Правителството на САЩ разсекретява материали за участието на Jon Schaffer в организацията "Oath Keepers"

18 яну 2022, 21:39 ч. 1048 / 6 3
пред./следв.

   Делата срещу участниците в щурма на Капитолия във Вашингтон на 6 януари 2021 г. продължават. Както знаете, една от основните фигури е китаристът и лидер на ICED EARTH Jon Schaffer.

   Още през април музикантът стана първият признал се за виновен по част от обвиненията срещу него за нахлуването в институцията, като бе съобщено и че той сключва сделка с обвинението за съдействие в замяна на по-лека присъда.

   На 13 януари правителството е поискало и в последствие е получило разрешение за разсекретяване на документация, свързана с участието на Schaffer в паравоенната дясноекстремистка организация "Oath Keepers". Не става дума за публично оповестяване на информация, а за обмен на такава между магистрати и различни съдебни процеси. Данните от дело срещу създателя на "Oath Keepers" Стюърт Роудс могат да бъдат предадени и използвани в делата срещу Schaffer и др. участници в бунта. Твърди се, че са открити доказателства за предварителна подготовка и тренировки за нахлуването в Капитолия с употреба на малки стрелкови оръжия.

   През декември Jon и още 30 участници в щурма преди година бяха привлечени като обвиняеми в дело за възстановяване на щетите от събитията. Главният прокурор на окръг Колумбия се позовава на Закона за Ку-клукс-клан от 1871 г., създаден след Гражданската война за защита на гражданските права и, по думите му, "за защита срещу отмъстители и бунтовници". Той коментира, че финансовите загуби са значителни. И ако обвинените банкрутират в опит да ги възстановят - "Така да бъде".

 

още за:

Jon Schaffer


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


не знам 19.01.2022 00:44:54 отговори + 6 11
Да дойде Loki и да им каже, че делото е свършило. Те не знаят ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Истината 18.01.2022 23:28:15 отговори + 15 18
Първия признал се за виновен от 31 обвиняеми.... Сделки с обвиненито....
Смешко и паляк. Като музикант може да е нещо, ама като мъж-определено не.
Явно чупенето на стойки е само а сцената.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

UGIN 19.01.2022 09:01:56 + 6 10
Те повечето са така Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".