LED ZEPPELIN спечелиха делото за плагиатство за "Stairway to Heaven"

23 юни 2016, 21:00 ч. 1849 / 10 2
пред./следв.

   В Лос Анджелис, САЩ приключи делото за плагиатство срещу LED ZEPPELIN за класическата им песен от 1971 г. "Stairway to Heaven". Искът бе заведен от наследниците на починалия китарист на SPIRIT Randy California. Твърди се, че ZEPPELIN са взели за своята песен части от парчето на SPIRIT "Taurus", създадено още през 1966 г. През 1969-а двете банди имат съвместни концерти.

   Решението на съдебните заседатели е в полза на LED ZEPPELIN. Основният довод е, че феновете са обсъждали приликата между двете композиции от десетилетия насам, докато ишците са се обърнали към съда едва преди две години. По време на процеса Jimmy Page и Robert Plant се защитаваха с твърдението, че спорният пасаж от "Стълбата" използва китарна хармония позната от около три столетия. Двамата твърдяха и че не помнят да са чували песента на SPIRIT преди да създадат своята. Едно от донякъде шокиращите изявление на Plant бе, че той изобщо не си спомня голяма част от хората, с които се е срещал и е разговорял през годините.

 

led-zeppelin



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


псевдорока 24.06.2016 22:33:23 отговори + 0 7
Тия са най надценяваната група в света ! Винаги съм се чудил на тях и на пинк флойд как може да харесваш нещо ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Истината 24.06.2016 08:08:54 отговори + 4 15
Истината е че са платили тлъста сума за да спечелят....а още по голямата истина е че повече от половината им песни не са тяхни,ама нали са световноизвестни милионери кой не би им повярвал ....Боклуци ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".