пердушин. евала. браво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

IRON ONE 24.07.2018 00:13:41 отговори + 29 16
Не знам как има хора ,които не са разбрали ,че IRON MAIDEN са най-великата хеви метъл група !!! Те запазват стила си и същевременно се развиват и надграждат , вървят в крак с времето и като издадат нов албум вкарват поне 5,6 парчета в последвалото го турне.Аз съм пристрастен,то е видно,но и да не си няма как да им го отречеш.Страхотни музиканти-Dave & Adrian -най-великите китарни близнаци(само KK i Tipton могат да ги доближат),Janick перфектното попълнение,един от най-великите и най-продуктивния басист в историята-Steve,барабанист,от който са се учили страшно много хора и който с един педал прави чудеса,за Bruce каквото и да се каже е малко...Сценичното присъствие е неповторимо,емблематично и напоследък надминават и самите себе си с настоящото турне.Мениджмънта им в лицеto на Smallwood е един път! Не мога да повярвам,че има хора,които слушат праведната музика и все мрънкат за нещо...UP THE IRONS
пс-Страхотен фест от към групи,нереални цени на храна,бира и вода.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 24.07.2018 09:11:17 + 12 14
Не можем да не признаем новаторството на Мейдън! Това е групата, която наложи три китари на живо, които достойно да съпровождат баса. Кой друг се осмели да го направи?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 24.07.2018 09:18:02 + 16 5
Това да не ти е световно първенство по футбол. Това е музика, няма най-най-най.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 24.07.2018 12:58:29 + 3 11
За световното по футбол питай басиста Стив Харис - той се интересува. Но все пак е посветен на бандата, за да вземе толкова сложно решение с трите китари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Burner 24.07.2018 15:11:56 + 22 6
Maiden е с трети китарист само защото така пожела Bruce Dickinson за да се върне в групата ... и върна приятелчето си Adrian Smith в бандата при големите пари, а също и умиращата банда отново в играта! Това е, няма "гениални" решения за трима китаристи от никого! Те разбраха - "най-великите" горенаписано ^ , че вече няма да свирят по стадиони без Bruce Dickinson! Изгода за всички и отново яхват хеви метъл вълната за чието завръщане те не направиха абсолютно нищо ... Можем само да благодарим на групи като HammerFall които съживиха метъла в края на 90'те ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 24.07.2018 16:31:38 + 4 12
Ами, прав е бил Брусът - то без Ейдриън Смит и половин китара не се чуваше в тая банда Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Burner 24.07.2018 18:41:52 + 15 10
IRON ONE ... Харесвам Maiden, ноо ... не мисля, че в метъла има по-добър китарен дует от K. K. Downing и Glenn Tipton ... някои неща е трудно да бъдат надскочени, невъзможно е дори и от трима с китари в ръцете ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефан 24.07.2018 19:38:07 + 13 8
Да, Типтън и Даунинг могат да ги доближат. Като се спуснат малко надолу... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 25.07.2018 09:20:53 + 6 9
Burner, добре казано, но как да обясниш, че с една китара (А. Смит) дуел не става ... ако ще да има още двама театрални дейнци, който денсят по сцената и се правят на китаристи. Хеви метъл е това (КК+ГТ), а не дръм анд бас с Брус. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Доволен 23.07.2018 20:46:42 отговори + 24 1
Аз се изкъртих от кеф !!! Беше много забавно и най-вече велико! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ментефен 23.07.2018 19:25:56 отговори + 14 30
Аре бе Пловдив, ква беше таз конюшня с комари, у Софието Мейдън и Джудас си бяха къде къде по добре на Стадионче, чи и на Армееца, къ да викаш майна, като трепех комари цела нощ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal 23.07.2018 18:39:10 отговори + 36 7
