Коренно различен "Сигнал" ще звучи на юбилейния концерт на групата

7 ное 2023, 08:39 ч. 1296 / 36 10
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:


Коренно различен „Сигнал“ ще звучи на юбилейния концерт на групата

Въздушни акробати ще са част от хореографията

„Любовта помежду ни е много, много истинска вече 45 години! Алхимията между "Сигнал" и почитателите на групата е още свежа и едните вярват безспорно на другите. Въпреки това, което сме оставили досега в подсъзнанието на хората, има място и за още! Точно затова правим този различен рок концерт!", сподели създателят и фронтмен Данчо Караджов за грандиозната юбилейна изява, която предстои на бандата.

Много изненади, приятни и за ухото, и за окото, ще поднесе спектакълът под надслов „45 години рок“. Присъстващите ще имат удоволствието да чуят коренно различен „Сигнал“ заради аранжиментите, дело на диригента на Русенската филхармония Димитър Косев. Общо 45 музиканти ще се качат на сцената в Зала 1 на НДК, за да покажат, че симбиозата между рока и класическата музика не само е възможна, но е и впечатляваща.

Две съвършено нови версии на парчета от репертоара на „Сигнал“ ще прозвучат специално за концерта. Едното е „Вопъл и екстаз“ от „Черно-белият албум“, издаден през 2005 г., а другото е „Цариградски нощи“ от соловия проект на Караджов от 2012 г. В него участие ще вземе и квартет „Славей“.

Въздушна акробатика с невероятни сценични костюми е атрактивният елемент от хореографията, който организаторите от Event Masters са включили в сценографията. „Сигурни сме, че гледката ще е силно въздействаща за ценителите на красивото и стойностното, каквито безспорно ще са присъстващите на спектакъла! Затова искаме заедно с музиката да им подарим и това запомнящо се изживяване в допълнение с феерия от светлини и ефекти – като благодарност към тях и към тяхното чувство за естетика и непримиримост с бутафорното и посредственото!“, споделят те.

Концерт-спектакълът ще е на 7 декември от 20,00 ч. в Зала 1 на НДК. Билети все още могат да бъдат закупени в мрежите на Eventim и Grabo, както и на билетната каса на НДК.

 

още за:

Сигнал


Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Fantomas 8.11.2023 19:54:40 отговори + 5 7
Като че ли най-добрите години на старите рок групи в България бяха по времето на ЛОШОТО ,ТОТАЛИТАРНО , КОМУНИСТИЧЕСКО-СОЦИАЛИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ ! Защо ли така ? Вижте Щурците , ФСБ , Тангра , Сигнал ....... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 8.11.2023 20:06:42 + 6 1
Да не искаш да кажеш, че това време беше ХУБАВО?

По същото време бяха най-добрите години и на старите рок групи на Запад. Други "умни" въпроси?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 8.11.2023 20:43:57 + 3 0
Спамиш ли, спамиш ли, дедо попе? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Отговор 15.11.2023 09:14:55 + 1 2
Защото тогава е управлявала Людмила Живкова. А сега кой управлява? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

влади 8.11.2023 16:48:41 отговори + 5 0
Рок и акробати със сценични костюми са несъвместими. Редно е групата да завладява с изкуството си. Примерно наскоро Ensiferum, Pain, Amorphis завладяха публиката без палячовщини. Данчо явно вече не може да пее, последните поне 20 години не са направили нищо свястно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 7.11.2023 22:45:33 отговори + 6 0
Е мерси, Ако искаме акробати, ще отидем на цирк. Аз разбирам, че Данчо не може да пее вече, ама да измисли нещо - да си вземе музиканти, които са добри вокали и да го покриват, както прави Ковърдейл. И Ковърдейл също насочва микрофона към публиката, но го прави от време на време, не постоянно. А като съвсем не е в състояние да пее, отменя концерти и турнета, както напоследък. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 7.11.2023 20:33:24 отговори + 5 0
Колко пък да е различен?
Хайде сега, нищо по-различно не могат да направят.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fantomas 7.11.2023 18:49:57 отговори + 8 3
Нека кажем истината ! Данчо загина като певец ! А групата не е правила НИЩО свястно много , много години ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


HooLIvan 7.11.2023 15:35:03 отговори + 10 0
По-тъжно нещо едва ли съм си представял, че ще прочета и то за най-любимата ми българска група. Група, от която съм по-голям с една година. Група, на която имам всички плочи, касетки и други носители. Група, чиито песни съм пял до съдиране и учил да рецитирам като стихове до омръзване.
И да видиш, че певческата си и творческа немощ тази любима група скрива „с помощта“ на въздушни акробати. Това цирк ли е?! Да прочетеш, че след като вокалът не може да изпълни едно бързо парче, то всички ще бъдат ремастерирани като балади, благодарение на филхармонията.
И след като в последните години си го чувал повече да ръкомаха с микрофона към публиката и да я приканва да пее едва ли не всяка песен, след като той явно не успява.
Тъжно…
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хаха 7.11.2023 10:56:32 отговори + 4 2
Ха ха ха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".