ICED EARTH изчезнаха от каталога на "Century Media Records"

19 яну 2021, 22:05 ч. 2138 / 4 44
пред./следв.

   Докато лидерът на ICED EARTH Jon Schaffer е зад решетките и очаква изслушване пред съдия, вече има видими последствия от участието му в бунта на 6 януари 2021 г., когато привърженици на Доналд Тръмп нахлуха в Капитолия във Вашингтон в опит да попречат на обявяването на Джо Байдън за следващ президент на САЩ.

   Дългогодишният лейбъл на "Заледените" - "Century Media Records" - премахна напълно групата от каталога си. Бандата не присъства нито сред настоящите, нито сред бившите изпълнители (какъвто списък също се поддържа) на музикалната компания.

   Все още няма официално изявление от лейбъла, но причината за това може да е само една. Остава да разберем дали отсъствието на ICED EARTH в списъка с групите на "Century Media" е временно или за постоянно.

   Няколко дни след безпрецедентната случка на 6 януари останалите музиканти от бандата формално се разграничиха от лидера си, но без да заявяват по-категорична позиция.

 

iced earth



Коментари   (44)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Опърпан 21.01.2021 22:37:50 отговори + 98 49
Извадили ги от каталога, е в моя каталог остават, или ще тръгнат по къщята и колите да ни конфискуват носителите ли? Дали пък са изпращяли чак дотам? Аз определено нито съм за Дън, нито съм за Трън, то да си призная, и за тука такашните не съм, сега като се замисля онези двамата поне са само двама... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йоанко Кузел 21.01.2021 14:10:04 отговори + 67 29
Некой по-надолу понеже каза да не търсим прилики с "1984", та да, не бива. Правилната аналогия е с "Прекрасният нов свят". Това е актуалната книга! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 21.01.2021 11:47:55 отговори + 48 88
Отговарям на няколко души за това е като ново дърво коментари, а не конкретно на определен друг пост.
Радвам се, че се появиха и умни хора, които осъзнават как стоят нещата и знаят значението на някои думи.
И за пореден път се вижда повече от ясно, че БГ тръмпаджиите са просто хора с малък интелектуален багаж, които като папагали повтарят каквото им е казано и не си правят труда да мислят. Отделно че не могат.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владо 21.01.2021 11:22:23 отговори + 58 88
Стига сте си плющяли политическите полюции. Фениксът ви го каза повече от ясно - става въпрос за пари. Никоя компания не иска да се появи в медиите с етикет "разпространител на групи с терористи" - това ще й срине бизнеса. Така работят тези неща в Щатите, и навсякъде по света. Едно е да ревеш пред микрофона за кръв, черва и пръснати мозъци, друго е да си сериен убиец (това е за гор-грайнда, не за Шефнър). Докато правиш първото и си продаваш албумите, си добре дошъл навсякъде, без значение дали пееш за птички и пчелички или за всеобща ядрена война. Обаче прекрачиш ли границата и преминеш към действия, които са окачествени като престъпления - вече си неудобен, защото даваш пример и всички около теб са оклепани.
И никаква цензура не е това. Лейбълите бяха плътно зад Ози и Джудас прийст, когато ги обвиняваха в самоубийствата на феновете през 80-те. Така чистеха и свой имидж, подкрепяйки тяхната невинност. С Шефър историята изобщо не е такава. Заснет на място, сам признал участието си в атаката на Капитолия. Осъждането му за федерални престъпления не му мърда. Нищо лично, просто бизнес. Докато носиш пари - евала. Почнат ли да губят заради теб пари - айде чао. А това с величието да доказваш принципите на гордостта, честта и колко си велик ненаведен - сори, добре дошъл в пазарната икономика. Свободата, равенството и братството бяха поводи едни французи да гилотинират главите на едни други французи. Те кинти не носят, капиш? Ей това е Америка, страната на неограничените възможности.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 21.01.2021 12:44:37 + 67 29
Володя, това "Шефнър" нещо между Шафер и Хефнър ли е? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 27.01.2021 11:46:47 + 63 34
Владо, това са глупости. Какви печалби ще намалеят, ако групата остане в компанията? Изкуството и политиката не трябва да се месят. Който е нарушил закона, да си носи последствията, разбира се, но останалото са глупости. Това повече би прилягало на другаря Путин, а не на западния свят. Ти какво си мислиш, че би направил Путин в тая ситуация, ще прати някой да ги застреля? Не, ще се обади някой негов човек на компанията и ще каже: разкарайте ги тия, ако не искате да си имате големи проблеми. Нищо лично, просто бизнес. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kveben 21.01.2021 10:59:58 отговори + 6 1
Werock.bg, има ли вече някакво официално становище от страна на Century media? Погледнах в сайта им, но към момента не видях нищо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