Организацията - много зле!! Мястото - абсолютно неподходящо и малко за такъв концерт. Нито за паркинг помислено, недостатъчно входове, вместо 15 минутна новогодишна заря да се бяха постарали малко повече.. Добре, че Мейдън бяха във форма... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Лудия 23.07.2018 18:39:03 отговори + 1 6
Браво на анти елек. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лудия 23.07.2018 18:36:14 отговори + 0 6
Исках да кажа пак ши ядат шишета. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лудия 23.07.2018 18:34:05 отговори + 8 7
Концерта в Пловдив на 22.07.2018 година беше меко казано уникален,след като слънцето се скри тия идиоти с пръскачките трябваше да спрат се пръскат,но не го направих и затова бяха усвиркавани и замяна и с всякакви боклуци.За следващия път а дано е по-скоро да си знаете след като залезе слънцето или докато вали да не се пръска,че пръскачите пак ли ядат шишета хахаха
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

f-off 25.07.2018 23:15:31 + 6 0
Чудя се що за идиот трябва да си, след като е валял проливен дъжд, който намокри всички, и след това, при вече залязло слънце да продължиш да поливаш хората с маркуч..... Това само някой едноклетъчен охранителен мозък може да го измисли!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cherry 23.07.2018 18:27:01 отговори + 22 1
Бях и трите дни, обикалях сцените и адски се изкефих първия ден на алтернативната сцена, а втория ден на сцената на тъмно. Не знам що не им обръщате внимание. Koza mostra и Kulture shock са титани, допълнени от Млък!.... Беше мега яко. Организацията беше добре, въпреки, че идеята с гривните е скапана, ама тука сме така. Чистотата ей тва не ме изкефи, просто беше кочина, вместо чували трябваше да има големи контейнери за смет или повече хора да събират боклука. Честно всеки ден като си тръгвах си мислех... Хората сме свине. Често тичам на гребната, а сега за 3 дни стана помийна яма. За цените нищо неочаквано, за това си се хранехме навън преди феста, то вътре от емоции нямаше време. Иначе по отношение на групите имаше какво да се желае, все пак уж фест в подкрепа на Пловдив 2019 пък само 1 пловдивска група. В общи линии беше доста добре, а Maiden са си Maiden.... Велики! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Оппп 23.07.2018 17:45:37 отговори + 27 3
Мейдън направиха доста добър сет -великани !Но са стадионна банда не е за няква си полянка с прах и сгурия ...!Но тва е ко да прайш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


FlyingWale 23.07.2018 15:58:49 отговори + 15 50
Беше добре феста, но догодина искаме Годжира или ще има размирици. Стига са играли на сигурно с хеви метъл банди, вече сме 2018-та , а не 1992-ра. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.......... 23.07.2018 16:01:57 + 15 35
Аз пък искам Disturbed... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 23.07.2018 16:25:40 + 12 27
Е то от старите освен Металика,кой може да домъкнат?Ози или Гънс,което няма да е толкова зле.Но е време за Slipknot в БГ,крайно време.За Avenged sevenfold също.Хоризонта,Disturbed,Five finger death punch.Или пак да викнат Rammstein.Менсън също е време да намине втори път след 2007-a. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

TheHeaviest 23.07.2018 17:47:51 + 29 1
Брато, помисли малко от гледната точка на организаторите, който е поканил самостоятелно по-нова група винаги е бил на загуба. Годжира може да ги поканят ако след тях свирят мейдън/жудас и т.н. - и това го определят феновете спрямо решението дали си биха купили билет или не. Ако Годжира дойдат на самостоятелен концерт, хората които биха си купили билет сигурно ще се съберат в големия МиксТейп. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 23.07.2018 17:50:40 + 26 8
Хоризонта са само за бой и гръмотевици. Сабатон с танка да ги газят. Това е метъл фест, не емо фест...

