JEREMY? издават песен на български с гост Кирил Маричков

5 дек 2018, 12:42 ч. 1057 / 4 12
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

JEREMY? винаги намират начин да бъдат изненадващи. С огромно внимание и високо ниво на отговорност превръщат инди-рока в България от ниша в популярна музика. Два изключително успешни албума по-късно и една завършена глава от новата история на българския рокендрол, подписана с тяхното име, групата е готова за предизвикателството – за да бъдеш разбран от всички и за да спечелиш сърцето на всички българи е нужно да пееш на майчиния ни език. На 15 декември, събота, с концерт-премиера в столичния клуб Терминал 1 ще бъде представен съвместния сингъл на JEREMY? и Кирил Маричков„Не си сам“.

JEREMY? не изневеряват на стила си – смисълът на текста, както повечето от тези на английски език, е дълбоко социален, бунт срещу „сега“, независимо дали е вътре в себе си, дали говориш на ближния си или гледаш към другите. Част от това социално послание е и приемствеността между поколенията, различните и различността като цяло. За това групата решава да потърси подкрепление и излиза с тежка артилерия - човекът, дал началото на рока в България, който е слушал и пеел песни на английски език преди всички – Кирил Маричков.

“JEREMY? си остава същото нещо. Не сме променили визията, идеите си и мечтите. Разбира се, че можем да правим песни с български текстове, но не и само защото някой ни казва, че трябва. Отдавна обаче, ни гложди въпросът за повече толерантност и приемственост между хората в България. Искахме да го поставим ясно и решихме да направим дует, който да бъде на български език. Първият, за който се сетихме, е Кирил Маричков. Това, че той се съгласи да направим тази крачка заедно означава всичко за нас!” – казва Ерсин, певецът на JEREMY?.

През последните няколко години Кирил Маричков е част от супер-групата “Фондацията”, която се радва на изключителна любов от страна на публиката. Никой не може да забрави великата, над 50-годишна история на Щурците, в която Кирил Маричков е фронтмен, басист, певец и основен композитор. В списъка на създадените от него песни са хитове като „Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Вълшебен цвят“. Вероятно за повечето хора в България Щурците са „най-влиятелна българска рок-група на 20 век“.

Както винаги, изборът на JEREMY? за следваща стъпка не е случаен и почти сигурно е, че най-новият им дует на български език ще ти хареса. “Не си сам” идва да ти каже буквално това, идва да достигне до всеки и да го събуди от вялата дрямка на ежедневната самота в мислите.

Билетите за концерта на JEREMY? на 15 декември, със специалното участие на живо на Кирил Маричков, са вече в продажба в мрежата на Eventim.bg. Цената им е съвсем достъпна – 10 лв. на предварителна продажба, 12 лв. на самата дата и на място. Каси: щанд EVENTIM - ул. "6-ти септември", Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Български пощи, Строежа, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията. Броят на билетите е силно ограничен, поради което се препоръчва възможно най-ранното закупуване!

 



Коментари   (12)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Бай Кире 6.12.2018 11:30:19 отговори + 0 2
Новатори, бунтари, авангард на бъдещия музикален вкус, ако щете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Винету 5.12.2018 14:22:12 отговори + 4 7
Тия некви известни чужденци ли са, че е толкова голямата работа тази новина?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 5.12.2018 14:54:30 + 6 0
Какво общо има чужденци ли са или не с гостуването на Маричков? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Car Solomon 5.12.2018 15:30:50 + 8 0
Боко ти ли си бе? Ми тя и "Винету" е чуждестранна книжка, ама ти май си пропуснал този факт както и факта, че не е необходимо нещо да е чуждестранно ,че да е добро...ама нищо ще ти го простим....ти не си виновен... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хм 5.12.2018 17:27:55 + 2 3
Май никой не разбра, чш Винету иронизира, сиреч, БГ група записват с БГ музикант - т.е. не е нещо толкова неочаквано. Все пак, това е бизнес моделът на Фондацията. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 5.12.2018 14:12:15 отговори + 3 5
Как са навили легенда като Кирил Маричков а записва песен с тях?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кафа 5.12.2018 13:46:39 отговори + 6 8
Айде пак за тея. Не разбирам, връзка ли имат тук, гадже може би, или си плащат за да пишат за тях?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 5.12.2018 13:25:34 отговори + 7 7
Що е то - обикаля заведенията всеки месец и иска пари за нищо или те затваря? Мутра? Не! ЩУРЕЦ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Car Solomon 5.12.2018 15:25:31 + 9 4
Много духовито, пич! А , сега ми отговори на следната гатанка: Чуло-недочуло,разбрало-недоразбрало няма си друга работа - във форумите хейтва. Що е то?.....Сети се сам. P.S. И не пипай легенди като Кирил Маричков - твърде е далече и високо от такива като теб! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 6.12.2018 10:55:10 + 1 5
Айде стига с това сексуално боготворене. Той "не е легенда и никога няма да бъде "! Колко ти става фи-то като слушаш ментета на Битълс (даже името им е менте на битълс). Може и да те огрее, чух, че семейството му си падат по момченца. Сигурно от малък мечтаеш да имаш честта да те прегази с колата?
Още една загадка, кой е този "не комунист", единствен в БГ с 2 ордена от Гоце Първанов? Айде обясни ми какво някой не е чул за рекета - магазини, клек шопове, заведения, едва свързват 2-та края и мимават профо(а)ните и си зимат рекета! Айде прочети преди да лаеш!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Car Solomon 6.12.2018 12:41:19 + 5 0
Сутрин като "твориш" в тоалетната чиния, колко пъти се надигаш да си гледаш "творението"?....Явно не е достатъчно и за това "твориш" и във форума! Не знам дали имаш идея /най-вероятно не/ ,каква неземна простотия си сътворил, но съвета ми е простичък - взимай си хапчетата редовно....И още нещо: Винаги съм смятал ,че НИЕ рокаджиите СМЕ възпитани и интелигентни пичове...Започвам да се съмнявам след писанията на такива като теб....или просто и тук са ни налазили разни чалга саботьори .... Пич, в този форум уважаваме не само рок-музиката, но се и уважаваме един-друг....останалото...успех...дано го разбереш и да го предадеш правилно на децата си.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 6.12.2018 13:09:33 + 0 5
Обиди, клишета, никави аргументи, самочувствие и говориш за уважение накрая... П.с
Мислех че щом харесваш плагиати, си фен и на чалгата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".