Хърватския даркуейв/синт-пънк проект NEON LIES с концерти в София и Пловдив

6 юни 2016, 14:37 ч. 796 / 3 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Радио фестивалът Alarma Punk Jazz на програма „Христо Ботев“ представя:
NEON LIES - даркуейв от Загреб в София и Пловдив
8 юни, сряда – 21:00ч. – София, клуб MAZE (ул. „Христо Белчев“ 1), support: Saturated Pixels / Rosenquarzexpress
9 юни, четвъртък – 21:00ч. – Пловдив – Post-Culture Stage (ул. „Йоаким Груев“ 36), support: Saturated Pixels
БИЛЕТИ за София:
- 7 лв – предпродажба в системата на Eventim
- 10 лв – на входа на клуба преди концерта
БИЛЕТИ за Пловдив:
- 5 лв дарение на входа преди концерта

***NEON LIES е даркуейв / минимал синт пънк проект на Горан Лаутар, когото познаваме най-вече покрай бандите му Modern Delusion и The Celetoids, но също и от участието му в други загребски ъндърграунд формации от близкото минало като The Babies, Welcomin’ Committee In Flames и Dykemann Family. Т.е., тук иде реч за богат опит в областта както на по-мрачните жанрове, така и на гаражния рокендрол и нойз-пънка. Със своето хърватско-японско трио Welcomin’ Committee In Flames Лаутар вече е бил в България, да припомним (отново в София и Пловдив в далечната 2009г.).

NEON LIES е най-новото превъплъщение на Лаутар, с което музикантът дълбае и в класиката от златните години на даркуейва, но и в не по-малко мрачното бъдеще. А що се касае до историята на „Аларма Пънк Джаз“ и някои всеобщи любимци, нека не пропускаме факта, че в началото на годината Лаутар представи Neon Lies на съвместен концерт именно с италианците Soviet Soviet от Пезаро.

SATURATED PIXELS са специалните гости и на двата концерта на NEON LIES – в София и в Пловдив. Проектът се състои от два елемента:
Любомир Брашненков
Ангел Додов
И двамата са участвали нееднократно на първите издания на „Аларма Пънк Джаз“ с предишни свои формации – „Осил Амук“, „Способ“, „КсеТоФон“, „Под дъжда“, „Котки под коли“ и др.
Миналия месец Saturated Pixels ремиксираха всеобщите любимци Doesn’t Frogs, а съвсем скоро очаквайте и дебютното EP на дуото – Photons. Миниалбумът ще излезе със съдействието на Иван Шопов/COOH / BALKANSKY/ през неговата платформа ABCD

На софийския концерт ще има и още един специален гост:
ROSENQUARZEXPRESS пък е другият български проект, който ще оформи вечерта. Корените на проекта, който съчетава психеделик рок, дрийм-поп, даркуейв, минимализъм и блус рифове, са от Мюнхен, където Илияна Бешкова (глас, китара и автор на песните) живее през последните двайсет години. На българска територия Rosenquarzepress (като соло- или трио пърформанс) е бил съпорт-група на формации като Dirty Beaches, Hugo Race Fatalists, Zea, No Joy и Monozid.

...а на 7 юни, ден преди софийската дата, Горан Лаутар ще направи подгряващо парти в клуб „Нов Берлин“ (ул. „Султантепе“ 18). Един от посетителите там ще спечели двоен билет за концерта на 8 юни в клуб „Мазе“.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".