(аз пък искам Зак Уайлд, Ози, Гънс и МЕНОУОР)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

FlyingWhale 23.07.2018 20:53:06 + 6 11
Само на старата школа фенове, само те ли ходят по концерти в България? Аз в Пловдив видях всякви възрасти хора и не мисля, че по-младото поколение фенове, които знаят кои са Годжира биха пропуснали да ги видят, ако дойдат в България на фест, а и нека не подценяваме и феновете от съседните държави. Изобщо не мисля, че биха били на загуба, ако хедлайнър са Годжира в един от дните за Слипнот да не говорим... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 23.07.2018 21:54:53 + 38 4
В цял свят Мейдън, Металика или Джудас ще съберат около 50 пъти повече публика от Годжира и таемпободни. Те са за подгряващи, като Тремонти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 24.07.2018 17:08:23 + 17 3
......и то не защото са по-стари, а просто защото са по-добри. Как може да сравняваш Мейдън с Дистърбд?! Сигурно си глух, честно. Много малко от новите групи се стараят да правят музика, повечето се стремят да са максимално слушаеми, лесно смилаеми и продавани. Тук няма значение колко са "твърди". Истинския метъл фен, който има уши не бърка това. Много малко правят изключения, но тенденцията като цяло е това. Иначе мога да ти изброоя поне 20 банди от 80-те, които тогава са свирили по стадиони, а сега са някъде в небитието и в България ще свирят в Микстейп. Така че - респпект към големите, които са такива вече почти 40 години. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shredder 23.07.2018 15:30:00 отговори + 28 0
Догодина водата ще е е 5 лв, а кифтето 20.... Иначе нема кой да ти направи нещо в бг. Крушката си има опашка... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 23.07.2018 15:22:05 отговори + 34 9
Един от най-великите концерти на които съм присъствал ! Невероятно шоу - Мейдън се раздадоха на макс, както и публиката. Фестивалът беше с много добра организация и наистина беше един празник...
Личеше си че Брус се кефеше яко и беше отново на познатото си извънземно ниво. И групата и феновете се размазахме.... просто нямам думи - един прекрасен спомен за цял живот
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fan 23.07.2018 14:42:23 отговори + 51 4
Доста лоша организация. Просто нямам думи. Добре че феновете сме разбрани хора и някак си си правихме компромис. За цените на храната и напитките -дано тези които ги продаваха за хапчета да ги дадат, стъкла да ядат, буркани да серат. Мейдън и Джудас са великани - Браво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

swadowking 23.07.2018 14:36:35 отговори + 39 5
Музиката, групите, любимците! Затова ходим на концерти и фестове.
Нито ме интересува бирата, нито храната, камо ли пък организацията, която винаги си е зле!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


carpe_diem 23.07.2018 14:03:26 отговори + 31 2
A, и да не се тълкува като мрънкане, ама - последната третина на юли да правиш фест в Пловдив е може би най-тъпата идея на света.
Голям късмет, че беше само 35 градуса, че там редовно си удря четиридесетака за добро утро. А и тоя дъждец много яко поразхлади.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kuzman 28.07.2018 19:39:50 + 6 0
Както каза един колега по-долу... Пловдив го знаем още от 99-а година на Металика. Там настина удари 40-така и пак имаше толкова много хора. Ама тогава и не валя. А ние - млади метъли, разбира се бяхме с черни стреч-дънки, черни тениски и черни войнишки кубинки. Познаааай чуек! Изгоряхме. А пред стадиона - този същия дето се коментира, ни накараха да си изхвърлим и водата дори. Имаше 5-метрови камари от шишета с минерална вода, а камионите на Горна баня, дето дойдоха да снабдяват с вода бяха тирове. Ако не се лъжа поне два. Вън - изхвърляш водата "от съображения за сигурност". Вътре отново си купуваш вода, която "вече е сигурна", ама на цена - сравнима с тази на настоящият фест. Така че... 20 години - нищо ново под слънцето. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 23.07.2018 13:55:54 отговори + 12 11
Абе хора, като ходите на фест, 'земете чуйте малко и от другите групи, да се образовате и да се понакефите и на тях евентуално.
Радвам се на Мейдън, и то много, ама отидох само и единствено заради Тремонти.
Което ми е и грешката - на групата преди тях чак сутринта си пуснах 2-3 песни да ги видя стават ли - еми супер ме накефиха, ама ме беше много яд, че не бях чул повече... Че като са ти познати песните, повече радва, ама... другия път...
Та така. Як фест, имаше си го фестивалното настроение, но така и не ползвахме услугите на изхранването и напийването, че като видяхме опашките, решихме, че цялото време там ще прекараме...
Иначе толко народ отдавна не бях виждал на куп...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дикинсън 23.07.2018 20:47:20 + 20 1
Ами чух ги Тремонти... и да ти кажа след 5-6 песни си мислех, че съм чул само една песен... някак си не ме грабнаха! Тук е момента да кажа, че подгряващите групи и трите вечери могат само да си мечтаят да свирят пред толкова хора.
