IRON MAIDEN се споразумяха по иска за авторството на "Hallowed Be Thy Name"

12 мар 2018, 20:38 ч. 3190 / 7 5
пред./следв.

   Както ви съобщихме, басистът и лидер на британските хеви метъл легенди IRON MAIDEN Steve Harris и китаристът Dave Murray можеше да се изправят пред Върховния съд на Острова за "открадната музика и текст" в песните на "Девиците" "Hallowed Be Thy Name" и "The Nomad".

   Парчето, от което се твърди, че е плагиатствано, се казва "Life's Shadow" и е на бандата от Нюкасъл BECKETT. Композицията е написана през 1969-а и е включена в едноименния и единствен албум на групата от 1974 г. Автори са Bob Barton и Brian Quinn. Мениджър на BECKETT е бил Rod Smallwood, който по-късно става такъв на MAIDEN.

   Сага мениджърите на "Девиците" съобщават, че са постигнали извънсъдебно споразумение по иска. Въпреки че ищецът Barry McKay е претендирал за 900 000 паунда, той ще получи само 100 000. Представители на групата коментират, че са се съгласили на това с нежелание, тъй като най-вероятно разходите по такси, адвокатски хонорари и др. са щели да бъдат по-високи, ако се бе стигнало до дело. В изявление мениджърите на легендарната банда наричат McKay "сериен тъжител", който вероятно е предвидил подобно развитие.

   Barry разпространи отговор, в който казва, че не е приятно да получава подобни епитети. Все пак, в момента той представлява трима други автори, които твърдят, че Steve Harris и Dave Murray са реализирали печалба от техни текстове. И ако това го прави "сериен тъжител", той няма против.

   През миналата година IRON MAIDEN премахнаха "Hallowed Be Thy Name" от сетлиста на концертите си. Групата вече ще може да изпълнява песента отново.

   Може би ще чуем парчето и в Пловдив, където IRON MAIDEN ще свирят на 22 юли в рамките на фестивала "Hills of Rock 2018" (поръчай билет онлайн).

 

steve harris



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ЯСЕН 12.03.2018 22:37:23 отговори + 3 8
ПЛАЧА Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mitko 12.03.2018 22:34:27 отговори + 6 3
В крайна сметка трябва да знаеш и как да гепиш, не че е за хвалба! Няма справедливост в този проклет живот! И въпреки всичко слушайте Iron Maiden! Другото е "евтин" (100 000) пиар! ще мине и замине като ***** в канала всичко това! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Newsted 12.03.2018 21:27:55 отговори + 18 7
Това ако беше Металика такъв хейт да се е излял Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 12.03.2018 23:12:47 + 3 6
Какъв? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 12.03.2018 21:23:45 отговори + 18 4
Значи наистина са гепили Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".