Продадоха рояла, на който Freddie Mercury е композирал "Bohemian Rhapsody", за 2,2 млн. долара

7 сеп 2023, 17:02 ч. 478 / 16 1
пред./следв.

   Аукционната къща "Сотбис" продаде рояла (на англ. grand piano), използван от легендарния фронтмен на QUEEN Freddie Mercury при композирането на класиката "Bohemian Rhapsody", за колосалната сума от 2,2 млн. долара.

   Търгът, на който се случи това, е пуснал за наддаване 1500 предмета, свързани с живота на музиканта. Роялът "Yamaha Grand" модел 1973 г. подобрява рекорда на пианото на John Lennon "Steinway", на което е композирана песента "Imagine", от 2,1 млн. долара.

   Друга значителна продажба от търга, състоял се вчера, 6 септември, са написани на ръка чернови и текстове на "Bohemian Rhapsody" - общо 15 страници, за които неизвестен купувач плати 1,7 млн. долара. От записките става ясно, че първоначално Mercury е имал намерение композицията да носи името "Mongolian Rhapsody" (Монголска Рапсодия). Сребърната гривна на Freddie с форма на змия, носена от певеца във видеото към хита, е продадена за 881 717 долара.

 

freddy mercury's grand piano

още за:

Freddie MercuryQueen


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Наблюдател 8.09.2023 09:51:15 отговори + 0 0
Берекет версин Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".