Мейдън показаха не просто класа... А Дикиснън пя по-добре от пеене в младините си.
Каквото и да кажа, факта е такъв - докато тези групи са още активни ще има големи концерти... Почти няма група, която самостоятелно да събере 40-50 хил. на самостоятелен концерт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 24.07.2018 17:18:19 + 3 1
Дикинсън, това щото свириха основно тресня. Имат и доста по-мелодични песни, а и си трябва да послушаш дадена група предварително и да поназнайваш по някоя песен (което ме е яд за The Raven Age). Иначе понякога с кофти озвучаване, не знаеш любима група какво точно свири... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kuzman 28.07.2018 19:29:08 + 2 3
Значи винаги има едни такива "алтернативни" герои, дето отишли да слушат подгряващите групи, а не основната. Айде моля ти се! То си има причини едните да са подгряващи, други да са "специален гост", а трети да се хедлайнъри. И причините са ясни на всички. Айде да дойдат Тремонти на самостоятелен концерт, да видим дали са толкова "големи" и мелодични и супер и каквото там са... Все едно Мейдън не са мелодични. Освен това Тремонти са достатъчно добре представени тук в този сайт и почти всички, които следим редовно новините сме ги слушали. И накрая - извинявам се, знам че така не се прави, а именно да се присмиваш на някого заради името му, ама докато при хората не можеш да си избираш името - при групите можеш. А можеш и да го сменяш. С това италианско звучащо именце Тремонти, което обслужва егото на основателя на групата - метъл не можеш да свириш. За метъл група ти трябва по-метълско име. Като Слейър примерно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Догодина няма да си го при 23.07.2018 12:47:08 отговори + 47 3
По-голям от Цонко няма — само могат да му дишат прахта организаторите на тази подигравка на организация.
Пловдив с тази жега не е за концерт на открито—още 1999-та го разбрахме.За влагата и комарите няма и да споменавам.
Опашки нямаше само по време на изпълнението на хедлайнерите —да ти ебем и картите и простотиите.Храната безвкусна,студена и отвратителна,за сметка на това скъпа!
Добре че и трите банди се представиха на много добро ниво,че да преглътнем всичкия ташак който си правят с нас “организаторите-смукачи-циций” .
И за малко да забравя: две опашки на бара се обслужват от един човек.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Max 23.07.2018 13:10:23 + 23 3
Аз като говорех преди няколко месеца всички ме псувахте.Другата година пак ходете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 23.07.2018 12:38:58 отговори + 38 15
Мейдън няма какво да ги коментирам. На колкото и години да станат, класата си е класа и само това е от значение. Богове са, защото правят музика. Само песента "Seventh son..." струва колкото цялата дискография на една друга, много по-промотирана банда от отвъд океана, но както и да е. Брус беше в супер форма, към края се измори, но не се предаде. Да не забравяме , че е на 60 години. Сетлист беше очаквано силен. Сценичното шоу беше супер. Личи си, че Мейдън гледат постоянно да се развиват като група, пак за разлика от други, въпреки че са класици, за което само едно Евала.
