Искрено и акустично с Eric Martin в клуб "Rock It"

8 ное 2013, 08:58 ч. 424 / 5 8
пред./следв.
Мелодична блусарска бленда, докосната от рокаджийска рязкост и енергичност, с ехо от глем рока на 80-те и щедри дози пиперлив, секси хумор - всичко това в стройно тяло и вечно младо лице, което никой не би определил като 53-годишно - ето я вероятната рецепта за вечния чар на фронтмена на MR.BIG, Eric Martin, който гостува за втори път самостоятелно в България (и за четвърти въобще, като броим предишните му две идвания с MR. BIG) на 6 ноември 2013 г. в клуб "Rock It" по покана на "BGTSC".

   Сред над сто ценители на хубавата музика, "въоръжен" (и обезоръжаващ) само с една акустична китара, певецът почти час и половина забавлява, разсмя и развълнува всеки с харизматичното си присъствие. Преживяването бе обгръщащо, интимно, земно. И никой не остана извън тази прегръдка.

   Дистанцията, ако въобще е имало такава, бе съкратена в 21:42 още с първите думи на Eric Martin от сцената, които бяха "Добър вечер" - на български и със симпатичен акцент. Акустичното европейско турне на музиканта тече още от пролетта, но чак сега достигна до родните ни земи, а програмата за вечерта бе открита от традиционното за турнето начало - "Where Do I Fit In?" от албума на MR. BIG "Hey Man" (1996). Ако трябва да направим паралел със соло гостуванията у нас на китариста от легендарната формация, Paul Gilbert, от Eric Martin феновете на MR. BIG би трябвало да са по-доволни, защото чуха 10 композиции на бандата в сравнение с единствено гарантираната в сетлистовете на Gilbert "Green-Tinted Sixties Mind", на която самият той е автор. А като стана въпрос за китарния ураган, датата на концерта на Eric Martin в "Rock It" съвпадна с 47-ия рожден ден на колегата му и това закономерно доведе до колективно пеене на "Happy Birthday".

   От нажежаващи парчета като "Electrified" и "Alive And Kickin'" до прочувствени мигове като баладата "Promise Her The Moon", гласът на Eric се разгръщаше в богат спектър от емоции и увличаше в играта феновете, които пляскаха или потропваха в такт, дузина девойки припяваха особено отдадено, а паузите бяха наситени с упражнения по български, шеги и закачки от рода на "Който пее ла-ла-ла, тази вечер за него ще има секс и шоколад" и "Сега ме снимахте докато пия, а жена ми си мисли, че съм на работа" и "Тази песен е от 1983-а; повечето от момичетата, които виждам пред себе си, ги е нямало през 1983-а" (тук вероятно поне половината от дамите в публиката мислено черпиха певеца по още една тъмна бира заради умело завоалирания комплимент).

   Не продължи никак дълго чакането на задължителната "Wild World", която беше гарнирана с обещанията за секс и шокола-ла-ла-лад (и присъстващите, според певеца, си "заработиха" и двете), но дотогава, дори и да е имало някой, дошъл само заради това парче, със сигурност вече имаше нов материал за припяване. Дори с риск да се превърне в "кавър банда", по негови собствени думи, Eric Martin разпали огъня на фенската любов с изпълнение на класиката на Lynyrd Skynyrd, "Sweet Home Alabama".

   Към края на шоуто дойде ред на представянето на групата, което звучеше горе-долу така: "Вляво от мен е моят приятел Guinness, това са моите интимни части, а аз съм този, които иска..." и последва мега хитът "To Be With You", отново с публиката като беквокалист и със специално обръщение към един младеж и неговия фалцет: "Човече, не прави това!". Някъде между другото пък особено напорист почитател на певеца се качи на сцената за автограф, но учтиво и настоятелно бе отпратен след кратък пазарлък: "Ще подпиша това по-късно, обещавам ти, и ако трябва ще татуирам каквото пожелаеш на гърба ти".

   Речено-сторено: около час и половина след началото на акустичния спектакъл, след като утихнаха аплодисментите след финалните акорди на "Wink And A Smile", Eric Martin понечи да слезе от сцената, но бе незабавно обсаден от поне половината присъстващи. Подписа билети, дискове, листчета - каквото му бе подадено - и се разписа и в не едно сърце. С усмивка и намигване.

   Ето и пълен сетлист от акустичното изпълнение на Eric Martin в клуб "Rock It" на 6 ноември 2013 г.:
01. Whеre Do I Fit In?
02. Water Over The Bridge
03. Superfantastic
04. Voodoo Kiss
05. Electrified
06. Wild World (Cаt Stevens cover)
07. Goin' Where The Wind Blows
08. Don't Stop (Frankie Miller cоver)
09. Kansas
10. Dancin' With My Devils
11. Promise Her The Moon
12. Alive And Kickin'
13. To Be With You
14. Cross Roаd Blues (Robert Johnson cover)
15. Sweet Home Alabama (LYNYRD SKYNYRD cover)
16. Wink And A Smilе
Florimel


   В галериите ни може да разгледате и снимки от концерта на Eric Martin.

eric martin live

още за:

Eric MartinBgtsc


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


stormbringer 8.11.2013 14:55:20 отговори + 0 0
Миналата есен в Бургас всъщност си беше екстра, до момента в който Румънеца и Енчев (собствениците на клуба, където беше концерта) не се подиграха с музиката му ... всъщност по-скоро беше DJ-a, който на няколко пъти пускаше хип-хоп семпли, докато Ерик пееше ... всеки би побеснял от това .. но, не мисля, че по някакъв начин може да е останал недоволен от публиката тогава Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз 8.11.2013 12:42:56 отговори + 0 0
Сещам се когато Vinnie Moore ни бе гостувал и освен София другата дата беше Бургас. Е нямаше по-долна излагация тогава. Независимата сцена, хахахаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 8.11.2013 10:52:03 отговори + 0 0
Вярно, че в Бургас не беше оценен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.11.2013 09:55:18 отговори + 0 0
Явно и на него му е харесало този път, за разлика от Бургаската излагация, след като в страницата си благодари на организаторите и клуба Значи пак ще дойде! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.11.2013 09:41:19 отговори + 0 0
Репортажът е като концерта - чудесен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MalmSuite 8.11.2013 09:39:59 отговори + 0 0
невероятен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.11.2013 09:25:24 отговори + 0 0
Този човек е страхотен. Невероятно изживяване и ако дойде пак, пак съм там! Браво за събитието!
Браво и за статията!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

manowar82 8.11.2013 09:12:32 отговори + 0 0
Има и самостоятелно гостуване в Бургас Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".