Група TAK’N ще свири срещу ACTA на 23 февруари

20 фев 2012, 15:48 ч. 315 / 5 11
пред./следв.
"Metal Katehizis" получи следното съобщение:

   Метъл бандата TAK'N ще свири срещу ACTA

Музикантите казват: „Не на потъпкването на човешките права от корпоративните интереси“ с концерт на 23 февруари в София. Феновете ще чуят и някои съвсем нови парчета на групата

   Проблемите с потъпкването на човешките права от корпоративните интереси и по-конкретно – опитите да се приеме търговското споразумение ACTA, което засяга свободата на изразяване и споделяне на информация, ще бъдат основната тема по време на предстоящия концерт на българската метъл банда TAK'N. Музикантите, които се превърнаха в приятна изненада на рок сцената през последните две години, ще забият на 23 февруари, от 20:00 ч., в столичния клуб "Joker".

   „Ние самите сме автори и уважаваме авторския труд. Въпреки това не можем да приемем потъпкването на толкова важни за хората права, в името на интересите на няколко големи корпорации. И не можем да си представим гледната точка на онези артисти и автори, които подкрепят споразумението ACTA. Те наистина ли искат да видят своите фенове в затвора, само защото са си пуснали тяхно парче в "YouTube" или са го споделили с приятели? Ако е така – много жалко за тези „творци“. Истинските хора на изкуството, според нас трябва да пеят, свирят и композират не в името на печалбата, а преди всичко, за да се изкефят феновете им“ - заяви Николай Петров, фронтмен на група TAK'N, която сама качва свои песни в интернет, за да са достъпни безплатно.

   За да покаже, че залага на авторските изпълнения, бандата ще изсвири на предстоящия концерт няколко нови свои парчета, сред които "Children Of Violence", "Breath Of The Monster" и "Side By Side". Песните засягат актуални глобални проблеми, свързани с ежедневието на обикновените хора и техните проблеми, породени от властта, парите и корпорациите. Групата обещава на феновете си унищожителна комбинация от твърди изпълнения и яко шоу.
TAK'N

още за:

Tak'n


Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Тигър 21.02.2012 12:56:29 отговори + 0 0
Не, Анонимен, не го разбраха, понеже не са олигофрени.
Трябва да си пълен кретен, за да мислиш, че АСТА е в полза на творците.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Симо 21.02.2012 09:14:38 отговори + 0 0
Ето ги бе хора :-) ей това са тия...
http://www.btv.bg/videos/novini/video/299268381-Rok_blus_fest_v_Borisovata_gradina.html
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.02.2012 09:02:56 отговори + 0 0
Бе тия т. нар. музиканти не разбраха ли че това споразумение е в тяхна полза!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 21.02.2012 02:00:29 отговори + 0 0
Чакайте бе, хора...Разбирам мнението ви, разбирам какво казвате, разбирам и защо го казвате. Никой не обича фалша и позата, но защо коментирате без да сте наясно, и без да познавате хората в края на краищата. Аз пък да ви кажа момчетата от групата ги познавам, с едното бяхме заедно в един випуск в гимназията, и не се съмнявам, че са искрени в това, което казват, защото има представа какво представляват като хора. Несъгласието ми с коментарите малко по-надолу е на принципно ниво - защо нещо се обсъжда, без да е опознато ? Или най-малкото проверено...

И все пак Salute - по-добре е човек да има мнение
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 21.02.2012 00:27:49 отговори + 0 0
Тези веднъж се случи да ги гледам наживо. Харесаха ми доста повече, отколкото очаквах. Правят добро шоу, принципно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 20.02.2012 19:12:58 отговори + 0 0
ся покрай акта, всяка една неизвестна българска групичка, която никой така или иначе ням да чуе, започва да си прави реклама ... ПРОТИВ АКТА хаха аре моля ти са .. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal Priest 20.02.2012 18:27:13 отговори + 0 0
Абе тия винаги излизат с некви каузи. Преди време направиха нещо против насилието, сега това с АКТА... Явно някой стои зад тях и ги насочва или незнам ама не вярвам да са толкова умни. Добре е написано. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.02.2012 17:26:28 отговори + 0 0
Защо след като тук се рекламира като Анти АСТА лайф, това не е засегнато в официалния ивент и на страницата на групата! Авторите,които имат позиция по въпроса я заявиха още преди 2 седмици и някои от тях дори оглавиха протеста! Направиха и концерт, но той беше деня след протеста поради това, че не се осигури сцена за самия протет и групите свириха без да им се плаща и без вход!!! Смешно е пичове...дайте 5 лева за да протестирате с нас...Дори не сте разбрали правилно казуса АСТА!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стоп Аста! 20.02.2012 16:38:59 отговори + 0 0
Жалък опит за трупане на популярност на гърба на обявените официално от координацонната група на протестите срещу АСТА такива събития! Къде беше тази група когато се търсиха автори, които да подкрепят каузата срещу АСТА? Срамота е да се опитвате да си съберете хора в скъпарски клуб на гърба на протестиряшите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.02.2012 16:32:43 отговори + 0 0
Е кво сега е модерно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 20.02.2012 16:21:03 отговори + 0 0
то хубаво, ама не разбрахте ли, че България се отказа от АСТА? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".