KING CRIMSON отбелязват 50-годишнината си със световно турне и поредица преиздания

14 яну 2019, 13:40 ч. 680 / 9 2
пред./следв.

   Легендарната британска прогресив рок банда KING CRIMSON ще отбележи 50-ия си рожден ден през 2019 г. По този повод групата ще направи световно турне от 50 дати, ще пусне на пазара редица преиздания, както и 50 специални дигитални издания.

   На 13 януари 1969 г. четиримата оригинални членове на KING CRIMSON провеждат първата си репетиция, която трае час и половина. От тогава досега формацията съществува с няколко прекъсвания и има 13 студийни албума, различни състави и хиляди концерти, както и почитатели по цял свят. Влиянието на KING CRIMSON върху съвременната прогресив сцена е повече от значително.

 

още за:

King Crimson


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Мастъра 24.06.2019 19:40:04 отговори + 3 0
Ровичкайки днес в нета (естествено- през работно време ) се сетих и погледнах и в сайта на Кинг Кримсън... Припомних си за това юбилейно турне и сега реших да потърся новини и тук, във WeRock. Еххххх, как съжалявам, че никой промоутър не се хвана и не ги доведе и в България (знам, че е на практика почти невъзможно- освен, че няма близки до нас дати, ами и публиката за подобен концерт не би била особено многобройна). От друга страна обаче си мисля, че Пурпурния крал биха успели да напълнят Зала 1 на НДК, което всъщност не е никак лошо постижение...

П.П. Представям си само какво удоволствие е да се чуе на живо и каква звукова, размазваща вълна предизвиква настоящия състав на Кримсън, който включва 3 (трима!!!) барабанисти, които свирят едновременно и няколко китаристи (като единия от тях е естествено Робърт Фрип с неговата дисхармонична, превръщаща мозъка в каша , китара)... Еххх, мечти !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamish 14.01.2019 15:36:18 отговори + 13 2
Най-големите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".