Излиза колекционерски брой на "Rolling Stone" с две различни корици

29 юни 2010, 14:26 ч. 149 / 2 5
пред./следв.
От българската редакция на "Rolling Stone" разпространиха следното съобщение:

   През 2003 г. "Exile on Main Street", суровият шедьовър на ROLLING STONES, достига седмо място в класацията на списание "Rolling Stone" за най-великите рокендрол албуми на всички времена, а година по-късно медията определя записите на плочата в мазето на френската вила на Кийт Ричардс за един от 50-те най-значими момента в историята на рокендрола. "В мазето беше много мрачно и прашно – казва Ричардс за месеците работа по албума през 1972 г. – Много в стил Хитлер – нещо като последните дни на Берлин." По повод второто преиздание на "Exile" през май 2010 г. в новия, девети брой на "Rolling Stone", на пазара от 29 юни, те срещаме с Мик Джагър и Кийт Ричардс, за да ти разкажат още за запоите, наркотичното опиянение и хаоса около записите.

   Ще научиш и за един нов и все още не особено популярен бизнес модел, който е на път да се превърне в следващата машина за пари – капитализма, възползващ се от климатичните промени. Става дума за глобално разграбване на обработваемите земи с цел печалба от наближаващата гладна ера и паниката на хората. Дали пренаселеността, наводненията, сушите, гладните бунтове и глобалното затопляне ще направят частните инвеститори богати? Многолюдни държави като Китай, Индия, Саудитска Арабия и др. се надпреварват да купуват обработваема земя по цял свят, често чрез компании с държавно участие. Сега може би ще ти стане по-ясно и защо Израел иска да изкупува земи в България.

   Предлагаме ти лятна антишокова терапия – новият албум на PHUTURE SHOCK, пропит с усещане за свежест, прохлада и модерност. Деси и Фичо споделят за творческите си пориви, визията си за бъдещите професионални изяви на групата и страстта към футбола: „Когато има мач, не се репетира; ако излезе концерт и съвпада с важна среща, се търси друга дата, а по време на финалите [на Световното първенство] е абсурд Фичо да се ангажира“ – смее се Деси.

   Прекарай цяла нощ в компанията на Кеша: бърбън, свирки и най-щурото парти на планетата. В своята изповед купонджийката разказва за детството си, мъжете и трудния пробив. До ден-днешен Кеша не знае кой е баща й. “Навремето майка ми е била много запалена по астрологията, искала е да съм зодия Риби и се е захванала да си прави дете по стандартния начин – казва певицата. – Но в същото време не е искала някакъв мъж да я командва. [...] На мен не ми е фикс идея да разбера кой е баща ми. Може би не искам да призная пред себе си. Може би имам нужда от психотерапевт. Но детството ми беше щастливо. Не чувствам, че съм пропуснала нещо.”

   Прочети и един разказ за силата на духа – историята на една българска олимпийска медалистка и шампионка от Европейското първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания. Докато се подготвя за Олимпиадата в Пекин, копиехвъргачката Даниела Тодорова претърпява жестока травма и остава в инвалидна количка. Нещастието обаче не сломява духа й и тя печели медал на Параолимпийските игри през 2008 г.

   И още:

   • Интервюта с част от бандите, свирили на фестивала "Sonisphere"
   • Рокендрол мечтите на Нуфри
   • Защо Бен Стилър не се смее?


още за:

Rolling Stone


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Rock Thrashler 29.06.2010 23:05:53 отговори + 0 0
RS би им дошло в повече четворката.Те са, все пак, поп изданийце с публика тип сплескано чиче. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бобз 29.06.2010 16:19:27 отговори + 0 0
Ми като Playboy, да речем (все пак не много чужди специализирани списания излизат у нас, не говоря за Cosmopolitan), правят изданията си специално за българския пазар, така и Rolling Stone би трябвало да могат, обаче пък имайте предвид, че Сони-то беше едва преди седмица и те няма как да реагират толкова бързо, нали? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Motorbreath 29.06.2010 15:19:19 отговори + 0 0
Мда и аз знам така, но все пак си се надявах (: Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 29.06.2010 14:56:14 отговори + 0 0
Е, те кориците се водят по наличните в американския RS, не помня някой от Четворката скоро да ги е красял... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Motorbreath 29.06.2010 14:49:24 отговори + 0 0
Все още мисля, че трябваше корицата да е за някоя от бандите на Sonisphere, че дори и за четворката.. е те си знаят кое е важно (; Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".