Jon Schaffer не иска да плаща за разходите на държавата за нападението над Капитолия

22 мар 2023, 09:58 ч. 781 / 20 11
пред./следв.

   През декември 2021 г. американската прокоратура заведе още едно дело срещу участниците в щурма на сградата на щатския Конгрес Капитолия през януари същата година. Обвиняеми са 31 членове на групировките "Oath Keepers" и "Proud Boys", от които се търсят компенсации за милионите долари, които градът е похарчил за защитата на Капитолия при нахлуването на протестиращи в сградата.

   Един от обвиняемите е китаристът и лидер на ICED EARTH Jon Schaffer. Отделно той отговаря и в делото за възпрепятстване дейността на държавни органи, насилствено нахлуване и щети на Капитолия, по което сътрудничи на властите. Адвокатите му обаче искат Schaffer да бъде изключен от списъка на виновните за 7-цифрените разходи на държавата. Някои от другите членове на двете паравоенни организации също са подали искания да не бъдат подвеждани под отговорност за колосалните разходи и Jon се присъединява към тях.

   И двете дела са продължаващи и развръзката предстои. След месеци в ареста, след като се призна за виновен по две от шестте обвинения и сключи сделка с прокуратурата, Schaffer бе пуснат на свобода под гаранция. По-късно той започна да тиражира различни сборни, алтернативни и редки издания на ICED EARTH. На 28 април се очакват и две нови EP-та на групата.

 

jon schaffer

още за:

Jon Schaffer


Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


даскал 23.03.2023 10:23:24 отговори + 9 10
Деца!
През 1990 година беше опожарен Партийният дом. Централата на ЦК БКП/БСП. Тази сграда беше дадена на парламента много по-късно.
1997 г. имаше съвсем леко нахлуване във фоайето на Парламента, една-две счупени врати и се отървахме само с това. Има опит за палеж, но далеч не и палеж.
Пряк свидетел съм и на двете събития. И определено не помня Емил Кошлуков да е имал някаква роля в тях.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

StratoBOB 23.03.2023 06:54:09 отговори + 8 8
Късата памет върви ръка за ръка с джендърщината. 10 януари 1997 г. За жалост невежеството и наглостта днес са на почит. А двойният стандарт не е мръднал и на йота. Днешните най-ревностни анти- са или деца на едновремешните ДС и БКП “елит” , или същите тия които ви възпитаваха в поклон към СССР. Е , днес ви възпитават да се навеждате пред други. После се чудете защо за 33 години и на йота не сме мръднали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 23.03.2023 13:48:08 + 6 3
Браво, Страто!
Нагледпо показа, че за такива като теб е важно да си издекламират наизустените опорки и нищо друго.
Точно ти си този, който показва абсолютно непознаване на историята. И то такава, която се е случила преди 20-30 години.
По-зле от това няма как. И никой не ти е виновен. Колкото и да ти се иска
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RavenWing 22.03.2023 22:00:14 отговори + 19 9
Когато държавата е овладяна от мафиотски схеми и идиоти, няма лошо хората да се вдигнат и да протестират. Тук вината си е на органите на реда, които много добре знаеха колко протестиращи ще има, и че има шанс да ескалират нещата, и бяха сложили обидно малко да спрат протестиращите.

Така че щетите да си ги платят ФЕД, които така или иначе принтят пари на поразия както им скимне, и да не се правят на интересни.

Колкото до Джон, с някои негови възгледи не съм съгласен (примерно подкрепата впоследствие към Тръмп), но за други го подпрепям напълно - имах уникалния шанс да прекарам време да си говоря с него лице в лице през 2016 година, и то надълго и нашироко, и е много точен, начетен и истински човек, който си обича страната, но на който му бе омръзнало от това, което се случва в една иначе наистина велика страна (като си имал два мандата Буш Младши, после два мандата Обама и след това Тръмп - всичките от които супер слаби президенти - еми рано или късно ще ти писне на хуя).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 23.03.2023 10:31:34 + 8 11
Толкова много си изписал... За да кажеш, че...
Ако някой много точен, начетен и истински човек живее в държава, в която има трима поредни слаби президенти, то той ще нахлуе в сградата на Конгреса, за да се опита да предотврати встъпването в длъжност на... четвъртия?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 22.03.2023 16:36:07 отговори + 18 20
Ми как ще иска. Много е патрЕотично да рушиш сградата, в която заседава народното ти събрание. Но да платиш за щетите не е патрЕотично.
И техните патрЕоти са като нашите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

StratoBOB 22.03.2023 19:06:04 + 12 10
Кажи го това на Емил Кошлуков. Вместо да плаща за подпаления парламент сега е шеф на БНТ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 22.03.2023 21:04:39 + 6 9
Не знам дали Кошлуков е бил патрЕот. И определено не ми е известно парламентът ни изобщо да е бил запалван. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 22.03.2023 21:44:46 + 11 3
Абе, Страто, кой ти е палил парламента? Аман от полуграмотни спецове по всичко... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 22.03.2023 23:48:01 + 9 2
Е, то Стратобобът говори за Райхстага, бре. Партийният дом е друга история.
Човекът е преял с фасул, очевидно, и не прави разлика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Таблото 23.03.2023 09:31:07 + 9 4
Личи си кой е роден след 2000та, 1990 е опожарен парламента, като изгарят различни документи, нали до ден днешен естрадни певци реват, че нямат пенсии заради този пожар. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".