Излъчват онлайн трибют концерта на Freddie Mercury от 1992 г. в подкрепа на СЗО

14 май 2020, 16:44 ч. 2471 / 9 9
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Концертът трибют към Freddie Mercury
ще бъде излъчен ексклузивно в YouTube
в подкрепа на Световната Здравна Организация

Благотворителното събитие от 1992 г. е с участието на George Michael, Elton John, Metallica, David Bowie, Annie Lennox, Guns N’ Roses, Liza Minelli и др.

Queen и Eagle Rock Entertainment си партнират с The Mercury Phoenix Trust за специалната YouTube премиера на концерта трибют към легендарния изпълнител Freddie Mercury. Инициативата за набиране на средства е в подкрепа на фонда за борба с COVID-19 към Световната Здравна Организация (СЗО).

Този петък, 15-ти май, в 21 часа българско време в официалния канал на Queen в YouTube (www.youtube.com/queen), ще се състои специален стрийм на благотворителното събитие от 1992 г. като част от кампанията за борба с COVID-19. Концертът ще бъде достъпен за стрийминг в платформата 48 часа след премиерата си.

Концертът е записан на 20-ти април 1992 г. на емблематичния стадион Уембли пред публика от 72 хил. души и е гледан в цял свят от над 1 млрд. зрители. Събитието е посветено на вокалиста и фронтмен на Queen, Freddie Mercury, който загуби борбата със СПИН на 24-ти ноември 1991 г. Останалите членове на групата - Brian May, Roger Taylor и John Deacon, излизат на сцената заедно с някои от най-великите артисти на всички времена - David Bowie, George Michael, Annie Lennox, Elton John, Guns N’ Roses, Robert Plant, Metallica, Liza Minelli, Def Leppard, Seal, Roger Daltrey и много други. Концертът е последното мащабно събитие на бас китариста John Deacon на живо с Queen.

Със събраните средства стартира фондацията The Mercury Phoenix Trust. Доверието е основна част от наследството на Queen и Freddie и фондацията продължава да предоставя над 17 милиона паунда годишно на над 1000 проекта в 57 държави в продължаващата борба със СПИН – www.mercuryphoenixtrust.com.

 

 



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Дик 15.05.2020 12:37:56 отговори + 3 0
За които не знаят: Концертът беше излъчван на живо по БНТ, тогава Канал 1. Сега да се гледа ще бъде нещо неописуемо, а за онова време - 1992г. - си беше като фантастика. Към края, в паузата между последните парчета, Браян започна да разтрива и масажира ръката си...беше се схванала от свирене ... Мдааа, отминаха тези времена на качествена музика, на песни с текстове-послания... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бяхме млади 14.05.2020 19:04:44 отговори + 5 0
Страшна работа беше, като хипнотизиран гледах телевизора. Само заради новините дето орязаха Металика...а аз основно за това бях там. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вирус 14.05.2020 19:20:32 + 3 1
Къде там? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xarhtna 15.05.2020 03:19:00 + 0 0
Кас къде? Пред телевизора. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вирус 14.05.2020 17:59:59 отговори + 7 2
И аз си го спомням. Най-добрият (почти 1 към 1 с оригинала) кавър направи Джордж Майкъл. И тогава коментирахме "Той от хомо солидарност така се вдъхнови" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фарбреджина 15.05.2020 13:19:01 + 1 1
Да, Джордж Майкъл пя прекрасно, но има я пак тази, българската прос... - "хомо солидарност" Мисля, че беше излишен този "коментар"! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вирус 16.05.2020 07:12:58 + 0 0
Да ама аз този коментар не го правя сега. Разказвам какво се случи навремето преди толкова години. Миналото не може да се промени. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хамбургска тиква 14.05.2020 17:44:59 отговори + 7 0
Да, и БНТ не пуснаха началото заради новини. Показаха последните акорди на Металика, някъде около 20 минути се губят от концерта. Иначе беше невероятно. Аз линчо се изкефих адски много на кавъра на Стоун Колд Крейзи с Джеймс Хетфиийлд. За Акелс Роуз думите са излишни , все пак това са най-силните години. Лепард и Екстрийм също бяха класа. Имам една позната, която е била тогава на "ВемблитУУ" и твърди, че е било уникално Вероятно е така.
Бъдете живи и здрави всички.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 14.05.2020 17:08:45 отговори + 6 0
Спомням си този концерт, беше грандиозно и с кеф ще го изгледам пак! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".