WeRock.bg 21.01.2021 11:03:44 + 10 1
Засега няма. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Акотеинтересува 20.01.2021 23:06:37 отговори + 97 48
Всъщност най-лошото тепърва предстои. Все повече изпълнители ще бъдат ,,анатемосвани" и отлъчвани, това е само началото. Добре дошли в новата тоталитарна система наречена политическа коректност. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Акотомирише 21.01.2021 11:28:04 + 60 93
Ахахахахахах, страшно забавно ми е колко много хора приемат това като някаква форма за цензуриране на музиката. Хора, и аз харесвам книгата 1984, ама не си търсете прилики където няма. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHeadbanger 20.01.2021 18:13:38 отговори + 104 74
За пореден път се убеждавам в правотата на СВОИТЕ възгледи и политически позиции.Първо срамно е за Century Media Records,който от независим лейбъл с преминаването си голяма музикална корпорация станаха вече МНОГО зависими.Когато вървиш срещу либералните стереотипи и изказваш чрез своето и мнението на мнозина явно ще трябва да понесеш ударите от днешните нови "господари". Но именно тези удари правят ЧОВЕКА по-силен и уверен в своята позиция и го прави ЧОВЕК.Такъв е и Джон.Да удрян,оплюван,хулен...изоставен....НО НЕ И НАВЕДЕН.И все пак да видим кои го нападат.Много е лесно да се върви в редица с наведени очи,трудно е да се марширува с високо вдигната глава,с очи виждащи прогнилото общество,с уста казваща на висок ГЛАС истината за духовното падение....С лице гордо и устремено към борбата за опазване и на малкото не покварено от днешните леви.Слушам метъл от 6-7 годишен и винаги съм вярвал,че тази музика е и бунт,ритник в зъбите на системата и все още вярвам в това.Джон бил нацист....и какво като е...аз също подкрепям чистотата на расите...И какво,нима нямам право на убеждения и глас....Живеем в либерален диктат,в свят където всяка изкривена нормалност е ценност налагана ни с мерки които би трябвало да са в миналото...ГОРДОСТ И ЧЕСТ.За тези от НАС КОИТО все още знаем какво са... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 20.01.2021 19:52:10 + 72 102
Наци, частните компании са в този бизнес, за да правят пари. Каквото и да мислят за Шафър, за никоя звукозаписна компания не е добре да се асоциира с човек, който в момента по света е известен повече като самопризнат престъпник и терорист, отколкото като музикант. Нападението на Капитолия не е първият път, когато Шафър демонстрира възгледите си. Просто тогава за първи път го направи, като извърши престъпление.

Рос дъ Бос е не по-малко изтрещял поддръжник на Тръмп. Да виждаш лейбъли да изхвърлят музиката му? Групата му губи ли ангажименти? Хайде стига глупости.
Възгледите на Шафър не са причината лейбълът да се разграничи от него. Причината е начинът, по който той реши да защити възгледите си - с тероризъм, тоест.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHeadbanger 20.01.2021 21:04:12 + 98 67
Глупости говориш.Защо тогава примерно PH не изхвърлиха от дистрибуторската си мрежа Burzum?88 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГНР 20.01.2021 21:30:19 + 98 58
Ако Шафър е терорист, то и в България площада е пълен с терористи... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 20.01.2021 21:34:33 + 55 88
Откъде да знам? И защо ми даваш примери от Норвегия от преди сто милиона години? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 20.01.2021 14:58:17 отговори + 66 88
Офф... Поредните "умници". Тотална цензура би значело:
Да ими изтрият песните и клиповете от Ютюб, Спотифай и т.н., да им изтрият профилите във Фейсбук, Туитър и т.н. Да изтрият статията за тях в Уикипедия и никоя медия да не пише повече за тях.
Търговец А да спре да предлага продуктите на производител Б ако е "тотална цензура", то вие двамцата се казвате единия Алберт, а другия Айнщайн
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боян Магесник 20.01.2021 16:13:21 + 86 50
Очевидно в твоя приятелски кръг остроумния ти хумор те прави много вървежен. Сарказма го владееш с виртуозността и финеса на пиян дървосекач, но очевидно нюансите малко ти бягат. Може би това те прави нацист?

