Метъл концерт против насилието на 24 юни в клуб "The Box"

11 юни 2009, 13:10 ч. 434 / 7 14
пред./следв.
"Metal Katehizis" получи следното съобщение:

   На 24 юни, сряда, от 19:30 ч. в клуб The Box, на Бул. Стамболийски, 41, в София ще се проведе първият български метъл концерт, насочен срещу насилието по улиците на България. Столичните хард рок групи TAK'N и STR8AHEAD се обединиха зад каузата за прекратяване на безсмислените прояви на насилие сред младите хора, довели през последните месеци до не един нещастен случай, включително и с фатален край. Двете групи са подготвили грандиозно шоу, съчетано с оригинална хореография, обвързана с темата.
    "Нашето послание към феновете на твърдата музика е, че в уличните побои няма победители и няма печеливши. Защото дори и да набиеш някого, ти не ставаш по-голям мъж или герой от него и нищо не можеш да спечелиш. Може обаче много да изгубиш, ако попаднеш зад решетките и провалиш собствения си живот" - заяви Николай Петров, фронтмен на група TAK'N - "Ние призоваваме и останалите български групи да се обявят против насилието по улиците. Убедени сме, че именно музикантите трябва да поемат ролята на лидери и да убедят обществото и най-вече младите хора, че проявата на насилие е най-безсмисленият начин за изразяване на емоциите и енергията.
    "Концертът ще включва кавъри и авторски парчета в стил, доближаващ се до най-добрите години на хеви метъла. Група TAK'N включва музикантите Николай Петров – вокал и ритъм китара, Красимир Тотев – соло китара, Христо Михалков – бас китара и Иван Миланов - барабани. Всички са студенти в Нов български университет, специалност "Музика". STR8AHEAD ще се качи на сцената в състав Иван Василев – вокал, Калоян Дулев – вокал и китара, Виктор Иванов – соло китара, Даниел Сотиров – бас китара и Силвио Стоянов – барабани. И двете групи са представители на новото поколение метъл формации, които съчетават твърдото звучене с красиви китарни сола и реалистични текстове, близки до съвременните проблеми на младите хора.
    "Противно на общоприетото мнение, че хеви метълът е свързан с насилието, този стил всъщност възпитава сред феновете ценности, като свобода, независимост и отстояване правото на собствен начин на живот. А тези ценности в крайна сметка противоречат на безсмислените прояви на насилие" - убеден е Калоян Дулев, фронтмен на група STR8AHEAD.

още за:

Tak'nStr8Ahead


Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ясен 14.06.2009 19:11:01 отговори + 0 0
Знам ги тия :-) ако съм в сф ще дойда . Само незнам кой стои зад тях голема реклама са си направили Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DirtyDream 12.06.2009 11:04:24 отговори + 0 0
Голям българин си ....мааму старЪ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DirtyDream 12.06.2009 11:03:58 отговори + 0 0
"Анонимен".....кУе Му И НигрЪмУтнОтУ БрИ...овчи... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yako 12.06.2009 08:56:36 отговори + 0 0
Щели да правят на Кенибъл "Hammer Smashed Face" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.06.2009 20:15:15 отговори + 0 0
Имам се за човек с прилична обща култура, ама тия римски императори - Емоций и Оргий - не ги бях чувал. Дърти Дрийм, когато изказването ти е неграмотно, шансът хората да го приемат сериозно намалява драстично.
Остани си със здраве.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.06.2009 17:40:35 отговори + 0 0
иййй Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DirtyDream 11.06.2009 17:29:10 отговори + 0 0
Какво да се прави...като тези текстове за изтребление, смърт, оргий и тн. насаждат агресивни емоций у хората,фенове на тази музика.....не е случайно..
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DirtyDream 11.06.2009 17:25:52 отговори + 0 0
Те не са метъли бе....къде ги слагаш....,но пък...IN POGO THERE IS NO LAW!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.06.2009 16:41:45 отговори + 0 0
дори не съм и чувал гупите... каузата, обаче, я приемам напълно... писнало ми е от тъпи скинове и скинарчета, които само търсят как да се сбият независимо с кого и по какъв повод... мен лично тези хора ме отвращават! :Р Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

метала 11.06.2009 16:19:55 отговори + 0 0
айде не ограничавайте музиката,само защото вие си мислите нещо.всъщност седин нож може да убиеш човек,но с него може да свършиш куп полезни работи за ,а също така и да нарежеш хляб за да нахраниш семейството си.ако има толкова много разбирачи нека се поинтересуват от някои групи като metanoia, final judgement,living sacrifice,discarnated,lament,vomitorial corpulence,scaliach,groms,antestor,extol,deracination и още купища ,които няма да изреждам.а,относно двете софийски групи шапка им свалям и относно последното изказване на Калоян Дулев-благодаря му че изказва моето мнение.тази музика има нужда от доста такива групи и у нас защото неразбирането а и свинщината не са малко.дори и МЕЙДЪН имат текстове на тази тема. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


иво 11.06.2009 15:31:18 отговори + 0 0
Смешници! Метълът винаги е бил агрсивна музика и такава ще си остане! А тия ГРУПИЧКИ може да ходят да прповядват мир и любов някъде другаде! Аман. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jugulator 11.06.2009 15:05:35 отговори + 0 0
S-O-D, не си човек :-D Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

S-O-D 11.06.2009 14:21:29 отговори + 0 0
Звучи смешно, съжалявам, че го казвам. А и точно на това място... все едно да отидеш на бойното поле и да проповядваш мир, нелепо е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DirtyDream 11.06.2009 14:19:56 отговори + 0 0
Това звучи....фантастично..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".