Хърватската общност във Франция съди Bob Dylan за расизъм

1 дек 2013, 19:21 ч. 289 / 4 5
пред./следв.
Интервю на легендарния музикант Bob Dylan в септемврийския брой на френското списание "Rolling Stone" предизвика гнева на Хърватската общност в страната. В разговора Dylan прави паралел между епохата на Гражданската война в САЩ и съвремието в страната, говорейки за дискриминацията и робството и че въпреки всичко у някои американци расизмът още не е изкоренен. Bob Dylan е от еврейски произход и истинското му име е Робърт Цимерман, но това не пречи да бъде обвинен пред съда. Думите, които са ядосали хърватите във Франция, са:

   Ако вътре в себе си си робовладелец или последовател на ку-клукс-клан, черните могат да го усетят. Това е валидно и в наши дни. Също както евреите усещат нацистите и сърбите могат да усетят хърватската кръв.

   Последното се приема като подтикване към омраза. "Не могат да се приравняват всички хървати към хърватските военнопрестъпници", казва Влатко Марич, главен секретар на Общността.
Bob Dylan


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Колю 2.12.2013 09:13:35 отговори + 0 0
Съд за наглеца! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хЪРВАТИН - ЗАКЪСА С БЮДЖЕ 2.12.2013 05:46:56 отговори + 0 0
ЕДНА ИНТЕЛИГЕНТНА НАЦИЯ - ОСТАТЪК ОТ АВСТРО-УНГАРСКАТА ИМПЕРИЯ - ХЪРВАТИТЕ БЯХА СЪС ХИТЛЕР ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА - НЕЩО ГИ Е ЗАБОЛЯЛО. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock'N'Troll 2.12.2013 02:14:03 отговори + 0 0
@ Станимир - 2013-12-01 22:04:44
Значи, когато камъкът е в двора на другите "Какво като го е казал". А когато някакъв британски французин (или нещо такова) пусна снимка на софийска съборетина с коментар - олелията стигаше до небето; Когато някакъв беше представил България като кенеф - също беше обидно нали?

Защо тогава други хора да не се чувстват засегнати от изказванията на някой, прекалил с примерите?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Станимир 1.12.2013 22:04:44 отговори + 0 0
Глупава цензура... Кво като го е казал. Милиони хора говорят много по-лоши неща... Съмнява ме да е расист, макар евреите малко или много да са такива (което пък звучи расистко от моя страна)... Много се хващат хората за незначителни неща, вместо да гледат по-важните проблеми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

николай кърпачев 1.12.2013 20:12:06 отговори + 0 0
тоя колко е гнусен и мазен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".