Jon Schaffer продължава да сътрудничи на разследването за нападението над Капитолия

22 фев 2022, 06:09 ч. 853 / 10 9
пред./следв.

   Китаристът и лидер на ICED EARTH Jon Schaffer продължава да сътрудничи на разследването за нахлуването на протестиращи в сградата на американския конгрес Капитолия през януари 2021 г.

   В момента музикантът, който се призна за виновен по две от отправените му шест обвинения, е на свобода и очаква произнасянето на присъда. В нов доклад от 18 февруари прокурор отбелязва, че Schaffer все още помага на разследването и посочва месец май за краен срок за следваща оценка на статуса на китариста.

   Проверява се и участието на Jon в паравоенната дясноекстремиска организация "Oath Keepers", на която е доживотен член. През януари тази година правителството на САЩ разреши разсекретяване на материали за дейността на "Пазителите на клетвата". Разследват се 31 членове на структурата по подозрение в организиран "вътрешен тероризъм", както и че бунтът, при който бе щурмуван Капитолия, е бил предварително подготвен и координиран.

   През декември Schaffer бе привлечен като обвиняем и в друго дело - за възстановяване на щетите от нападението, които се оценяват на 1,5 млн. долара. Прокурорът се позова на Закона за Ку-клукс-клан от 1871 г., създаден след Гражданската война за защита на гражданските права и, както твърди магистратът, "за защита срещу отмъстители и бунтовници". Той заяви и че финансовите загуби са значителни. И ако обвинените фалират в опит да ги възстановят - "Така да бъде".

 

Jon Schaffer

още за:

Jon Schaffer


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Loki 23.02.2022 19:08:18 отговори + 8 3
Още от миналата година се разбра, че сътрудничи на разследването. И какво от това, само в главите на некви хаховци е предател. А дежурният смешник отново се е изказал, за да демонстрира за пореден път, че няма нищо в кратуната си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 23.02.2022 11:58:18 отговори + 2 8
Нееее! Не и не! Не! НЕ!!!
НГТ Loki да дойде да коментира. Да каже че новината е от преди 2 дена и вече не вАжи
Да каже и колко велик мъж е Шейфърчо


888
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ами сега... 22.02.2022 18:35:12 отговори + 8 11
Абе позьорче си излезе... Как пък пръв се призна за виновен и реши да сътрудничи?!? После голям рев беше колко кофти му било в затвора. При нас има един лаф: Тарикат мъж не писка. Тоя въпреки татусите и стойките очевидно не е такъв....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 22.02.2022 13:51:48 отговори + 12 7
Понякога човек има избор, друг път няма избор.
Като участник в "превземането" на Капитолия, той е имал избор.
После остана без избор. Сътрудничи, какво друго би могъл да направи?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 22.02.2022 14:03:57 + 9 14
Какво рече? Всеки, който е заловен за извършено престъпление, няма друг избор освен да сътрудничи? Сериозно? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хизбула 22.02.2022 06:29:35 отговори + 11 14
И предателче излезе накрая Съсипаха го тоя младеж Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


даскал 22.02.2022 09:19:02 + 9 14
Не е накрая. Още към средата на миналата година излезе предателче. Нито това е краят. Виждаш, че още не са му дали присъда.
А и когато ставаш предател - сам се съсипваш, никой друг не те съсипва
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мрънкач 22.02.2022 11:07:10 + 13 8
Чак пък "предател". Просто се опитва да си спаси задника от затвора. Мислил е че всичко е на шега, но после е разбрал че действията имат последствия и сега се опитва да се спаси. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 22.02.2022 12:29:50 + 5 9
Случайно да си гледал това?
https://www.youtube.com/watch?v=r6ezV0hySc0
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".