Излезе петият сингъл на LEK CITY CASE "New Dawn"

24 юни 2022, 10:20 ч. 721 / 10 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Обещание за ново начало и философски размисли в New Dawn – петия сингъл на Lek City Case

Lek City Case посрещат лятото като вдъхват нов живот на една от първите си песни с напълно променен и изненадващ аранжимент. Бандата готви видеоклип към него и напомня, че до края на годината ще излезе и техният дебютен албум.
New Dawn е една от първите песни, композирани от бургаската банда, като на концертите на живо тя винаги се радва на особено внимание от страна на феновете. Сега вече те могат да я чуят и в студийна версия, като новият ѝ аранжимент ще бъде приятна изненада за всички.

Впечатление прави и лириката на New Dawn с подчертано екзистенциален контекст за силата на позитивното мислене и положителните вибрации, които могат да „обърнат играта“. Авторът на текста - Иван Петков, го тълкува така: „… когато се събудиш и осъзнаеш, че трябва да промениш драстично начина си на живот, да станеш по-добър с близките си и да започнеш своя собствена битка за по-добър свят, за да намериш и обикнеш себе си. Едва тогава можеш да достигнеш до своя собствен катарзис и да посрещнеш новото си начало - a new dawn.”

Символично, датата за аудио премиерата на новия сингъл е навръх Еньовден – 24 юни, когато изгревът на слънцето има особено значение според българските поверия. А за пръв път на живо в новия си аранжимент New Dawn ще прозвучи в последните часове преди първото юлско утро като част от July Morning Fest, на който Lek City Case са ко-хедлайнери.

Лекият квинтет напомня, че до края на годината възнамерява да стане горд притежател на дебютен дългосвирещ албум. Петият сингъл от него e вече във всички музикални платформи тук.

New Dawn:
Текст: Иван Петков
Музика и аранжимент: Lek City Case
С подкрепата на Национален фонд Култура

Lek City Case са:
Иван Петков - вокал
Иван Енев – китара
Георги Кискинов - китара
Александър Георгиев - бас
Иван Янков – барабани

 

lek city case

още за:

Lek City Case


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".