IRON MAIDEN отговарят на обвиненията на Dennis Willcock за авторство на части от текстове

4 авг 2018, 20:43 ч. 4819 / 5 2
пред./следв.

   Както ви съобщихме, втория вокалист на британските хеви метъл легенди IRON MAIDEN Dennis Willcock  заведе съдебно дело, в което претендира за авторство на части от текстовете на ранни песни на групата като "Prowler", "Charlotte the Harlot", "Phantom of the Opera", "Iron Maiden" и "Prodigal Son". Парчетата са включени в първите два албума на "Девиците" от 1980 и 1981 г.

   Сега от лагера на IRON MAIDEN отговарят официално на твърденията на бившия си певец. Лидерът на бандата Steve Harris заявява, че той е написал текстовете на парчетата, дори и на тези, за чийто автор навремето е посочен китаристът Dave Murray. Последният е създал само музиката, а лириките са на Harris.

   IRON MAIDEN признават, че Willcock е променил три думи в "Prowler" и две думи в "Charlotte the Harlot", но поставят под въпрос дали той има ясен и сигурен спомен за това. Музикантите свидетелстват, че Dennis е бил печално известен, че по време на концерти на "Девиците" забравя текстовете на песните, изпуска някои думи или ги заменя с грешни. Понякога дори е трябвало да чете от листове лириките на изпълняваните от групата песни. На фона на тези обстоятелства MAIDEN се съмняват, че е възможно Willcock да помни какво точно е написал преди 40 години.

   IRON MAIDEN гостуваха за пореден път в България и за първи път в Пловдив съвсем скоро - на 22 юли като хедлайнъри на последния ден на фестивала "Hills of Rock 2018" (репортаж, снимки).

 

steve harris



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Бай Кире 6.08.2018 10:42:03 отговори + 7 7
Три думи са си три думи. Кеширайте на автора и без цигании. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дъждостих 5.08.2018 19:49:22 отговори + 11 12
Лириките?! Is that even a word?
Това ваша нова дума ли е, или така си е в речника?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".