Купон с MOLOTOV, BABYFACE CLAN, СВЕТЛЬО & THE LEGENDS на 11 април

12 апр 2008, 13:59 ч. 307 / 8 10
пред./следв.
Празненствата по случай втория рожден ден на радио "Tangra Mega Rock" продължават вече повече от месец и след като на 6 март бяхме отнесени от етно-пънк вихрушката KULTUR SHOCK, вчерашната вечер беше посветена на веселяшкия коктейл от хип-хоп и рок с латино привкус, носещ взривоопасното име MOLOTOV.
   Типично за концертите, организирани от "Тангра", първата от четирите групи - англичаните DUBIOUS, излязоха на сцената с едва 20 минути закъснение, за да подгреят публиката с около 30-минутен пост-пънк/синтпоп сет. Още в началото на концерта направи впечатление лошото озвучаване, което в по-късните етапи стана още по-лошо. Интересно бе присъствието на двете танцоьрки (макар и не особено привлекателни отблизо), които може би бяха най-запомнящото се нещо от изпълнението на DUBIOUS.
   Точно в 21:00 ч. вече изпълнената с около 1500 зрители зала избухна под звуците на сънародниците ни от BABYFACE CLAN, събрали се изключително за този концерт. Абсолютно уникалният фронтмен Насо Русков беше обсебил сцената в типичния си стил и определено успя да разтанцува по-голямата част от публиката.
   Следващи поред бяха всенародните любимци СВЕТЛЬО & THE LEGENDS и тяхната 40-минутна порция купонджийски ска-пънк, която вдигна във въздуха увеличаващата се публика. След няколкото добре познати авторски песни на проекта, като "Ой Ти, Черно Море", "Let Me Да Те Love You" и др. шоуто им завърши с Хиподилската класика "Бате Гойко".
   След много кратко преподреждане на музикалните инструменти настъпи момента на главните действащи лица за вечерта - мексиканците от MOLOTOV, за които това е първо посещение в родината ни. Сетът им започна с песен от дебютния албум "Donde Jugaran Las Ninas" и премина в своеобразен "Best Of", съдържащ парчета от всичките им издания. Четиримата музиканти възпламениха феновете с позитивното си настроение и веселяшката си музика. Изумителното при MOLOTOV е, че всеки от музикантите се изреди да свири на всички инструменти - китара, бас, барабани, както и зад микрофона. В определен момент от концерта вече не можеш да кажеш кои са титулярните басист и барабанист. Другата особеност беше използването на две бас китари за почти всички песни, което би трябвало да "напомпа" звука, но за съжаление явно се оказа непосилно за озвучителите, тъй като резултатът беше повече от ужасяващ. Въпреки приятните емоции, заливащи ни от сцената, беше много трудно човек да се абстрахира от "болезнения" звук, идващ от говорителите. Знаем прекрасно, че е истински подвиг да изкараш добър звук в зала "Христо Ботев", но концертът на MOLOTOV беше със сигурност един от тези с най-лошо озвучаване на това място. Въпреки това, шоуто се вихреше с пълна сила, а на хитове като "Gimme Tha Power", "Frijolero" и най-вече размазващата "Puto" цялата зала подскачаше в ритъма на музиката. Концертът завърши със своеобразно "медли" от парчета на METALLICA, QUEEN, SURVIVOR и NIRVANA, а за финал беше оставен трепача "Rastaman-Dita", където музикантите поканиха женската част на публиката да се качи да потанцува при тях на сцената.
   В крайна сметка, въпреки продължилото около 5 часа куфеене, хората, напускащи залата след края на концерта изглеждаха по-скоро заредени и емоционално и физически от взривоопасното латино-торнадо, което се вихреше на във вечерта на 11 април над Студентски Град в София.

   Фотогалерия с много снимки от събитието може да видите тук.


Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


detritus 15.04.2008 16:43:16 отговори + 0 0
Звука беше по-зле и от на SUICIDAL TENDENCIES. А първите две недоразумения от съпорт групите трябва да им се забрани да се появяват изобщо пред хора! Особенно на бейбифейс!!! А Молотов бяха убийствени! Въпреки звука. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2008 19:35:03 отговори + 0 0
Звука беше ужасяващ + прекалено силен, само най-отзад можеше да се слуша нормално. Освен това някой умник постоянно си играеше със скапаните прожектори така че през целия концерт заслепяваше публиката. Нито чухме, нито видяхме какво стана, може би това е най ужасния концерт, на който съм бил някога Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2008 19:28:42 отговори + 0 0
hendy - 2008-04-12 18:38:18
хаха, аз мислех да го питам колко бира е изпил

явно много и е озвучителя
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hendy 12.04.2008 18:38:18 отговори + 0 0
хаха, аз мислех да го питам колко бира е изпил
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2008 18:29:39 отговори + 0 0
hendy - 2008-04-12 17:04:34
Милене, ти беше ли на концерта?

Милен - 2008-04-12 17:17:22
Ми КЪ мислиш


- А като озвучител ли работиш?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


baba_zdravka 12.04.2008 17:31:35 отговори + 0 0
беше си голям кеф Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Милен 12.04.2008 17:17:22 отговори + 0 0
Ми КЪ мислиш Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hendy 12.04.2008 17:04:34 отговори + 0 0
Милене, ти беше ли на концерта? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Милен 12.04.2008 15:24:32 отговори + 0 0
Айде пак озвучителитеСлед всеки концертАз съжалявам че те има: Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жеко 12.04.2008 15:01:22 отговори + 0 0
ужасен звук, съжалявам че си дадох парите!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".