"Live Nation" с рекордно ниски приходи, но шефът им е "въодушевен" за бъдещето

26 фев 2021, 13:55 ч. 1033 / 7 3
пред./следв.

   Шефът на концертните организатори-мастодонти "Live Nation" Michael Rapino разпространи съобщение, в което анализира влиянието на кризата, породена от пандемията от коронавируса COVID-19, върху компанията, както и концертния бизнес като цяло.

   Главният изпълнителен директор говори за съкращенията и оптимизациите, които фирмата прави, за преориентирането ѝ към онлайн продукция и др. На фона на това той споделя и че е "въодушевен" за бъдещето на "Live Nation". В същото време 2020 година отбеляза рекорден сдап в оборота и приходите на промоутърите.

   Числата за "Live Nation Entertainment, Inc." са: Приходи от концерти през 2020-а в размер на 1 млрд. и 46 млн. долара. За сравнение през 2019-а сумата е 9,43 млрд. Продажбите на билети за събития са били за 188,4 млн. долара. А за предохдната година - 1,54 млрд. Спадът по този показател е почти десеторен. Постъпленията от спонсорство и реклами са с най-малък спад - от 590,3 млн. за 2019 г. на 203,7 млн. през 2020-а. Общият приход на "Live Nation" за миналата година е 1,86 млрд. долара, което е намаление с 84% спрямо предходния период. Само за последната четвърат на 2019-а спадът е 92%.

   След изминалите почти два месеца от новата година в Европа бяха отменени някои големи фестивали, но повечето все още са с нагласата да се проведат през идните топли месеци. Как ще се отрази пандемията на 2021-ва предстои да разберем, доколкото от края на миналата година стартираха масови ваксинационни кампании в много държави, вкл. в България.

 



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Показуйко 27.02.2021 04:36:43 отговори + 3 0
Съкращения сред работниците у фирмата, меринджеите и директорите карат Бентлита и са с по няколко вили до океана. Бълха ги оапала. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 27.02.2021 01:51:24 отговори + 4 0
Фалит на Live Nation би бил доста добра новина. FUCK live nation Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

UGIN 26.02.2021 21:43:49 отговори + 3 0
Надявам се много надути пауни в бранша да са си взели поука по време на тази пандемия, че не са върхът на айсберга, слънцето не изгрява и не залязва с тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".