Китаристът Иван Цанов издава новия си инструментален албум "A Brave New World" на 18.01

10 яну 2019, 13:54 ч. 900 / 8 4
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Китаристът на ФАНАГОРIA Иван Цанов издава солов инструментален албум със заглавието Album IV - A Brave New World. От 18 януари 2019 започва дигиталното разпространение по музикалните платформи, а по-късно ще излезе и компакт диск с допълнителен бонус – композицията A Brave New World, part 4.

Вече има издадени два сингъла от този албум с видеоклипове(Race With Devil On Balkan Highway и Mirkwood), а дни преди излизането му е готов и трети клип, Lust For Lust

Album IV - A Brave New World се състои от 11 композиции. Характерно е, че той е втори по хронологията на публикацията, но четвърти според концепцията и хронологията на писането на композициите. След издаването на Album IV Иван Цанов ще започне подготовка на Album V и VI, след което ще презапише и издаде Album I - The Power Of Twilight и после Album II и Album III... това може би е познато отнякъде ...

Album IV отразява стила и концепцията на Иван Цанов да е различен, да търси собствен музикален път, да не се ръководи и влияе от модерното в момента, включително и да не заучава китарните прийоми на господстващите китаристи, колкото и да ги харесва, за да може да открие своя път към “The Brave New World”.... Защото “Най-бързият и лесен път е пътят към Тъмната страна…..”.

Записването на албума отнема почти 4 години като през това време Иван работи върху стари идеи и композира нови. И един от най-добрите резултати е трилогията A Brave New World (част 1, 2 и 3), която дава името на албума.

Междувременно ФАНАГОРIA се събира за първи път от доста време и по повод 15 годишнината записва песен и заснема видеоклип с много от музикантите, участвали в групата. Песента се казва „Хладно е мойто сърце“ и се очаква да излезе през пролетта на 2019.

Иван Цанов благодари на музикантите, помагали му и съветвали го при създаването на албума: баскитаристите Бисер Батов, Димитър Илчев и Мишо Бонев; барабанистите Петър Матеев и Георги Гочев.

Записите са направени във Fanagoria Studio, а мастеринга в Chris Graham Mastering Studio.

Album IV - A Brave New World

01. Race With Devil On Balkan Highway
02. The Good, The Bad And The Ugly
03. Count To Ten
04. Lust For Lust
05. Ixtlan
06. The Flight Of The Dragonfly
07. A Brave New World, part 1
08. A Brave New World, part 2
09. A Brave New World, part 3
10. The Great Expectations
11. Mirkwood

 

още за:

Иван Цанов


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Max 10.01.2019 17:53:37 отговори + 8 0
Тоя клип е като на някоя чалга от 90-те. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr.Gore 10.01.2019 17:20:10 отговори + 8 1
Мъка, мъка, мъка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Drangolnik 10.01.2019 15:32:33 отговори + 10 0
Чудя се как е по-правилно се дефинира това "нещо" , което чувам - ужасно, смешно или трагично. Определено е трагично, когато нямаш реална представа за възможностите и нивото си... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 10.01.2019 15:47:28 + 9 0
Какъв композитор, какво нещо само. Великите не могат да се похвалят с такава концепция и богато творчество! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".