Публиката беше много зле. Бях почти най отпред, върви Flight of Icarus и суматоха хора стоят като на плаца в казармата. Но както и да е де, много хора като мен, не им пречеше да се смажем, въпреки потресените им погледи. За тях само едно "ХОра, мястото ви не е тук". И за заключение просто едно "Up the Irons!" и благодарности на най-великите група на света. Недостижими!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 23.07.2018 14:44:36 + 11 25
Подписвам се под всяка дума. Развитието на Мейдън в театрална насока е впечатляващо. Така или иначе това е единствената насока, в която могат да се развиват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 23.07.2018 15:36:01 + 27 3
Мейдън няма какво да очакваш да се развиват чисто музикално. Те каквото са дали, са дали и то е достатъчно. Това са хора на по 60 години, все пак. Албумите са им достатъчно разнообразни и музикантски за разлика от много други от големите банди. 16 албума. А дори албумите без Брус Дикинсън цепят мрака (представи си какво би се случио, ако Металика издадат албум без Джеймс Х.) . Не се сещам на момента друга банда, която може да се похвали с толкова. Така че, те каквото са се развивали си е много повече от достатъчно. Мисълта ми е че развитието на шоуто им показва, че искат да развиват живото си изпълнение (като безспорно най-добрата банда от 80-те на живо), а не да лежат на стари лаври, както други. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 23.07.2018 16:32:43 + 6 13
Нали и аз това казвам (за Мейдън)?! За Менталика - най-добре с никой нищо да не издават (ясно на всички защо). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хахаха 23.07.2018 17:40:48 + 4 7
Тази осемдесетарска полемика е доста ретро и неадекватна за хора, зарадвали се на концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефан 23.07.2018 20:34:35 + 20 7
Мейдън са велики, от най-великите, но точно за тях да говориш за постоянно развитие е смешно. До около 1990 си утъпкаха една пътека и след това я разшириха до магистрала. В една и съща посока, тоест. Да, много банди тръгнаха след тях по тази широка магистрала, но все пак - само в една посока. Аз лично затова повече обичам Джудас - те не направиха магистрала, а проправиха мрежа от пътеки в различни посоки на метъла. Не толкова утъпкани и не толкова широки, но те водят на повече места! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Базил 23.07.2018 12:28:28 отговори + 27 4
КЗП и Господари на ефира да се самосезират за резачките с яденето и пиенето, а дск-то да върне парите от картите. Това с картите пак бе за да се вземат едни пари допълнително, 1 лев карта и чакаш на две опашки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Чичо Хард&Хеви 23.07.2018 11:01:50 отговори + 60 3
Тотефффф... Как можеш навря минимум 30 хил. души в тоз кенеффф бе?! До 55 хиляден стадион! Общинари - ******! Дал съм 300 кинта за билети и ша гледам телефизор под ъгъл през ограда!!! Пълна кретения беше организ., а цените на скара - бирата... Абе къде бяха три дни онези от защитата на потребителите?!
Ей, догодина 20 год. от Металика за сефте в Пловдив и пак сме културтрегери, като тогава! Така че опичайте си акълите - яките банди в стадиона, другите на тазгодишната сценка в горичката! Ебаси... все едно бях на поле с военновременни заграждения!
И ако сте хора, поне водата да е на човешка цена!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дуриан 23.07.2018 11:09:06 + 3 16
Maiden можеше да бъде на стадиона, ако не беше Hills of Rock. Формата на фестивала не позволява да бъде на стадион - 3 сцени, звука ще се преплита още по брутално. Плюс това на стадион не можеш никаква фестивална атмосфера да изградиш! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 23.07.2018 11:25:11 + 19 0
От 1996 г. на стадиона не се провеждат официални футболни срещи, както и големи обществени мероприятия, поради липсата на „Акт 16“ на съоръжението. Изключение прави концертът на Metallica през 1999 г. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Базил 23.07.2018 12:24:42 + 7 0
92-93 сме ходили на мачове на Ботев с Фенербахче и Панатинайкос, дали е имал акт 16 тогава? Доколкото знам е забранено да се провеждат каквито и да е мероприятия в него.
За да продаваш кифтаци на феста вероятно някъде трябва да се плати и после трябва да се избие таз пара, миналата година на Младежкия хълм имаше бирфест и там яденето бе резачка.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 23.07.2018 10:41:40 отговори + 19 7
Maiden бяха супер, Брус беше на макс, мноо як саунд, може би малко по-тих за моя вкус, МакБрейна свиреше леко на забавени обороти, но като цяло много яко шоу!