Дали "Дългогодишният лейбъл" (първото изречение от втори абзац) е същото като "Търговец А", оставям на историците да решат. Сигурен съм че най-точната дефиниция на "тотална цензура", или дори просто на "цензура" в Уикипедия има твоите авторски права, но за мен лично, ограничаването на свободата на словото и маргинализацията на различните гледни точки само защото са непопулярни, противоречи на всичко за което стои метъла и метъл културата. Приятен ден!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 21.01.2021 11:09:34 + 42 74
Между ограничаване на свободата на словото и прекратяване на договорни взаимоотношения между частна фирма и група, създадена от терорист, който като нищо ще изгние в затвора сега, има известна разлика.

На мен хич не ми харесва, че останалите музиканти страдат заради делата на един човек, обаче така стоят нещата, когато работиш в бизнес, в който имиджът е важен. Мат Барлоу, зетът на Шафър, не са го уволнили от полицията или поне няма такива новини засега.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 20.01.2021 14:38:36 отговори + 86 54
Ето това е демокрацията - тотална цензура! Изтриваме тази група и тя вече не съществува. Нещо повече - никога не е съществувала! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.................. 20.01.2021 15:57:04 + 77 48
И в "1984" е така Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боян Магесник 20.01.2021 14:08:11 отговори + 93 52
Само така - тотална цензура му е майката! Едните са нашите, а другите са нацисти, нихилисти, глисти и квото още там звучи зле. Метълът винаги е бил инструмент за репресия от мнозинството и за налагане на политическа и социална диктатура... или май не беше така едно време Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Varg 20.01.2021 06:17:02 отговори + 109 76
Аз също бих участвал в протест срещу Байдън.Той е Сатана. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Металист 20.01.2021 09:45:37 + 67 103
Аз бих участвал в протести срещу Тръмп, той е пратеник на бога и християнски архангел трета степен! Вън! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Металист 20.01.2021 04:47:38 отговори + 84 117
Виждам в бъдещето Prison Tour 2021 за тази банда. Гигове пред 200-300 загорели негри-рецидивисти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xarhtna 20.01.2021 01:59:46 отговори + 9 3
Ами Demons & Wizards? И тях ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владо 21.01.2021 10:55:07 + 14 51
И тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 27.01.2021 11:32:59 + 5 1
Мен за Demons&Wizards ме е повече яд. Жесток проект, но не знам дали ще видим повече нещо от него. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хана Спарух 19.01.2021 23:02:47 отговори + 76 111
Виждате ли как платените тролчета на СССР Путин си генерират плюсчета и минусчета на коментарите?
Това е така и по други форуми.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хана Спарух 19.01.2021 22:25:59 отговори + 55 84
И Фейсбук и Туитър и СМ са частни компании, бе "умник". А държавата до днес в полунощ е все още на Тръмп. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Петроханко Брат 20.01.2021 00:43:19 + 65 40
Фейсбук и Туитър са публични, не частни компании. Още ли си мислиш, че фейсбук и туитър са създадени само и единствено да свързват хората? СМ е част от по-голяма корпорация при която каталога на IE е микроскопична част от целия бизнес и може да си позволи да го затрие с цел назидание. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хана Спарух 20.01.2021 10:24:47 + 43 80

