Jon Schaffer си извади медицинско, отлагат делото му за април

20 фев 2024, 10:40 ч. 628 / 16 8
пред./следв.

   Лидерът и китарист на ICED EARTH Jon Schaffer трябваше да бъде съден днес, 20 февруари, за участието му в нахлуването в Капитолия на 6 януари 2021 г. Вчера обаче адвокатите на музиканта са представиили на магистратите медицинско свидителство и са помолили за отсрочка. Съобщава се, че Schaffer ще се подложи на неуточнена "медицинска процедура", след която ще му е необходимо време за възстановяване. Съдията се е съгласил да отложи делото за 5 април. Не е уважено искането за отлагане на изслушването докато не бъде решено друго дело - на Джоузеф У. Фишер срещу САЩ, което Върховният съд се съгласи да разгледа през декември. В него се оспорва дали прокурорите са използвали правомерно закон от 2002 г., касаещ финансови престъпления. Ако Фишер спечели, това ще повлияе и на делото на Schaffer.

   Jon бе идентифициран на видеозаписи от бунта, при който стотици протестиращи влязоха в сградата на американския Конгрес в опит да предотвратят приемането на резултатие от президентските избори, спечелени от Джо Байдън. След кратко издирване Schaffer се предаде на властите и бе арестуван. Отправени му бяха шест обвинения. Китаристът бе първият от няколко десетки обвинени за погрома на Капитолия, който се призна за виновен. Jon прие две от обвиненията и сключи сделка за сътрудничество с прокуратурата, след което бе освободен и се предполага, че това ще доведе до намаляване на присъдата му.

   Schaffer е обвиняем и по още едно дело - на държавата за възстановяване на милиони долари щети, нанесени по време на бунта. Той е свързан и с паравоенната дясноекстремистка организация "Oath Keepers".

 

jon schaffer

още за:

Jon Schaffer


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Тори Кейлър 23.02.2024 13:00:38 отговори + 5 5
Че се издъни - издъни се. Сега въпросът е до колко е готов да цака, за да не лежи много време. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 23.02.2024 08:33:23 отговори + 5 6
Великите хора не си вадят медицинско, когато трябва да се изправят пред съда за да отговарят за великите си дела..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dark Saga 21.02.2024 13:52:18 отговори + 7 5
Предполагам, че през последните години е натрупал доста материал, така че очаквам в бъдеще нови велики неща на Iced Earth от великия Jon Schaffer. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DedoUndeado 21.02.2024 11:32:09 отговори + 10 7
Тоя излезе голям паляк. Като музикант може да го бива, ама като мъж хич го няма. Първия признал се за виновен....Даже оня пич с рогите дето всички му се смееха излезе по-корав от Шаферката. Явно само да си првиш татуси и да гледаш лошо от сцената не стига. Като си катил излежавай си присъдата и излизай да си стягаш групата, не се дръж като ощипана кадъна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 21.02.2024 00:05:18 отговори + 8 7
Ще протака докато почне втория мандат на Тръмп. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


даскал 20.02.2024 16:36:13 отговори + 11 12
През април ще
а) почине баба му
б) ще го заболи кутрето на другия крак
в) ще го ухапе мухата цеце
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shredder 20.02.2024 17:09:43 + 14 12
Стига глупости сте писали. Джон Шейфър е велик! Айсд Ърт бяха истинска метъл машина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 21.02.2024 00:06:21 + 11 8
Добра група беше. Но тук не става въпрос за това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".