Jack Russell прави документален филм за пожара по време на концерт на GREAT WHITE през 2003-а

13 ное 2015, 10:28 ч. 364 / 2 0
пред./следв.

   Скорошната трагедия в клуб "Colectiv" в Букурещ още не е отшумяла. Броят на жертвите от нея продължава да расте, а тепърва властите ще търсят отговрност от виновниците. Много от коментарите по темата са свързани със състоянието на Румъния, ширещата се в страната корупция и неспазване на нормите за безопасност.

   Това е и повод да си припомнин подобен инцидент, разиграл се не къде да е, а в САЩ. През февруари 2003 г. пироефектите на концерт на GREAT WHITE подпалиха шумоизолиращата облицовка на клуб в Роуд Айлънд, като разразилият се пожар отне живота на 100 души и причини травми на над 200 други (архивите на сайта ни пазят и тази новина). Сред жертвите бе и китаристът на групата Ty Longley. По-късно, в извънсъдебно споразумение, роднините на пострадалите получиха обезщетение от 176 млн. долара, като 1 млн. от тях бе платен от бандата. Музикантите не бяха обвинени, а вината за пожара бе хвърлена върху тур-мениджъра им, отговорника по пироефектите Daniel Michael Biechele и собствениците на клуба. Biechele и един от притежателите на заведението получиха ефективни присъди.

   Сега фронтменът на GREAT WHITE Jack Russell работи по документален филм, който ще разказва за трагедията от преди 12 години. "Наистина е трудно, но това ще е начин да се извиня и да кажа как се чувствам. Никога нямах шанса да кажа "Съжалявам", коментира певецът. Все още няма информация кога ще се появи лентата и дали от приходите от нея ще бъдат направени дарения.

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".