King Automatic с концерт в София на 16 октомври

8 окт 2015, 13:43 ч. 614 / 6 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Alarma Punk Jazz представя:

King Automatic & His One Man Concert Orchestra в “Mixtape 5”,B-Side

16 октомври 2015, петък – 21:00ч. – клуб “Mixtape 5”, B-Side

Билети в „Дюкян Меломан”, Ticketplus и Eventim: 17 лв
На входа на клуба преди концерта: 20 лв

Готови ли сте за рокендрол? Многоръкият King Automatic, когото гледахме точно преди две години в София и който фактически беше първият артист на легендарния швейцарски primitive rock’n’roll лейбъл Voodoo Rhythm Records, изнасял някога концерт в България, идва отново на 16 октомври с програмата от новия си албум Lorraine Exotica (четвърти за музиканта в каталога на Voodoo Rhythm за последното десетилетие).

Албумът на човека-оркестър от Нанси, Франция, е един естествен оксиморон още в заглавието си – Lorraine (Лорен или Лотарингия), който е доста индустриализиран, според самия King Automatic е най-неекзотичното място на света. Посредством претопяването в пещта на дяволската музика обаче от Lorraine Exotica се е получил един доста интересен пъзел, в който има и блус, и рокабили, и траш, и калипсо, че и френски шансони от 1885г., претворени в рокендрол. Има и мрачна бригадирска балада (All Crossed Out In Red), посветена на прародината (бабата и дядото на King Automatic са от Лвов, Украйна, страна, която музикантът посети за пръв път веднага след концертите си в София и Русе преди две години, сиреч, непосредствено преди наставането на сегашната ситуация там).

На 16 октомври в клуб “Mixtape 5”, B-Side заедно с King Automatic ще призовем духовете на Ramones и The Cramps, а защо не и самия Дявол. С щипка Джери Лий Луис, Kraftwerk, Баланеску, ямайски, бибоп- и западноафрикански ритми и какво ли още не в един потресителен пънк-блус-рокабили-траш спектакъл, по-добър дори от този, който имахме в рамките на десетия юбилеен „Аларма Пънк Джаз Фест” преди две години.

Един от Топ 10 артистите на европейската one man band рокендрол сцена, Джей, познат в миналото като барабанист на легендарната френска пънк банда Thundercrack, a от десетина години основно с името King Automatic пише, пее и свири (на поне три инструмента едновременнo) песни, в които се мяркат каубои от Чернобил, Доктор Джекил и Сестра Хайд, Бъди Холи, вампири-диабетици (и някои вампирки от Барселона) и черни кадилаци – светът на King Automatic съдържа всички задължителни съставки, за да ни пренесе в един паралелен свят, зловещо напомнящ атмосферата на разказа „Дяволският оркестър” на Стивън Кинг. Тук обаче оркестърът не само се дирижира, но и на практика се състои от един човек. Седнал зад барабаните с клавир, китара и хармоника, Джей сам постига звука на рокендрол-комбо и то не само технически, но и емоционално. След този концерт определено няма да сте същите! Напук на британско-американската максима, че французите не разбират нищо от рокендрол!

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".