Не е истина. Предефинира икономиката.
Ще ми дължиш пари за урока
Частна и публична компания не са различни неща
Публичните компании също се делят на държавни и частни. Ако не си чувал за това мистично нещо Контролен пакет - всяка публична компания има такъв. И ако частно лице притежава Контролния пакет - компанията е частна. Ако е държавата - тогава е държавна.
Та кой е собственик на Контролните пакети на Фейсбук, Туитър, на Сони или към който там са сега СМ?
Би ли ми отговорил?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 20.01.2021 13:16:30 + 54 77
>>Фейсбук и Туитър са публични, не частни компании.
---
Глупости. Много частни са, доколкото са частна собственост.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Петроханко Брат 21.01.2021 00:15:25 + 56 39
Едно е частна компания, друго е частна собственост. Частна е компания, която не си продава акциите на борсата и не си публикува редовно финансовите отчети, за разлика от публичната.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockPro 19.01.2021 22:25:32 отговори + 91 127
Говорих за това преди време. Когато си професионалист, дръж се като такъв. И си чети договорите. Наци псевдо музиканти не могат да бъдат част от музикалната индустрия и култура! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Димитър Лазаров 19.01.2021 22:33:51 + 101 69
Ти пък кой беше бе, грездей, че ще казваш кой може да бъде част от музикалната индустрия? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лазар Димитров 19.01.2021 22:51:57 + 12 62
А ти като написа едно произволно име, да не би да си повярва, че си нещо повече от анонимен коментиращ грездей? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Димитър Лазаров 19.01.2021 23:16:29 + 65 32
Това е истинското ми име, не ти се получи опитът за ирония. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 20.01.2021 13:07:29 + 64 24
РокПро, ти говори за това преди време. Даваха те навсякъде. Всяка твоя дума е мъдрост. Прескъпо е богатството да разполагаме с типаж, който се изказва все едно е лелинчо на четвъртия от РМС по време на Народния съд. Амбриажната ти постановка за музиката и нейните герои е безценна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 20.01.2021 13:18:15 + 11 5
Братляга, като ти чета коментарите, мязаш да си някакво роуди с претенции да е част от музикалния бизнес. Глорифициран хамалин демек. Хайде стига си се правил на по-голям, отколкото си, бива ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

traviata 20.01.2021 16:21:02 + 64 29
„Говорих за това преди време. Когато си професионалист, дръж се като такъв. И си чети договорите. Наци псевдо музиканти не могат да бъдат част от музикалната индустрия и култура!“
„Това се случва с всеки, който атакува демокрацията и свободата. Рокът е бунтар ска и антиНаци музика. Радвам се, като част от музикалната индустрия, че екземпляри като този псевдо музикант нямат да бъдат вече част от нашия бизнес! Bye...“

..колко патетично…като извадка от протокол от комсомолско/партийно събрание…нещо такова:
Това се случва с всеки, който не крачи успоредно на партийната линия (единствено права и вярна) и така спъва прогреса, всички такива псевдоекземпляри следва да бъдат заклеймени, обявени за вражески елементи и навеки изключени от демократичните и свободни редици - обществени и културни, както и изтрити от историята и паметта на поколенията, рапорт даден!

..много демократично и свободно (и бунтарско), няма що, нищо повече от напоително веене/употреба на думите демокрация и свобода като евтини носни кърпи.

Хей, про-съдията, „Good morning, Worm your honour…“
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockPro 20.01.2021 18:39:39 + 28 69
С такива рок фенове като вас, по-добре да се замисля, дали да ви доставям качествени концерти на мизерната ви държавица? Още повече, че никой нормален европейски промоутър и букър не желае да работи с вас ! Има защо ! Гледайте си БГ НАЦИонални фестивалчета ! Cheers MoFos ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

traviata 20.01.2021 19:15:31 + 66 26
.."мизерната ни държавица" е такава заради мизерни екземпляри...
Родината е прекрасна...
Звучиш като небългарин...искрено се надявам наистина да си такъв...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 20.01.2021 19:24:24 + 16 3
Изпълнителите ще идват и без точно ти да им носиш кабелите, про. Хайде стига сега. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Петроханко Брат 19.01.2021 22:19:50 отговори + 118 92
Айдеее, държавата вече цензурира Фейсбук, Туитър, затри Parler и сега и цели дискографии изчезват. Да живее хАмериканската демокрация!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".