P.S. мястото е кенеф, и определено не е за токова хора!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

alou 23.07.2018 12:17:47 + 13 11
алоу, спеца, бе ти къв капацитет само ,на най - големия барабанист в метъла даваш оценки - бавно му било темпото! бе ти и на павароти акъл ще даваш сигурно как пее по - ниско... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 23.07.2018 16:07:12 + 9 13
хахаха МакБрейн e най-големия барабанист в метъла ли бе братле??? евала, ти определено ги разбираш нещата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 23.07.2018 17:46:55 + 6 2
Анти-елека пък откога слуша метъл? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kuzman 28.07.2018 19:00:44 + 5 0
Мястото наистина е кенеф. Обида за толкова хора, които присъстваха и пътуваха от цяла България. Тия миризливи поляни, алейки, стари оградки, ръждиви съоръжения и т.н. Не че съм отишъл за това, ама забелязва се. Защо питам аз бяха цопнали таз огромна палатка за зареждане на карти и пиене по средата на поляната - точно пред сцената? Там трябваше да са хората, които са платили по 80-100 лв. забилет, а не някакви картозареждачи и биропрадавачи. Догодина - на друго място. Поне 1 час влизане за Мейдън. Накрая спряха и да проверяват багажа. Добре, че на излизане бяха махнали загражденията, че щяхме да се изтрепем толкова народ. Като цяло добре, но далеч от перфектно. За сравнение с друг голям фестивал в България с много сцени - на Спирита беше по-добра организацията. Три пъти съм ходил - имам впечатления... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 23.07.2018 10:31:58 отговори + 15 9
Вече да е ясно кой е Басистът с главно Б (и моля, без Стинг и т.н.). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zyklon 23.07.2018 10:59:37 + 7 8
че какъв басист е Стинг... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 23.07.2018 11:19:25 + 4 12
Ми и аз т'ва викам, ама той на такъв се прай. Пък и разни посветени за такъв го имат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фи6 23.07.2018 12:16:07 + 11 3
Aма, че сте тъпички... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 23.07.2018 14:12:11 + 5 6
Солидни аргументи вадиш Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Alexander The Great 23.07.2018 10:26:26 отговори + 37 7
" Гласът на Брус.... бил в ПОЧТИ, изненадващо добра форма !?!? " WTF!?

Гласът на Брус е в страхотна форма, вчера той звуча перфектно ! Да не говорим
за сценично присъствие... Air Raid Siren!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Базил 23.07.2018 10:18:38 отговори + 21 3
Голям зор с влизането, трябваше да се отвори още един вход, половин час (минимум) минавахме с гривните, в тая жега се вмрисахме още на опашката. И да си призная мястото не е много подходящо, но ако няма друго и това става (като няма риба и рака е риба), много оградки, аклеи, колко ли пиянки падаха заради тива. Но пък всичко бе хубаво и важното е, че хората си накуфяха. Аре догодина Manowar + Powerwolf... и дано водата да не е по 3 лв за половин литър и пилето сухо като пясък... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Картоф 23.07.2018 10:36:54 + 17 2
Напълно си прав, поне пичовете с маркучите да бяха ни напръскали, докато чакаме от 13.30 до 16.50. Парите ги нямаха за нищо- 10 лв Хот Дог 12 лв Бургер. Важно е, че се изкефихме на Джудас и Мейдън Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 23.07.2018 12:26:02 + 9 3
Ние влязохме в 18 и нещо и стана бързо и безпроблемно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1234 23.07.2018 10:04:58 отговори + 15 3
Големи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sss 23.07.2018 09:32:55 отговори + 33 2
Не знам на тези години как Брус постоянно тича по сцената и пее. Беше голям купон. Иначе, организацията заби последния пирон в размишленията за догодина. Хората с тридневни билети бяха изткани в едно ъгълче, където 2 човека пропускаха. Пред всички барове и щандове - километрични опашки, билети продадени на килограм(извинявам се, ама всичко беше прекалено натъпкано) и естествено цени “ден година храни”. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 23.07.2018 09:55:13 + 25 6
Брус е от друга планета Ето защо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Картоф 23.07.2018 09:22:47 отговори + 31 4
Въпреки лошата организация това е най-якия фест на който съм бил. Просто имате ли възможност да ги гледате в чужбина, направете го. Просто велики
Up the irons
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mago 23.07.2018 08:21:13 отговори + 45 5
Половината не знаеха къде са попаднали А Maiden... те не са от тази Земя Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 23.07.2018 12:45:01 + 21 4
Да бе. Чудя се на някои хора. За чии ще отидеш на концерт, на който ще знаеш две песни. Пък и доста пари ще дадеш. Вс едно аз да дам 100 лева да гледам Мадона и да седя като паметник цял концерт. Все ми е на акъла, че всичките са велики меломани.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".